tag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post4439524269398137926..comments2023-08-06T16:16:30.210+02:00Comments on beste'nin naneleri: çig beslenme ile çig kabak rulolar ve levrek tartar bestehttp://www.blogger.com/profile/00505632358099847678noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-81417527950846039812013-04-23T14:26:03.615+02:002013-04-23T14:26:03.615+02:00Yok yok özele kaçmayın da biz de faydalanalım... S...Yok yok özele kaçmayın da biz de faydalanalım... Sessiz dursam da ilgiyle okuyorum.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07396921253705010779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-38555239555667702772013-04-23T12:56:11.634+02:002013-04-23T12:56:11.634+02:00Ben dinleyici olarak sikayetci degilim :) Gayet iy...Ben dinleyici olarak sikayetci degilim :) Gayet iyi gidiyor, son yorumdan bir post cikarsa da super olur :) Guzelce link verilebilecek bir kaynak olur.Bercestehttps://www.blogger.com/profile/03611119834516206122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-49784390929296287772013-04-23T12:46:01.290+02:002013-04-23T12:46:01.290+02:00Selencim tum bu beslenme bicimlerinin avatajlari v...Selencim tum bu beslenme bicimlerinin avatajlari ve deavantajlari var kimi saglik icin kimi vicdani nedenlerle secimler yapiyor ancak bunlari rahatca eksi ve artilariyla konusabilmek lazim totaliter baskilara her zaman gicigim bu tarz gruplarda olan dogmalarada. Bizim tip beslenen insanlara Flexitariens deniyor vejetaryan tendansli ancak arada balik ve ete hayir demeyen. yuzde 99 Organik urun tercih eden veya kendi yetistiren eski tarim metotlarina (biodynamie ), fermentasyona onem veren, slow food benim felsefeme cok yakin gastronomi sanati etrafinda keyifle paylasma. Fransiz kadinlari yas ortalamasi japonlari bile sollamis durumda 87 ve herseyini kendi yapan saglikli 87'lerden bahsediyorum. yemek yapmak, yemek bir sanattir Fransa'da milli spor olarak yemek, sarap konusulur. Yiyecekleri gunluk yureyerek gidip yapmak ideali pazarlardan. baslangic hep cig bir sebzedir ana yemek pismistir.Toprak cok degerli Fransa'da koylu toplumu kokeni ve bunu muhafaza etmis topragi saygiyi yitirmemis insanlar. Tabiki burada da hem kulturde hem gastronomide Amerikan etkisi yozlasma baslamis durumda ama bunun farkina varmak bile olumlu cozumu bulmak adina. Aslinda karsi cikilan sistemlerin anasi Amerikan tarzi hayat ve tuketim bicimlerinde. Inekler mutluca otluyor bizim buralarda. Ineklere kotu davranmak suc hatta. GDO'ya tanidigim herkes karsi insanlik bir yol bulacak dogayala elele yasamak icin. Dun seyrettigim bri belgeselde New York'un karbon ayak izi Fransa'nin tamamnina esit! Herkes New Yorklular gibi tuketse bize 5 tane daha dunya lazim. Simdi yesil devrim gercelestirmeye calisiyorlar cunku buna mecburlar doga gelip tokatlarinbi yapistiriyor. neyse post gibi cevap oldu ozleden yazisalim istersen. bestehttps://www.blogger.com/profile/00505632358099847678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-31015562231095912142013-04-22T23:23:19.174+02:002013-04-22T23:23:19.174+02:00Mecburi anonim-Yorumunuz spama dusmus biraz once g...Mecburi anonim-Yorumunuz spama dusmus biraz once gordum ve yayinladim! siz bana bir email atarmisiniz lutfen :) sevgilerimlebestehttps://www.blogger.com/profile/00505632358099847678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-16052174392175220592013-04-22T17:26:36.534+02:002013-04-22T17:26:36.534+02:00Selencigim, cig beslenmeye iklim olarak en uygun y...Selencigim, cig beslenmeye iklim olarak en uygun yasayan sensin aslinda. Zaten dikkatle bakarsak, senin icinde bulundugun kusagin, iklimin dinen ya da bir baska sekilde tercih ettigi bir yontem. Soguk arttikca, yaga ve hayvansal gidaya da artis oldugu gibi, bitkiler azaliyor, dogal olarak, oranin yerel dogasi olarak yenebilecek bitki ortusu azaliyor. O yuzden en dogru, en yakin bu beslenme tarzini yasayip gozlemleyebilen kisi bence sensin ve sen bile boyle diyorsun :) Yorum yok :) Sevgiler...Bercestehttps://www.blogger.com/profile/03611119834516206122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-85165041530677718322013-04-22T15:52:55.568+02:002013-04-22T15:52:55.568+02:00Gluten ve laktoz bana da hic iyi gelmiyor. Zaten c...Gluten ve laktoz bana da hic iyi gelmiyor. Zaten cocuklugumdan beri sut icemem. Bu cig beslenme doneminin en buyuk faydasi hayatima susam ve badem sutunun girmesi oldu sanirim. Hala sabahlari bunlarla smoothie yapmayi seviyorum. Ama aynen dedigin gibi, oruc mantigi bana kendimi daha kotu hissettiriyor. ben de makaron yiyorum arada, yada annem cocuklugumun tatlilarindan yaptiginda zevkle mideye indiriyorum. cig vegan donemi sayesinde gidalarin besin degerleri vs hakkinda cok sey ogrendim, bir suru yeni lezzet denedim. o acidan cok iyi oldu aslinda :) ama tamamen cig beslenmek bana gore degilmis, onu gormus oldum. Selenhttps://www.blogger.com/profile/02649267611681763881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-13691008125008804442013-04-22T13:44:48.258+02:002013-04-22T13:44:48.258+02:00Ben de son donemde cig vejeteryan beslenmeye gecen...Ben de son donemde cig vejeteryan beslenmeye gecenler arasinda tahammulsuz davranislar, asiri bir sinirlilik hali, yaptigi seyleri baskasinin sucu gibi gosterme hali, sabirsizlik gibi davranislar gozlemledim. Daha onceki tavirlarinda bu yonde hareketler az oranda varsa, cig vegan/vejeterjandan sonra 2-3 katina cikmis halde oldu ve bunu baskalarinin da gozlemlemis oldugunu farkettim!<br /><br />Belki gecisi oran oran yapmak gerekiyor vucudu alistirmak icin, birden olmuyor hicbirsey. Kimisi de bunlari zaman icerisinde jenerasyon jenerasyon genlerdeki degisiklige bagliyor.<br /><br />Neticede bilim adami degilim, ancak gozlem yapabilirim :)Bercestehttps://www.blogger.com/profile/03611119834516206122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-2631983701932944962013-04-22T10:49:39.454+02:002013-04-22T10:49:39.454+02:00Selen selam grupta yazmistim aslinda FB'ta nan...Selen selam grupta yazmistim aslinda FB'ta nanelerde bende bir bucuk ay denedim bir ayin hasta gecince bende biraktim zaten ilac dolayisiyla kisitli yesillikleri yiyemiyorum ben ona baglamistim ilginc seninde benzer durum yasaman. Ayenen bende kolay kolay grip vs olmam bir ayin tamami dis iltihabi, sinuzit ve griple gecti baslarim cig beslenmesine dedim bende saglikli olayim diye yapiyorum hep hastayim. low carbonhidrate flu diyorlarmis buna. glutensiz ve laktozsuz beslenme bana en iyi gelen aslinda kendimi cok haifi hissediyorum sindirim problem olmuyor. kirmizi et haftada bir, balik, tofu, etsiz gunlerimizde oluyor. Sanirim tum bu karmasada dengeli beslenme anahtar kelime bugday ve et agirlikli olmamali ama haftada bir iki gun bugday olabilir tercihen eski turler digerleri icin gerekli sindirim enzimleri yok vucudumuz tanimiyor yeni tipleri. Bizim yengemiz ucuncu derece omiriligine sicramis kanseri glutensiz ve laktozsuz beslenerek yendi. Dr. Seignalet yontemi o vitamin takviyesini mutlaka oneriyor mesela ancak surekli glutensiz beslenmeye calismakta bir efor ve kolay degil. tum bu deneyimler beslenme aliskanliklarimiz degistirdi seker cikti gibi ama guzel bir makaron veya pasta bulunca hayir demiyorum cunku tum bunlarin otesinde oruc gibi kisitlanma duygusu rahatsiz edici.bestehttps://www.blogger.com/profile/00505632358099847678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-51072340867627427062013-04-22T09:45:26.493+02:002013-04-22T09:45:26.493+02:00Beste'cim nasil gidiyor cig beslenme? Ben de b...Beste'cim nasil gidiyor cig beslenme? Ben de baslamistim, 2-3 ay kadar 80-90% oraninda cig vegan beslendim. Ancak bu sure zarfinda cokca hasta oldum ki, benim grip falan oldugum pek gorulmemistir. Ayrica vitamin takviyesi duzenli almadigimdan sanirim, hafif depresyonumsu bir durum yasadim. B vitamini almaya baslayinca kendimi daha iyi hissettigimi gordum ve tekrar et yemeye basladim. Arastrimaya hep devam tabii ki, et ve bugday daha az yemeli ama saglikli pisirme yontemlerinin sandigim kadar sagliksiz olmadigini dusunuyorum su anda. Cokca balik yiyorum ama onume geldiginde eti de yiyorum simdi... arada bir donem donem yine agirlikli cig beslenebilirim ama yuzde yuz buna geri donecegimi sanmiyorum. Sen ne durumdasin? ne dusunuyorsun?Selenhttps://www.blogger.com/profile/02649267611681763881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-45966955317087846822013-04-08T21:27:46.399+02:002013-04-08T21:27:46.399+02:00yerim! sıkıntı yok =)
ki dağ bayır ot toplarken d...yerim! sıkıntı yok =) <br />ki dağ bayır ot toplarken de yemiyor muyuz veya enginar ayıklarken bile yaprak köklerini kemirmiyor muyuz? <br />Bana uyar Bestem, oranını çoğaltmaya dikkat edeceğim. Sen çok yaşa! Kocaman kucak!Ozlemakihttps://www.blogger.com/profile/12580525166018505534noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-52295277491349953802013-04-03T10:17:21.986+02:002013-04-03T10:17:21.986+02:00Merhaba sitenizi buldguma çok sevindim. Hem güzel ...Merhaba sitenizi buldguma çok sevindim. Hem güzel hemde sağlıklı tarifler var. Bende elimden geldiğince birşeyler öğrenip, sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Benim sayfamada beklerim.. Kabağı çok severim, bu tarifinizi deneyeceğim.. ellerinize sağlık..yesimdusovahttps://www.blogger.com/profile/02677357825741395401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-20686009890361565952013-03-30T12:14:43.671+01:002013-03-30T12:14:43.671+01:00Sevgili Beste, bloğunun her yerine nazar boncuğu k...Sevgili Beste, bloğunun her yerine nazar boncuğu koymalısın, her yerine, doldurmalısın bloğu boncuklarla... <br />"Beste'nin Naneleri"nin sana enerji ve kısmen bir amaç verdiğini, bu sayede güzel insanlarla güzel dostluklar kurduğunu, vazgeçersen bir boşluk olacağını düşünebilirsin. Ama sadece sevdiğin insanlar okumuyor bu blogu. (Kaldı ki bazen seven insanların da nazarı değer. Bazen insanın kendine bile nazarı değer.)<br />Çektiğin fotoğraflar, elinin değdiği güzellikler, yaşadığın yerler... Ailen de tabii ki... Öyle büyüleyici görünüyor ki... Saf bir şekilde özenen, bir gün ben de buralara gitmek, bunları yapmak istiyorum diyen, ya da kısmen bazı şeyleri kendi hayatına uyarlayan okurların vardır; ne güzel...<br />Bir de haset eden, senin başına gelenlerle içi huzur bulan, kara insanlar vardır. Ve ben bu negatif enerjiye inanıyorum. <br />İnsanın bu negatifliklerden korunabileceği kalkanlar var. Nazar boncuğunun kendisi değil belki ama nazar boncuğu ile güvende olduğuna inanması mesela... Yoga, meditasyon, bizi güçlü kılan her türlü uygulama buna dahil. Ama bazen ne yaparsak yapalım, gücümüz düşer, kalkanlar iner. Enerjinin akışıyla alakalı, tam çözemediğimiz döngüler var. İşte bu zamanlarda gelir başımıza ne gelirse. Ya da bu zamanlarda atılır tohumları. Başımıza her gelen bir ders, o ayrı. Ama dileriz ki hep tatlılıkla gelsin bu dersler. O zaman kendimizi korumamız gerek bir şekilde. Maneviyatımızı hep güçlü tutmak, bir de ne bileyim belki bu kadar göstermemek lazım güzellikleri. Paylaşmak çok hoştur, eminim. "Çok sıkıntılı şeyler de paylaşıyorum" diyeceksin, eminim. İnan, bazıları sadece kıskanılacak şeyleri görürler. Öyle insanlar tanıdım ki, sıradan bir kahvehaneye gidecek olmak bile "vaaay" demelerine yol açıyor ve evdeki herkes hastalanıp plan iptal edilebiliyor. (Bunu da yazdım ya, olay çok yeni ve kişiler blog dünyasından oldukları için mecburen yorumum "anonim" olacak)<br />Tanrı'dan dileğim, haset eden insanların bir an önce huzur bulmaları, diğerlerini rahat bırakmaları. Allah onlara ne istiyorlarsa onu versin. Onlar da daha pozitif olsunlar...<br />Neyse bu yorumu sonuca bağlayamayacağım. Sadece sen bir düşün dediklerim hakkında.<br />Çok çok sevgiler... (Bu bloga ilk yorumumdur, çok uzun oldu, bağışla...)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-41459601272752312972013-03-22T15:23:54.147+01:002013-03-22T15:23:54.147+01:00sevgiler beste hanım tarifiniz görsel olarak çok h...sevgiler beste hanım tarifiniz görsel olarak çok hoş görünüyor eminim ki lezzeti de öyledir ellerinize sağlık...<br />bende sizi bloguma beklerim <a href="http://basitkolayyemekler.blogspot.com/" rel="nofollow"> kolay yemekler tatlılar</a><br />http://basitkolayyemekler.blogspot.com/basit kolay yemeklerhttps://www.blogger.com/profile/03520636901780643996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-69575137392504884312013-03-17T16:57:30.357+01:002013-03-17T16:57:30.357+01:00Besteciğim, her zamanki gibi zengin ve bilgilendir...Besteciğim, her zamanki gibi zengin ve bilgilendirici bir post yayınlamışsın. Çiğ beslenme fikrini destekliyorum. Ben 2006 yılında tamamen çiğ beslenmek suretiyle 23 kg. verdim. Ancak, çiğ olarak tükettiğim gıdalar çiğ yemeye alışkın olduğumuz sebzeler ve meyvelerden ibaretti. Ne zaman ki bu rejimi bıraktım ve yine pişmiş gıda ile nişastalı ürünlere geri dönüş yaptım, verdiğim kiloları geri aldım. Bu arada, rejimimde protein olarak beyaz peynir ve yoğurt kullanıyordum. Mügehttp://1brindemuguet.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-74981374152521601592013-03-13T21:21:10.115+01:002013-03-13T21:21:10.115+01:00Sevgili Beste
Bu gün kabak rulo yaptım yedim güze...Sevgili Beste<br /><br />Bu gün kabak rulo yaptım yedim güzel oldular,yapabilirim artık bu kabakları.Etleri değil ama böyle bazı sebzaleri çiğ yiyebilirim,lahana karnıbahar burokoli gibi sebzeleri yiyorum..Mevsimlerden Romada ki resimlerden üzerinde bir bitki olan yemeği merak ettim,nedir nasıl yapılır???<br /><br />Teşekkürler,sevgiler<br /><br /> Esmanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-32283163176007520372013-03-13T17:52:50.923+01:002013-03-13T17:52:50.923+01:00İğne oyası yapar gibi..sanat harikası bir sunum..v...İğne oyası yapar gibi..sanat harikası bir sunum..ve sağlıklı bir ürün olmuş besteciğim..ellerine sağlık..aslında özellikle sebzelerin çiğ yenilmesini..yada buharda az pişirilmesini öneriyorlar..daha sağlıklı ve dinç yaşamak için her şeye değer canım..sevgilerimle..Esin Bozdemirhttps://www.blogger.com/profile/16142213560527573897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-4016063601552677512013-03-13T16:59:03.503+01:002013-03-13T16:59:03.503+01:00Merhaba ben bugün Mehtap sayesinde sizinle tanıştı...Merhaba ben bugün Mehtap sayesinde sizinle tanıştım ve çook mutlu oldum.Bugün sizin sayanizde Marcel Proust la tanıştım ve bir jazz sanatçısı keşfettim ince zevkleriniz var umarım yine görüşürüz sağlıklı günler yıllar diliyorum sevgiler...zeynebbhttps://www.blogger.com/profile/03565300657598585160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-77652610702841413962013-03-06T18:24:17.074+01:002013-03-06T18:24:17.074+01:00çiğ beslenme bana göre olmasa da tarife bayıldımçiğ beslenme bana göre olmasa da tarife bayıldımAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14007307361447433478noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-34746238949964542612013-03-05T15:46:24.374+01:002013-03-05T15:46:24.374+01:00Beste'cigim,
sahane gorunuyorlar. Belgeselle...Beste'cigim, <br /><br />sahane gorunuyorlar. Belgeselleri de izleyecegim. Bu cig yemek olayi ilginc, bir arkadasim uzun yillardir bu sekilde besleniyor, bildigim kadariyla saglikli ama oldukca zor olsa gerek, en azindan alinsincaya kadar. Beste'cigim, sagligin icin en iyisi neyse o olsun canim benim xxxnevinhttps://www.blogger.com/profile/09715657585760229927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-39807578095088433982013-03-03T17:16:02.271+01:002013-03-03T17:16:02.271+01:00Beste, cig ve hatta cig vegan beslenme gercekten a...Beste, cig ve hatta cig vegan beslenme gercekten agirlik vermemiz gereken bir beslenme turu, ancak cig vegan iceriginde peynir yok... <br />Sadece cig diyorsan birsey diyemem(levrek dedigine gore sadece cig diyorsun zaten anladigim :) ) Ama cig vegan diyenlere bir seyi daha hatirlatmak isterim. Tropik iklimin beslenme sekli olablilir ve cok da guzel olur ama iliman iklimde, kutuplarda vegan kismi oldukca zor!<br /><br />Beslenme sekli vucudumuz icin cok onemli ama ne yazik ki genetik ve cevresel etkenlerin de onemi cok buyuk. Biz ne yaparsak yapalim, irademiz disinda gelisen olaylar da var!<br /><br />Hersey en kisa zamanda gecmis bitmis olsun ve bu gunleri bir daha hatirlamayalim... Guzellikler gelsin pesi sira...Bercestehttps://www.blogger.com/profile/03611119834516206122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-72141022542714600532013-02-28T23:11:48.890+01:002013-02-28T23:11:48.890+01:00Bestecim, çok güzel bir tarif olmuş bu,bana bir sü...Bestecim, çok güzel bir tarif olmuş bu,bana bir sürü ilham veriyor bu görüntü. Levrek yerine füme somon hayal ettim ama;-) Çiğ beslenme bence de önemli, mesela Weston Price Foundation'a göre çiğ yani sert sebze yemediğimiz için çene yapımız giderek darlaşıyor, bu da eğriliklere bitişiklikten dolayı da çürümelere yol açıyor, hem zaten türk mutfağında bazen öldüresiye karıştırıp pişiriyoruz çok gıdayı, yazık oluyor....<br />Şule Bolgihttps://www.blogger.com/profile/11452030525622010464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-90524161572193894952013-02-28T12:59:20.621+01:002013-02-28T12:59:20.621+01:00Bestecim, birçok yeşili, kabak yemeği yaparken kab...Bestecim, birçok yeşili, kabak yemeği yaparken kabağı, semizotu yaparken semizotu ve diğerlerini illa çiğden biraz yerim. Çok da severim.<br />Hele çiğ balık inanılmaz lezzetli oluyor, tazesinden bulunca yapılır bizim evde...<br />Yazdıklarınızı ve eklentilere bakınca çok olmasa da doğru yoldayız diye mutlu oldum.<br />Güzel sağlıklı günler diliyorum, gene çok önemli bir konuya dikkatimizi çektiniz.<br />Teşekkürler, sevgiler.sarehttp://www.tuzekmek.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-2082762360561129672013-02-28T07:29:20.730+01:002013-02-28T07:29:20.730+01:00bir gun benim yemek aliskanliklarimi degistirecek...bir gun benim yemek aliskanliklarimi degistireceksin biliyorum ama o gun hangi gun olacak meraktayim... <br />su levrek tatar icin yazdim bunu. Goze de hos gorunuyor hani.<br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17536828426907736338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-46243724678305779092013-02-27T19:31:14.673+01:002013-02-27T19:31:14.673+01:00Beste, ben de çok kararlar aldım ardında duramadım...Beste, ben de çok kararlar aldım ardında duramadım bu levrek tartarı denemeye karar verdik eşimle :) mercii.Blogger Bolathttps://www.blogger.com/profile/04223638077292875903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6414123531468378368.post-3043999907064314282013-02-27T13:09:51.437+01:002013-02-27T13:09:51.437+01:00beste
yoga ile ilgiliyim
yoga hocamın önerisi ile
...beste<br />yoga ile ilgiliyim<br />yoga hocamın önerisi ile<br />her ilkbahar mevsiminde<br />10 gün süresince uyguladığım çiğ beslenme detox programı var - bedenime çok ama <br />çok iyi geldiğini biliyorum<br />bir de saksıda çim yetiştirip suyunu çıkarıp içerim senede bir kaç kez:) <br /><br />berrinhttps://www.blogger.com/profile/07978229546180862185noreply@blogger.com