15.12.2011

Yilbasi yemegi onerileri -I-

Cevizli patates puresi:
Unutulmayacak kadar guzel oluyor kesinlikle tavsiye edilir. Patatesler kabugu soyularak dorde bolunur.Ustunu az gececek kadar suyla kaplanir ve suyunu cekene kadar pisirilir. Bir catal yardimiyla iyice ezilir. kesinlikle blender kullanilmaz patates puresi yapiyoruz kremasi degil. Bir tavada az zeytinyagina iki dis sarimsak kabuguyla atilir ve kavrulur ama yanmasin. Sarimsaklar pisince ezilerek ici cikartilir,kabuklar atilir, kullandiginiz patates miktarina gore bir iki avuc ceviz kirigi atilir ve kavrulur, atesi kisin, yanmamasi lazim yoksa tadi acilasir. Bu karisim patates puresi ile karistirilir ve et, tavuk yemeklerinin yanina servis edilir.

12 yorum:

  1. ikisatirdokturmelik.blogspot.com15/12/11 19:38

    guzel,kolay,havali tam benlik eline saglik...devam boyle tariflere...supersin...

    YanıtlaSil
  2. bencede havalı bir püre deneyeceğim

    YanıtlaSil
  3. cevizli nasıl olur merak ettim..

    YanıtlaSil
  4. süper:))

    önceki posta da bayıldım..30 kere yorum yazdım gönderilmedi:((bayıldım da bayıldım...

    YanıtlaSil
  5. Süper, süper, süper...Her zamanki gibi etkileyici:)

    YanıtlaSil
  6. Mmmmmm... Harika olacak eminim ki.

    YanıtlaSil
  7. Yarın misafirim var ve bu püreyi servis edeceğim Bestesimin Nanesi :)

    YanıtlaSil
  8. güzel bir tarif not alındı

    YanıtlaSil
  9. Hemen kaydettim, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. tarifi print ettik artık gerisi niyete kaldı.

    elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. En kısa zamanda denmeliyim bu tarifi..
    Ellerine sağlık canım
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorumunuz icin tesekkurler en kisa zamanda cevaplanacaktir