5.03.2012

inciden yagmur damlalari ve Semsa usulu tahin terbiyeli tavuk yemegi

muscari
 Bahar geliyor yagmurlar ona isaret. Kizil gerdanlar ask sarkilari soyluyor kuslarda bir telas basladi. Gunes isitiyor mu ne?
hercai menekse

nergis tomurcugu

çok yillik latyrus

tam toplama zamani ayi sarimsagi neler mi yapabilirsiniz buraya tik tik


Bu sahane icmeye doyamayacaginiz yemeyin fikir sahibi, kulaktan dolma tarifler blogunun ve Nisantasi'n daki efsane restoran Kantin'in sahibi Semsa Denizel. Tahin kivaminda kullanilmaz ise tum tatlari bogar dikkat. Semsa H; fikriyle her zamanki terbiyeye bir kasik tahin ekledim, cok fena bir tat siddetle tavsiye ederim:) Ben butun tavuk, bol kekik, defne yapragi, sari altin top denen salgamlardan, lahana, havuc ve ayi sarimsagi ile yaptim. Ustune bol karabiber. Tarifin originali burada bu blogu hatmeniz israrla onerilir.

9 yorum:

  1. farkettim ki tahinli ne varsa çok seviyorum.muhtemeldir ki bu çorbayı da severim yapabilirsem şayet.. fotoğraflar pek güzel gene, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize emeklerinize saglik afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  3. Beste'cim, ne guzel fotograflar, valla laf olsun, yorum olsun diye degil, su yapraklarin, ciceklerin uzerindeki su taneleri bile hayata bagliyor insani. Zira arkadasina cok lazim boyle hayata baglayan yesillikler :)) Cok keyifli. Tavugu kesin deniycem. Atolyemdeyim. yagmur yagiyor. aklimdasin :) cok coooook sevgiler xxx

    YanıtlaSil
  4. beste
    fotoğrafların yine çok güzel:))

    YanıtlaSil
  5. BESTECM, BAHAR YAKLAŞIYOR VE GÜZEL BİTKİ FOTOLARINI GÖRECEĞİZ YA ÇOK MUTLUYUM..

    YanıtlaSil
  6. Bahar ufaktan gelmiş oralara, bizde hala tık yok, her yer karla kaplı. iyi ki sen varsın gözüm gönlüm açılıyor, tarif nefis görünüyor bu arada

    YanıtlaSil
  7. Bestecim gene güzel bahar resimleriyle gözlerimize bayram ettirdiniz.
    Tavuk yemeğinin de çok güzel olduğuna eminim, tarif Şemsa hanım yapanda siz olunca ne denilebilir
    Şemsa hanımı sizin blogrolldan bulmuştum. Muhteşem tarifleri var.
    Teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  9. Bende merak ettim tadini,mutlaka denemek isterim,tesekkürler tarif icin,ikinizede! sevgiler Paris'e...

    YanıtlaSil

Yorumunuz icin tesekkurler en kisa zamanda cevaplanacaktir