29.04.2015

Bir mouclade hikayesi ( aletsiz, edavatsiz sifir karbon iziyle atalarimiz gibi yemek pisirme yontemi)

Once bir çam agaci bulunur

Sadece kurumus igne yapraklar toplanir

Isbirligi onemli

bu kadar yeter muhtemelen

defne veya yenilebilir baska yapraklar ayiklanir

mis gibi bir sepet defne yapragi

bir ahsabin uzerine yapraklar dizilir

sanat eseri gibi oldu

ilk once dort midey sivri kisimlari degecek sekilde konur ve digerleri ile bosluk kalmayacak sekilde dizilmeye baslar

mandala mantigi devam eder

midye mandala

ustu cam igne yapraklariyla kaplanir

tutusturulur

ates harlanmaya baslar

en yuksek haline ulasir

ve sonmeye baslar

biraz sogumasi beklenir

uzeri uflenir ve yaninda buz gibi bir beyaz sarapla yenir. Yemek için ilk açtiginiz midye daha sonra pense gibi digerlerinin içini yemek için kullanilir

7 yorum:

  1. Süper hem fotolar hem görüntü hem yemek .Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Fotoroman gibi izledim Besteciğim, hayran kaldım. Afiyet olsun. :)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Beste;
    İnternetim yine her zamanki gibi çok yavaş. Blog sayfsı açılmadan evvel başlığı okuyup uzunca bir süre heyecanla bekledim. Detaylara bayıldığımı söylemeliyim. O kurumuş iğne dallar, defne, midyeden mandala:) Harikaydılar. Çok da güzel bir pişirme yöntemiymiş meğer. İyi ki yazmışsın. Keyifli zamanlar geçirdiğinize eminim...
    Sevgiler çok çok :)

    YanıtlaSil
  4. Off daha 2 saat önce İstinye koyunda yedik ama yine canım çekti bu ne güzel mandala böyle Allahım :)

    YanıtlaSil
  5. Süper miş....Yazdım bir köşeye hemen..sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumunuz icin tesekkurler en kisa zamanda cevaplanacaktir