Sinek mantari |
Funda |
Soganli ve sarimsakli Bhajis
200 gr nohut unu
2 dis sarimsak
1 sogan
1 tatli kasigi tane kimyon
1 tatli kasigi kisnis
1 tatli kasigi karbonat
2 yemek kasigi zeytinyagi
1 çay kasigi tuz
250 ml su
1-Bir tatli kasigi zeytinyaginda kiyilmis sogan,sarimsak ile kimyonlari kavurun. Kisnisi ekleyin bir kenarda sogusun.
2-Bu sirada nohut unu, su, tuz ve karbonati karistirin bir kenarda 10 dk dinlensin.
3-Tum malzemeyi karistirin.
4-Bir tavada bor tatli kasigi kizdirin. Birer kasik karisimi içine yerlestirin ayni pancake yaparmis gibi. Her iki tarafini 2/3 dk arasi pisirin. Ayni pancake'de oldugu gibi ilk pisen tarafin uzerinde gozenekler olusacak o zaman diger tarafini çevirebilirsiniz. sicak servis yapiniz.
Dilerseniz yukaridaki tarife 100 gr kavrulmus ispanak ve acibiber keleyip ispanaklisini da deneyebilirsiniz.
Merhabalar, ne kadar farklı ve güzel bir tarif Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Oldum olası mantarlardan tırsmışımdır bu da benim cahilliğimden kaynaklanıyor olsa gerek, halbuki çok değerli bir besin kaynağı ve probiyotik ihtiva ediyormuş
YanıtlaSilO mantar çok renkli insan tabiata karşı çok hassas davranmalı her yanımız mucize yahu :)
YanıtlaSil