18.04.2011

Laleler ve Leziz dergisinde yayinlanan ayva lokumu ve krep hakkindaki eski yazim

 Yillar once Amerika'da dugun cicegi tarlalarini ziyaret etmistim renk cumbusu cok carpiciydi. Okul'a giderken ana yolun kenarinda lale tarlasina rastladik. Kanser hastalarina yardim icin yilda 4 milyon lale satan bir organizasyon. Laleri gorunce niye bu kadar basarili olduklarini anliyorsunuz o kadar guzeller ki.


Yesilcam filmi tadinda oldu :)


Buda Hollanda'dan gelen lalem o acinca sanirim arkadasimin bebegide dogacak:)


 
Bunlar favorim baska bir yuzyildan gibiler...


Bu yazi kasim 2010 sayisinda yer almisti son sayi oldu dergi kapandi daha once bahsetmistim aslinda ancak yaziyi koymamistim. Buyrunuz yazim.

Bu tarif daha once blogumda yayinlanmisti burada tik tik:)

16 yorum:

  1. bence bu gurur duyulacak bir an :) kutlanmali, kutlanmali, kutlanmali...

    YanıtlaSil
  2. Bestecim tebrikler!
    Turkiyedeki okurlarin artik seni dergiden de takip edebilirler :)
    Nice basarilara....
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. arkadaslar sanki herkes biliyormus gibi yazmadim bu dergi kasim 2010 sayisi sonrada dergi kapandi zaten:) bu hafta yogunum ondan bu tarifleri vereyim demistim gene de kutlamalar icin tesekkurler:)

    YanıtlaSil
  4. Bestecim, tebrik ederim. Keyifli yazilar yazman dilegiyle.

    YanıtlaSil
  5. Laleler çok güzelmiş, ama çiçekler arasındaki fotoğrafın da en az onlar kadar güzel.
    Ispanak tarifi harika bir zamanlamayla geldi, ıspanakları hep aynı şekilde tüketmekten biraz bıkmaya başlamıştık.
    Ayva lokumu da çok cazip görünüyor, zaman zaman görüştüğümüz sevgili çiftçi dostumuz Füsun hanım da bahçesindeki ayvaları değerlendirmek için benzer (hatta küçük farklarla aynı da olabilir) bir tatlı yapıyor, Şubat 2010 tarihli bir "Ayva Murabbası ya da Kydonopasto" başlıklı yazısında tarifi vermişti, ilgini çekebilir diye düşündüm.

    YanıtlaSil
  6. Meyvelitepe-Cok tesekkurler:) ispanakli krep rulolari cok guzel oluyor seviceginizi dusunuyorum. Burada taze ispanak o kadar pahali ki ispanak bollugunu hayal bile edemiyorum! Ayva murabbasi ilgimi cekiyor ama Fusun Hanim'i bilemedim link verebilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  7. buldum buldum hakikaten cok ilginc ve dedigi gibi iki kulturun benzer urunu cok hos.
    http://etnofertug.blogspot.com/2010_02_01_archive.html

    YanıtlaSil
  8. Dergi cok hos olmus, gec de olsa tebrikler! Ayva lokumu da ayva mevsiminde denenecek kesinlikle!

    YanıtlaSil
  9. Bestecim,
    tebrikler,derginin yeniden faliyete geçmesine sevindim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. HERZAMAN FARKLISIN ZATEN BESTE, YENİ DERGİLERİNDE KEŞFETMESİ LAZIM SENİ...

    YanıtlaSil
  11. Bestecim, tarifin olculerini okuyamadim, daha evvelki yazilarinda bulabilirmiyim?

    YanıtlaSil
  12. 500 gr ayva, 1 cay b. su, 1.5 cay b. seker olabilirmi?

    ben de lale bahcesindeki resmini cok begendim, laleler sana cok yakismis :-)

    YanıtlaSil
  13. günde iki öğün ıspanak verseler gık demem.
    hatta o kadar ki annem çarşamba günleri lokalde pişen nefis iskender dönerden yemeyeyim diye ıspanak yapardı çarşamba günleri. inanılmaz bir şekilde ben ıspanağı dönere tercih ederdim!
    e bir de senin elinden olursa kimbilir nasıl olur.
    yam yam :)

    YanıtlaSil
  14. barisbasak-ayvada oyle bir pektin var ki kivami cok kolay tutuyor dene bakalim nasil olacak diyecegim ama ayva mevsimi degil birde amerika'da zor bulunuyor diye biliyorum ben:)

    YanıtlaSil
  15. http://bestebonnard.blogspot.com/2009/09/bayram-sekeri-yerine-ayva-lokumu.html

    YanıtlaSil
  16. Harikasin. Buradaki ciftliklerde degil ama supermarketler getiriyor. Ben de cok severim ama tatlisini degil de kup kup dograyip az sekerle pisirip yandan recel seklinde yaparim:-) onu da hemen tuketmek gerekiyor, bu senin tarifi gorunce atladim hemen :-)

    Cok tesekkur ederim. Ben senin siteyi de bayagi bir didiklemistim hic hatirlamiyorum gordugumu, bi daha didikliyim bakayim, neler cikacak :-)

    YanıtlaSil

Yorumunuz icin tesekkurler en kisa zamanda cevaplanacaktir