21.03.2008

Zencefilli Armut Tatlısı /Poires au Gingembre

Zencefilli Armut Tatlısı

4 Armut
250 ml Krema
1 bardak toz şeker
1/2 çorba kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil yoksa toz kullanılabilir
1 çimdik küçük hindistan cevizi

Armutları soyun, uzunlamasına ikiye bölün ve yağlanmış dikdörtgen borcama boşaltılmış kısımları gözükmeyecek şekilde dizin. Krema, şeker ve baharatları karıştırın, tüm malzemeyi armutların üzerine dökün. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika rengi açık karamel olana kadar pişirin. Soğutup servis yapın. Rengin karamel halini alması önemlidir. Şimdiye kadar deneyen herkesin favorisi haline gelen bu tatlıyı mutlaka deneyin. Afiyet şeker olsun topak topak et olsun. Adana atasözü!!




3 yorum:

Pinar dedi ki...

Ah Beste, tarif super, deneyecegim ilk firsatta ama topak topak et olsun kismi pek fena oldu!:))

beste dedi ki...

cok sevilen bir tarif bakma hic yorum olmadigina:) Kadim dotumun sozudur aynen katiliyorum feci bir soz, hahaha...

Adsız dedi ki...

acaba diyorum bu tarif ayva ile nasıl bir lezzet çıkarır ortaya:))

Duygun

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin