5.12.2008

Mince pie- Noel keki


Bu tarif ingilizlerin meşhur noel keki, porsiyonluk muffin kaplarında hazırlanıyor ve Londra günlerimi, canım Seda'mı hatırlatıyor. Seveceksiniz ancak mince meat bulmanız lazım. Bir kavanozda elma,üzüm ve çeşitli baharatların karışımı istenirse de evde yapılabilir ama yapması nispeten zahmetli.


Hamur için,
A malzemeleri
175 gr un
30 gr ince öğütülmüş badem
65 gr pudra şekeri
bir çimdik tuz
B malzemeleri
125 gr soğuk küp kesilmiş tereyağı
2 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı soğuk su ile çırpılmış

İç Malzemesi
200 gr mince meat
C malzemeleri
2 büyük yumurta
90 gr şeker
90 gr tereyağı eritilmiş
90 gr ince öğütülmüş badem
4 kaşık badem kırığı

2X12 muffin kabı

A malzemelerini bir kapta karıştırın ve sonra tereyağ ile ovalayın. Azar azar suyla çırpılmış yumurta sarısını ekleyin. İkiye bölün strech film ile sarıp 30 dk buzdolabında bekletin. Çıkartıp açın ve tepsiye yerleştirin ve 15 dk daha buzdolabında koyun.
Fırını 200 dereceye ısıtın.
Her bir muffin kabına konmuş hamurun içine 1 kahve kaşığı mince meat koyun. Bir kapta yumurta ve şekeri çırpın, bademi ekleyin üzerine tereyağı koyup karıştırın. Bu karışımdan bir kaşık alıp her muffinin üstünü kapatın. Üzerini bademle dekore edin. Altın sarısı renk alana kadar yaklaşık 15 dk pişirin.

Fırından çıkınca pudra şekeri serpebilirsiniz.

8 yorum:

Berceste dedi ki...

Tuh, tam tarifini buldum diye seviniyordum ki, hazir mince meat bulma sansim cok az :( Aslinda esim gidip geliyor ama evi Istanbul'a tasima derdinden bir de kavanozla bunu istersem beni furur :P Olmazsa Turk Elisleri Kursu verdigim Ingiliz teyzelere sorayim, yasli olduklarindan belki biliyorlardir ic malzemesini de!

beste dedi ki...

Berceste merhaba, hangi ulkede oldugunu anlayamadim ingiltere yaziyor blogda oyleyse mince meat bulamaman imkansiz arada Istanbul'a mi tasindiniz suraya bir tarif koymak farz oldu:)yada sen yazarsan sana link veririm:)

Berceste dedi ki...

Ingiltere'de idik. Bizim kucumenin dogumu ve ardindan gecirdigim bel fitigi ameliyati sonucu Turkiye'ye donmek zorunda kaldik! Simdi Istanbul'dayiz. Esimin isi hala orada, Mart'a kadar ayda bir defa gidip gelecek oraya, simdilik Istanbul'da evden calismakta. Araya bizim kucumen girmezse teyzelerin hem bayramlarini kutlayayim, hemi de bayram tatliniz vardi hani sizin severdim ben diyeyim :P Bulursan sen yaz gene de... Aylardir ilk defa bu kadar uzun sure internette kaldim, sabaha bizimki uyaninca acisi cikacak :((((( Babasi da oturacagina uyusaydin buyuracak :P Allah anneanneyi basimizdan eksik etmesin :)

beste dedi ki...

Benim oglusta 38-40,5 ates arasi gidip geliyor ilaclara ve banyoya ragmen. Normalde banyo yaptiririm hemen duser doktor cagirdik 1 saat once geldi. Goruntude bir sey yok virus vucut direniyor ondan ates yapiyor biliyorum da endiselenmeden duramiyorum ondan bizde ayaktayiz.

Berceste dedi ki...

Gecmis olsun :( Acil sifalar...

Domuz gribi fobim olustu cok feci benim, insallah oyle bir durum degildir. Evren bu ates konusunda tez yazacak yakinda! Kucuk sincap uzuyor s1k s1k onu :(((

Yelish dedi ki...

Gecmis olsun Beste:(
sana da Berceste

Muffin harika gozukuyor,gorur gormez aklima Sweeney Todd geldi ;The worst pies in London :)
Seninkiler best pies in Paris eminim ama
seni bu sarkiyi soyleyip ,o muffinleri yaparken hayal ettim bir an :))))

Not Bi ara dilime dolanmisti ,Raz delirmek uzereydi,ahaaaa,gene dolandi:)))

http://www.youtube.com/watch?v=-W1gm7OMNfg

beste dedi ki...

hahaha ilahi Yeliz gormedim ben bu filmi tim burton degil mi? cok guldum ya. Yok vallahi bocek filan yok benim muffinlerde ama o karaip korsani olsa mutfagimda baska parlak fikirlerim olabilir:) tesekkurler bak sayende birsey ogrendim:) gorulecek o film

Berceste dedi ki...

Tesekkurler Yeliz, bak bu vesile ile ben de Mince meat nasil hazirlanir soyleyecektin ya diye hatirlatayim Beste :P Ben de Beste'nin bir sozu vardi ama neydi diye dusunup duruyorum. Bulamadigim iki sey var. Biri custard, biri de bu!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin