22.01.2009

Toplu Fotoğraf her daim öğrenci



İstanbul Üniversi Hukuk fakültesini 1994 yılında bitirdim. 1998 yılında San Diego üniversitesi'nde ingilizce eğitimi aldım. Yıl 2009, şubat ayında Caen Üniversitesi'nde
fransızca dil eğitimi alacağım. Klişe ama hayat bir okul değil mi her an okuyarak, dinleyerek bir şeyler öğreniyoruz zaten, ben bu her daim öğrenci olma halini seviyorum, fransızca bitince italyanca öğreneceğim sonrasına bakarız. Fransızca konuşuyorum, film izleyebiliyorum ancak henüz kitap okuyamıyorum, fransızca zor bir dil, konuşulmayan ancak yazarken kullanılan zamanları var. Normalde iki geçmiş zamanla idare ederken kitap dilinde dörde çıkıyor bu yüzden zorlanıyorum. Yukarıda haftada bir gün gittiğim kurs öğrencileri ve hocamız bir arada, ortada öğretmen gibi duran siyah elbiseli benim, yanımdaki hanım hocamız. Dil kurslarında başka sevdiğim şey ise dünyanın dört bir yanından insanların bir aradalığı kültürel değişim ve paylaşım, arkadaşlıklar. Her ne kadar dil, kültür ve görünüşlerimiz farklı ise de yok aslında birbirimizden farkımız hepimiz aynı kırılganlıkları ve hüzünleri taşıyoruz.

4 yorum:

leyya dedi ki...

sizi tanıdıgıma sevindim sevgili beste.yazılarınızı zevkle okudum,leonardoyu çok sevdim.

beste dedi ki...

Cok tesekkurler okudugunuz ve beni heveslendiren yorumunuz icin. Sevgiler...

nevin dedi ki...

Bak ben size laf olsun diye demedim, bu bloga tek tek bakacagim diye. Ne kadar gerilere gelmisim baka baka.

Hayatimda hic bir blog sayfasini okuyarak, bir insana bu kadar sempatiyle bakmadim. Avrupa 'da yasayan bir arkadasima bu sayfayi yolladim, keske ayni sehirde olsaydiniz diye not dusdum. Bana oldukca uzaksiniz ama sanki yan komsumsun gibi. Ne enerji! Helal olsun. Ne guzel.. ne iyi niyet..

beste dedi ki...

Nevin-Ne diyecegimi sasirdim am cok mutlu oldugum kesin:) Umarim guzel bir dostlugun baslangici olur...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin