31.01.2011

yeniden ogrencilik ve samfistikli kek

Yavru kus 1,5 yasindayken bir avuca sigiyordu:)

 Sevgili okuyucu siz bu satirlari okurken sansim varsa teneffuste(baslamadan aklim kaytarmada) yada derste olacagim. Bu hafta her acidan daha zor, pazartesi kampuste kalmaya baslayacagim ve cuma aksami eve donecegim. Oglusum bu yeni duruma ne diyecek bakalim. Haberi var, annede okula gidecek dedim arkadaslarin var mi dedi? Arkadaslari eve gelsin beraber oynasinlar diye aglayan bir cocuk ya once onlari merak ediyor. Orada kalacagim dedigimde bende geleyim dedi ama pek ustunde durmadi bakalim nasil gelisecek . Annenin salya sumuk carsamba aksami eve donme ihtimali var. Neden gidip gelemiyorum cunku universite buraya 150 km mesafede Caen sehrinde. Her saat basi tren olmadigindan 8.30 dersine yetismek icin 5,5 da uyanip 6,30 trenine binmem lazim. Iki sene once yaptigimda bacaklarimda ameliyat gerektiren varisler olmustu. Bu sene artik bu tempoya dayanamam, kampuste kalacagim. Ben severim ogrenciligi yenilenmek demek ogrenmek, ansiklopedi okuyup mutlu olan cocuklar kusagindanim ne de olsa, persembe gunu basladi okulum. Sabah 5,5 da kalkip gitmeme ragmen mutluluk patlamalariyla gun hizlica geciverdi.  Okula girdigimde biri bana burada mi calisiyorsunuz dedi? Ben kendimi 20 yasinda hissederken bu soru yasima mi yoksa guvenime mi yonelikte emin olamadim! Ogrenciler ses cikarmadan koridorda bekliyordu ben tabi iceri girip hemen sandalyenin birine oturdum. Marmara Universite'sinde asistan, burada doktorasini yapan cok tatli bir kizla karsilastim. Aslinda onunda Turk oldugunu anlamak kolay oldu, iki suslu ikimiz vardik:) Turkce sohbet etmeyeli o kadar zaman oldu ki Papatya, Baris arada ariyor. Telefon kendiliginden pes edene kadar konusuyoruz ama bu baska yuzyuze harikaydi. Saat 10'da basladik sohbete 2'de artik eve donme zamani deyip ayrildim. Reha Erdem filmleri seviyor bu bile yeterdi ama o kadar ortak referans noktamiz var ki tadina doyulmad,i iyi geldi bana,  hatta alip eve goturmemek icin zor tuttum eh iste Leonardo kime benzemis anlayabilirsiniz:) Turk bir cocukla/adamla karsilastik Erzurum milletvekili adayi imis. Teskilat deyip duruyordu , MIT'ci mi filan derken Caen Ulkucu Federasyonu baskaniyim demez mi? Tuylerim diken diken oldu ve kendimi tutamayip cok lazimdi dedim. Afrika'da bile var diye gururlandi. Hizla uzaklastik yanindan biraz ayip oldu ama pes yani. Burada Turk'lere baska kapi yok ya asiri dinci, ya ulkucu. Allahtan doktora yapan gogsumuzu kabartan insanlara da rastliyorum yoksa toptan umidimi yitirecegim. Uzun lafin kisasi yorumlarin yayinlanmasi, cevaplar gecikebilir alisma sureci sancilari. Arada neceflli masrapa hesabi sadece fotograflarla haftayi kurtarabilirim kusura bakma Sevgili okuyucu. Sizi unuttum yada terk ettim sanmayin. Sabahlari pekmezimi iciyorum, yanima findik fistigimi aldim zihnim acilsin diye! Findik fistik demisken samfistikli kekimden bahsetmem sart buyrun bakalim.



2 yumurta
110 gr eritilmis tereyagi + biraz kaliplari yaglamak icin
4 yemek kasigi yogurt
100 gr tussuz samfistigi
150 gr un
1 paket kabartma tozu
150 gr seker + 1 tatli kasigi
2 yemek kasigi narenciye suyu( istege bagli) veya bir cimdik kakule tozu
1-Firini 18 dereceye isitin.
2-Bir derince kapta yumurtalari ve yogurdu cirpin.
3-Seker ve kullaniyorsaniz narenciye suyunu ekleyin ve iyice cirpin. Un ve kabartma tozunu ekleyin cirpin. tereyagini ekleyin ve purusuzsuz bir hamur elde edin. Samfistiklarini irice kirin. En iyi yontem bir mutfak bezinin icine koyup ustunden merdane ile gecmek. Kiriklari hamura ekleyin. Yaglanmis keke kalibina koyup firina verin, 40 dk pisirin. Firindan altiktan sonra 15 dk bekletip kalibinda tamamen cikartin ve servis etmeden once iyice sogumasini bekleyin.

24 yorum:

Açalya dedi ki...

Leonardo ve senin için yüreğim burkuldu bir anne olarak doğal tabi, ama çevre ve yaşam tarzının biraz değişeceğine, yeni insanlar tanıyacağına, kısacası biraz değişiklik yaşayacağına sevindim.

Caen itlerine dikkat et havlamasınlar sana.

Keke de bayıldım yahu! yeşil yeşil antep fıstıkları ohhhhh

Unknown dedi ki...

allah yardımcın olsun.Kuzundan uzakta olacakmışsın...Okumak güzel ama , başarılar dilerim

www.macerakitabim.com dedi ki...

Selam,
Ne güzel yeniden öğrenci olabilmek,hem de başka diyarlarda..Hayalimi yaşıyorsun şu an,ne güzel..
Tadını çıkaracağından adım gibi eminim,ah bir de dediğin gibi oğlanı özlemek olmasa..Nasıl bir sevgi di mi?
Sana çoook başarılar diliyorum ..Sevgiler.

Mimosa Café dedi ki...

Bstecim cok heyecanli ve zevkli okul maceralarin :)Devamini bekliyorum. Allah zihin acikligi versin :P

Leylak Dalı dedi ki...

Yeni öğrencilik hayatınızda başarılar. Eminim ki hayata olan güzel bakışınızla çok keyifli geçecektir. Kolaylıklar diliyorum, bizleri ihmal etmeyin olur mu, arada ses verin:))

minimalist dedi ki...

iki arada bir derede kek mek yapmadan duramamışsın :)) demek seni çalışan sandı inan çok güldüm ona benzer bir şey benim başıma da gelmişti dediğin gibi biz kendimizi 20'lerde 30'larda sanırken pat diye söyleniverince insan dumur oluyor...Yeni eğitim öğrenim hayatında sana başarılar dilerim azmini çok taktir ediyorum; evli olup çoluk çocukda varken sabahları 5'lerde uaynıp teee başka şehirlere okumaya gitmek gerçekten ayakta alkışlanacak bir davranış. Kutlarım seni....

acupofcaffein dedi ki...

Oğlunun pozları beni öldürüyor yahu...:-)
Dr. bana dedi ki akşamları işten eve dönünce soğuk su ile (buz gibi) aşağıdan yukarıya olacak şekilde bacaklarına duş yap. Bunu yapınca göreceksin ki herşey daha güzel olacak...:-)öyle dedi ama gel birde bana sor! buz gibi su buz gibi havada beni aşar diyorum:-)
iyi dersler. iyi eğlenceler. Ünv. kampüsünde olmayı çok isterdim.
sevgiler
arzu

Esin Bozdemir dedi ki...

Sevgili Beste,demek ki başladın öğrenciliğine ...okurken satırlarını kendi öğrencilik yıllarım geldi gözümün önüne! çok değil bundan 8-9 yıl önce hemde 30 lu yaşlarımda yıllar sonra yeniden öğrenci olmanın heyecanını yaşadığım Londradaki yıllarıma geri döndüm bir an:)önce 1 yıl ileri İngilizce, sonra da CIM (Marketing-3 yıl) ne koşuşturmaca ne heyecanlar...ayh ayhh:) severiz biz-im gibiler kuşak mı demeli bilmem! çok okumayı, araştırmayı...yorulmak nedir bilmeyiz:)seni tebrik ediyor destekliyorum sevgili besteciğim...bak öğrenciliğinden gayri yine bile yetişiyorsun mutfak güzellerine...ellerine sağlık bu güzel kek tarifin içinde...Zihnin, buralardan sana uzanan güzel sevgi dolu, pozitif enerjilerle beslensin:)hep açık kalsın...başarılarla dolu bir öğrencilik dönemi dilerim..Sevgiyle kal...

Ozlemaki dedi ki...

ne kadar heyecan verici bütün bunlar, rastgele kuzumaki :)

burcu dedi ki...

Okul heyecanli gibi gozukuyor, ben de bu donem tekrar ders vermeye basladim, okuldan hic ayrilmadim daha 6 yasimdan beri ama sinifa donus yaptim diyebilirim :) Zevkli! Sana cok kolay gelsin!

GÜVEN SERİN dedi ki...

koşuşturmacanın,disiplinin güzel diyarına selamlar

modda twin dedi ki...

yavrukus cok tatlı massallah

Nihan dedi ki...

tatlı Bestecim,
başarılar dilerim. Muvaffak olasın:)))))))).Leonardo için tabiki zor olacak. minik adam. herşey iyi olsun üçünüz için de. okuma konusunda senin gibi düşünüyorum. kolaylıklar..

ayçobanı dedi ki...

Basarilar dilerim!! Guzel anilar getir bize okulundan...

Mehmet Vuran dedi ki...

sana kolay gelsin Beste, başarılar dilerim... bakalım ilerleyen günlerde Leonardo ne diyecek bu duruma :)

Adsız dedi ki...

Sevgili Beste Hanim,
Uzunca bir suredir blogunuzu begeniyle takip ediyorum.Ayrica esimin Belcika'li olmasindan dolayi bende yurtdisinda yasiyorum ve bir anneyim.
Okul hayatinizin cok iyi ve basarili gecmesini,cocugunuz ve esinizin de bu duruma kolayca uyum saglamalarini dilerim.
Sevgilerimle.
Nuray

nevin dedi ki...

Beste'cigim, okul heyecanini inan hissediyorum o kadar icten paylasiyorsun ki.. ne mutlu sabah erkenden kalkip ogrenmeye kosanlara :)Torbanin icindeki yavru kusa ne demeli!! Valla ben bu torbayla butun gun carsi pazar gezerim!! Kek yine sahane gorunuyor, sana bunu yazarken kuru kuru cay iciyorum :(( Deniycem ama biliyorum ki olmayacak, icine un giren hic bir seyi beceremiyorum, cocuklarin dedigine gore tarifi dogru duzgun takip etmiyor musum!! Belki bir gun bize kek pisirme dersleri verirsin. Valla Beste'cigim, ben o dersleri hic kacirmam. Sadece kek mi?? Tursular, ev saraplari... hele su cuce borekler!!!

neval dedi ki...

evet süslüyüz ve de mutluyuz
değilmi ? kolay gelsin öğrencilik .

Meral Erdoğan dedi ki...

besteee 150 km beni bile aglatti burada. umarim hayat surprizler yaratir her gunune o yolu unutturur... keki deneyecegim.

cok sevgiler,

beste dedi ki...

Acalya-yesilmisik sazmisik:)

Icimizdeki karnaval-Cok tesekkurler kuzudan en cok iki gece uc gun ayri kalabildigim ispatlandi!

Ozlem-Evet cok keyifli ozlem harici:) oglus sevgisi baska bambaska...

Ebrucum-Bayilrim bu lafa amin amin:)

Leylakdali-cok tesekkurler ne tatlisiniz:)

Minimalist-Uyurken bile keke yapilir;) koyumden okumaya gidiyorum iste:)

Arzu-Soguk dusu yapiyorum hergun tesekkurler oneri icin. Kampus hayati keyifli gercekten birde oglusuda yanima alabilsem sahane olacak:) sevgiler

Esmir-Bende Londra'da okula gitmistim 97'de cok severim Londra'yi yeri hep ayridri bende. bizim kusak sever evet okumayi:) pozitif enerji icin cok tesekkurler sevgiler

Ozlemcim-muck muck cok tesekkurler

B.taraf degistirdin sen hadi bakalim sanada kolay gelsin:)

Guven-cok tesekkruler selamlar

Modda twin-cok tesekkurler buyudu ama artik 4,5 yasinda kus:)

Nihancim-cok severim bu lafi da muvaffak bizim yaslar iyice ortaya cikiyor ya :) cok tesekkurler

Aycobani-Pazartesi basliyor okul yayinlari:) cok tesekkurler

Mehmet-Leonardo beni cok ozlemis bir sevgi bir sevgi oncesinde baba babaydi simdi anne anne oldu memnunum kucak veopucuklerden:) cok ozledim oglusumu cok. tesekkurler

Nuray-Merhabalar, cok tesekkurler kac yasinda cocugunuz? Belcika nasil memnunmusunuz?

Nevincim-hahaha yorulursun ama kusla simdi 18 kilo ha! bu kek pisirme isine butun hafta guldum ya sahanesin Nevincim tam sanatci gercek sanatci :) sen resim yap ben sana bir suru kek ne istersen yaparim:)

Neval-Susluyuz mutluyuz:) cok tesekkurler

Meral-Selamlar, simdi kampuste kaliyorum biraz daha kolay ama bu seferde oglus ozlemi var ki maksimum iki gece uc gun dayanabiliyormusum:) sevgiler

Adsız dedi ki...

kolay gelsin ikiniz icinde.ama en cok seni üzüp yipratacak bu tahmin edebiliyorum. ama bi yani egitim askiyla yanan bir kadin var öldürme sula gitsin:) bu arada blog adresim degisti haberin olsun.
www.cileklizurafacizgilimaymun.blogspot.com

fer dedi ki...

very cute photo! thank you for the recipe

OiP dedi ki...

"okul mu!??" diye şaşırdım önce, sonra geriye dönüp okudum tek tek ve buldum. yılsonu yoğunluğunda bloglardan uzak kaldığımda yazmışsın meğer. iki dakika boş bırakmaya gelmiyor seni valla:)) bravo Bestecim, çok gıpta ettim sana. hayırlısıyla bitirirsin inşallah. başarılar diliyorum.
sevgiler

Anne ve Bebisi dedi ki...

4 ay su gibi gecsin gitsin Bestecim ve basariyla bitir kursunu ve ogluna kavus insallah :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin