21.02.2011

Caen Universitesi ve Sehri ile pinpon topu

Yasadigim ve okula gittigim iki sehir arasinda pinon topu gibi gidip geliyorum. Ustune birde agbim kadar sevdigim bir arkadasim gelince internete girecek bir dakikam bile olmadi sayin okuyucular, sizi ihmal ettim affediniz:) Hayir okulumu ihmal etmedim yeri geldi sabah 8,20 aksam 5 arasi derslerime girdim. Bir gun fotograf cekebildim sizleri dusunerek. Arada dogumgunum kutlandi merak eden ve mesaj yollayan herkese cok tesekkur ederim. Ihlamur agaclarinin oldugu kampuste kaliyorum, bahcemdeki renkli kuslarin yerini entellektuel kara tavuklar, kargalar, guvercinler ve saksaganlar kisaca sehir kuslari aldi; Birde entellektuel tavsanlar var ki fotograf cektirme konusunda pek istekli degiller! Insan fotograflari isteyen okuyucularim biraz zor oluyor hafiften cekiniyorum birde makina sirrak diye ses cikariyor farkedilmemek imkansiz artik elimden geldigince diyelim. Buyrun okul ve sehir fotograflari;

Kahvalti vakti;

Buyrun okul fotograflari;
Istanbul'da okula bisikletle gidebilen kac kisi vardir acaba?

Devlet universitesidir dikkat ediniz!


Manolya agacina bakan kopru ustu siniflari

WIFI baglantisi icin yerlerde surunulur:)

Birlesmis Milletler Romanya, Rusya? Almanya, Gana, Cin, Japon, Amerika
Bombardimanlarla ikinci dunya savasinda cok hasar goren sonradan insa edilmesine ragmen savasa dair cok izi barindiran Caen sehrine genel bakis;


Antoine Bourdelle'in buyuk savasci aniti

Caen satosundan arta kalanlar
 







Klasik Caen mimarisinden kalan az ornek ev

Harap olmus ahsap oymalar



Leonardonun favori mekani !


Mektup arkadaslarina guzel kartpostallar!







Tramvay duragi!


18 yorum:

Adsız dedi ki...

D' apres Azzaro, pour les hommes qui aiment les femmes qui aiment les hommes...

nevin dedi ki...

Sevgili Beste'cigim,

bu harika fotograflar icin cok tesekkurler, zira gercekten ne kadar zorluklarla cektigini tahmin edebiliyorum. Eee.. bize benzemez Allahin Fransizi:)) Burasi da ayni oyle Beste'cigim, gizli gizli caktirmadan fotograf cekme tekniklerini gelistirmeye bak:))

Açalya dedi ki...

Gitmiş kadar olduk sayende.

Kolay gelsin Besteciğim.

Papatya dedi ki...

Ben kırmızı bisikletimle giderdim üniversiteye... okurdum değil ama çalışırken. Öğrenciyken bisiklet alacak param yoktu ama kazanır kazanmaz bir bisiklet almıştım, o dönemde de kampüse yakın oturuyorduk; ve yağmur yağmadıkça bisikletime biner, okul kapısının yanına zincirlerdim :)
Ama İstanbul trafiğinde olsa korkardım bisiklete binmeye doğrusu.

Sayın KARACA dedi ki...

Ne kadar değişik bir ülke... Blog paylaşımlarını çok seviyorum hiç bilmediğim hiç görmediğim ülkeleri görüyor tanıyorum. Güzel anlatımlı fotoğrafların için çok teşekkürler. hayat koşuşturmacanda da başarılar diliyorum ciciş ;)

hindiba dedi ki...

eskiyle yeninin yanyana durabildigi sehirler ne güzel...

nalan dedi ki...

feedjit eklemişsin.
bilader bizi izliyor amanın :)

beste dedi ki...

merci pour l'allusion je ne l'ai savais pas:) votre nom svp?

Nevincim-bende kizinca allahin fransizi diyorum;) gizli fotograf icin kamerayi degistirmem lazim ama bakalim olmazsa 300 mmm paprazzi objectifi kullanacagim!

Acalya-Cok tesekkurler azi gitti cogu kaldi;)

Papatya-Hastayim ben sizin ailenin kirmizi bisikletlerine:) Izmir'de havada daha musait birde belki mesfeler Istanbul kadar uzak degildir!

Sayin Karaca: Merhablara, hosunuza gitmesi ne guzel:) cok tesekkurler

Evren-Ben eskiciyim bilirsin;) cok gir geliyor bu sehir bana bir hareket baslatip binalari renklendirsem mi acaba diyorum bazen!

Nalan-bir sayac vardi ya bozuldu ya degistirdiler halbuki kac kisi girmis bakabiliyordum yada kac kisi online gosteriyordu o gidince bunu koydum ama bakmaya firsatim yok artik! biladere kaldi is iste:)

Meral Erdoğan dedi ki...

beste'cigim -gecikmis bir kutlama olacak ama- nice mutlu yillara... her sey diledigin gibi olsun :)

her kare icin tek tek tesekkur ediyorum. bayildim hepsine... kolayliklar diliyorum sana.

ayçobanı dedi ki...

Bu pinpon isini cok iyi bilirim :) Pazartesileri trene sabahin kor karanliginda biner, persembe geceleri yine kor karanlikta atlar geri donerdim eve. Iki evli Ayca'ydim o zamanlar :)) Zordu ama keyifliydi de. Hala cekinmem bu sehirlerarasi sallanma isinden. Olsun proje, olsun olanak sallayim ben kendimi, sorun degil!! Hele guzel bir sehir olsun, kendimi sosyal ve kulturel anlamlarda dadoyurabileyim ohhh yeme de yaninda yat. Soluklaniyor insan, kendini hatirliyor biraz.

Nufusu nedir bu kentin? Sakin mini bir ogrenci kentiymis gibi duruyor. Uni hangi dallara odaklanmis??

beste dedi ki...

Meralcim-Cok tesekkurler sen kare iste ben hemen cekerim;)

Aycobani-Her daim ogrenci hayat felsefem zaten;) Efenim gelelim demografik bilgilere; Caen 113,249 kisinin yasadigi bir yer. universite'ye giden ogrenci sayisi 30 000, aayrica 2000 tane arastirmaci varmis. Bu universite 1400 lerden beri faaliyette Fransa'nin en eski universitelerinden o zamanlar ogrenim dili latince imis ve her zaman yabanci ogrencilere kucak acmis. Satosu bombardimanla buyuk olcude yikilmis ama kalanlar 1000 yillik. Fransa'nin buyuk universitelerinden ogrenim konulari, bilim, tip, muhendislik, sanat, hukuk, edebiyat, insani ve sosyal bilimler, ekonomi, yabanci diller, teknoloji ana basliklarinda kisaca yok yok atomik isler bizim cherbourg'da vs buda sitesi http://www.unicaen.fr/1245768961139/0/fiche___article/&RH=1272443206988&RF=1272445091893

Mimosa Café dedi ki...

beste harika kareler. pek keyiflendim fotolari gorunce. daha cok foto isteriz ama :P

Adsız dedi ki...

Sen böyle bol fotoğraf ekleyip birde yazı yazacak vakti de buluyorsun ya kıskanıyorum inan! Araya sıkıştırdığın güzel tarifleri saymıyorum bile bazen :) Kolay gelsin hadi bakalım .

Adsız dedi ki...

Salut. C' est le petit photographe qui aime les femmes qui aiment les parapluies.

Esin Bozdemir dedi ki...

Öncelikle geçmiş doğum günün kutlu olsun sevgili besteciğim:)tarihini bilemiyorum sanırım Şubat ortalarında bir günde dünyaya gelmişsin öyle mi:)

Çok uzun bir geçmişe sahip Fransız üniversitelerinden birinde ve tarihi bir mekanda eğitim alıyor olman ve öncesinde şato olan gizemli ortamın oldukça ilgi çekici...Caen küçücük bir kent ama neredeyse öğrenci kampüsü haline gelmiş bir yer sanırım...Cambridge'e (http://www.cambridge.org/)benzettim!..

Yaşadıklarından keyif aldığın ölçüde bu pinpon topu koşuşturmalar insanı bedenen yorsa da manen tatmin ve radikal anlamda da yaşadıkların, tecrübelerin tüm bu yorgunluklara değer:) hiç bir şey ruhsal yorgunluklarla benzemez ki!..
dışarı çıkıp gökyüzünü gördüğünde hele ki yeşili de yakalayıp doğanın içinden bir renk serpiştirebiliyorsan hayatına!ve bak bunu ne güzelde renkli olduğunu düşündüğüm fotoğraflarına yansıtmışsın...(açamadım bazı foto.ları:( I don't know why? )

çok keyifli...:)başarılar dilerim Bestecim...sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Merhaba Beste abla :) Öğrencilik güzel ama evli olup öğrenci olmak nası bişiy acaba merak ediyorum.
Ashley

Adsız dedi ki...

resimleriniz görünmüyor lütfen tekrarliyabilirmisiniz ....merk ediyorum ...
germany

Ozlemaki dedi ki...

benim de g.crome da görüntülenemedi ama firefox da sorun çıkmadı. Resimler çok güzel Beste.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin