14.06.2011

Kadinlar

Kadin kadinin dostudur, kadin kadini sagaltir, el verir, isiga bogar, edindigi bilgileri comertce paylasir, yasla beraber kadinlar daha da ozellesir, bilgelesir, yeryuzunde kaldigimiz sure uzadikca hosgoru sinirlarimiz genisler, hayatin sirlarini cozmeye daha da yakinlasiriz hersey gorecelidir, baska bakis acilarindan bakmayi ogreniriz, ogrenmeye devam ederiz.  Bu surecte yolumuza aydinlatan rehberlik eden yildiz kadinlarla karsilasiriz. Bize zamaninda edilen yardimi, paylasilan bilgiyi, gorguyu, isigi unutmayip bir diger kadina yardim icin kollari sivariz. Bu yardim o kadar farkli sekillerde tezahur edebilir ki. Sansliysak yakinimizdadir sirtimizi sivazlar, opucuk verir, sarilir, uzaklardaysak bir telefon, bir email, bir mesajla ruhununuz aydinlatir hafifletir. Ben sansli bir kadinim, uzaklarda kucuk bir koyde yasarken bile cok ozel kadinlar hayatima girdi, cok guzel paylasimlar yasadik, yasamaya devam ediyoruz. Anneannem, annem, teyzelerim, kuzenlerim. Ilk genclik yillarimda yoluma aydinlatan Perihan ogretmen, Avukat Meltem'e, Marina'cigima, Avukat Nermin Hanim'a ozellikle tesekkur etmeliyim.  Ozel baska bir kadin Seda'm. Hepsi buraya sigmayacak enerjisi yuksek benim ben olmama yardim eden kadinlar. Daha sonra hatta bazen yuzunu gormeden sihirli degnekleriyle  bana dokunan, kendimi iyi hissettiren kadim bilgileri comertce paylasan tum kadinlara sukran duyuyorum.  Kucuk bir kizken, dunyayi merak ederken kitaplari ile pencereden farkli ufuklara bakmami saglayan Duygu Asena, Tijen Inaltong ve digerleri. Blog dunyasina girdigimde beni takip eden okuyucularim birer birer arkadaslarim oldular. Cok guzel paylasimlar yasandi burada. Kadinlar kadinlari desteksiz birakmadi. Bir emaille hayati degisir mi insanin evet degisir. Dogru zamandir sizde artik hazirsinizdir ve o sihirli kadin Kanada'dan gelir sizi bulur. Kendinizi sorgulamaya baslarsiniz ben niye yaziyorum diye? yazin dunyasinda coktan hakedilir yerini almis uzmanlardan olusan kadro kurmus bir kadin gelir sizi bulur. Bir baska tanimadiginiz kadindan email gelir yazdiklarim ile hayatini degistirdigimden bahseder, benim hayatimi degistiren kadinlar oldugu gibi. Kendimi yalniz hissederken minik tohumlari benim gibi topraga eken birini bulunca sevinirsiniz, Almanya'dan, Datca'dan, Kocaeli'nden kadinlarla bitkilerin gizemli dilini paylasirsiniz. Dostluklarda tohum gibidir ozenle bakmak gerekir, yavasca buyuyup serpilsin diye.  Kadin kadinin dostudur, bana dokunan ozel kadinlar hepinizi cok seviyorum.

Yine boyle gunlerin birinde bloguma koydugum bir iris fotografindan esinlenip, o fotografi resim haline getirmis ozel bir kadin sizi aglatmaz mi?

Ciddi, katma degeri yuksek bir websitesi kurmus, cocuklar ve anneleri icin degerli bilgiler veren, cocuklar icin yemek kitabi yazmis guzel kadin Zumrut bana da yer verir o degerli sitesinde. Hakkimda o kadar guzel tanitim yazisi yazmis ki baska bir goze ihtiyacim oldugunu hissetmis. Bir digeri Isvicre'den bir digeri Cin'den yetisir facebook'da paylasir bu bilgiyi yine guzel enerjileri ile. 

Gelen emailleri paylasmam mumkun degil cok canim sikkinken Girti'ten gelen bir telefonuda, hepsinin onemi ayri, enerjisi ve ruhu yuksek kadinlar birbirini bulur, buna tum kalbimle inaniyorum. Henuz bulusamadiklarimiza selam olsun.  

11 yorum:

Zilli Nil dedi ki...

O kadinlar seni cok seviyor :-)

Yasemin dedi ki...

Burada niye bir 'like' opsiyonu yok bir yerlerde, yazinin altinda? :-)

nevin dedi ki...

Sevgili Beste'cigim,

ne guzel yazmissin ya.. oyle bir heyecan ve hissiyat icinde okudum ki, duygudan agla agla.. zaten cocukluktan beri adim sulu zirtlak! sayfadaki yayinlanan yazi da sahane. iyiki varsin!!cok cok seviyorum seni biricik Beste'cigim..

pelinpembesi dedi ki...

Duygularımız karşılıklı,blog dünyası sanal falan da değil ben inanmıyorum.
Dün Tezer Özlünün kitabını bitirdim , şunları diyor :
''Her zaman yabancı insanlar bize dostlarımızdan daha çok sunan, veren kişiler.Öyleyse yaşamımızı neden yalnız yabancılar arasında geçirmiyoruz.Hiçbir beklenti olmadan, hiçbir yük olmadan ya da insanın kendi kendine mutluluk dediği kısa anlardan yoksun.''

Gulcin dedi ki...

Bunca yildir bir suru yazi okudum. Feminizm ustune de yazilar okudum, baska alanlarda birliktelik, kollektif calismalar ustune de yazilar okudum. Ama Beste, birliktelige ve onun getirdigi guzelliklere dair izleri bu kadar icimde hissederek okudugum baska cok yazi olmamistir inan. Eline saglik bu yazi icin. Belki biraz gec kalmis bir tesekkur guzel paylasimlarin icin ve elbette bu yazida yer verdigin herkese de tebrikler boyle guzel dostluklarin icinde olduklari icin.

Cok sevdim cok sevindim
Sevgiler

Leylak Dalı dedi ki...

Hayatımıza Fransa'dan uzanan parlak renk, iyi ki sen de varsın...

Nihan dedi ki...

ne güzel duygularla ne güzel şeyler yazmışsın:))

Esin Bozdemir dedi ki...

aydınlık yüreğinden sayfalarına yansıyanlar! şu sıralar çok ihtiyacım olan ferahlığı sağladılar!..

iyi ki varsın...
sevgilerimle..

www.macerakitabim.com dedi ki...

Ne güzel bir yazı olmuş:)))) Çok enerjik ve bir o kadar da sakinleştirici...Sevgiler

Defne Soysal dedi ki...

@ BESTECİM, YORUMUNU OKUDUM. SENİ BU KADAR DUYGULANDIRMIŞ OLMASI ARAMIZDA KURDUĞUMUZ KÖPRÜNÜN ESERİ. SEN DE O YORUMLA BENİ O KADAR DUYGULANDIRDIN Kİ SÖYLEYECEK DUYGULARIMI İFADE EDECEK BİR SÖZ ARADIM AMA ÇOK ZOR. BELKİ BU ÜÇ KELİME BİRAZ OLSUN İFADE EDEBİLİR DÜŞÜNCESİYLE YAZIYORUM... SENİ ÇOK SEVİYORUM.
(o resim sana ait çünkü senin ruhumda yarattığın güzelliğin eseri Besteciğim.)
Yukarıdaki yazıyı henüz bu yazını okumadan yazmıştım. Bu yazı ile daha da duygulandım. Seni sevmenin ötesi var mı bilemiyorum ama ben bu duygunun da ötesine geçtim.İyi ki varsın Besteciğim.

beste dedi ki...

Nil-Ben daha cok :)

Zumrut-En kisa zamanda bakalim hayat surprizlerle dolu:)

Yasemin-:)) ettin gitti!

Nevin-Ya bu aglama isimiz ne olacak bilmem bazen kiziyorum bazen hosuma gidiyor:) bende seni cok sviyorum Nevincim

Buket-Cok severim Tezer Ozlu'yu bir donem kahramanimdi, guzel yazmis ha belki de bu yuzden Fransa'da bu kadar mutluyum:))sagol paylasim icin

Gulcin-Ne guzel iltifat almisim yahu sirtim yere gelmez artik:)) sagol canim kelimelerden akan dostluklar bunlar birde yuzyuze gorusebilsek cok siki dostluklar gelisecegine inancim sonsuz.

Leylakdali-Sagol varolun cok tesekkurler

Nihan-Guzel dunaynin insani cok tesekkurler

Esmir-Ne guzel bir nebze icinizi aydinlattiysam bazen insan cok ihtiayc duyuyor:))

Ozlem-Cok tesekkurler sevgiler

Defne-Sende Iyiki varsin canim hayatin guzl hediyelerinden birsin benim icin sagol varol

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin