4.04.2012

ayi sarimsagi guzellemesi ayi sarimsakli çorek, pesto, tursu ve krema


 Ayi sarimsagi tutkumu biliyorsunuz. Gecen sene ayi sarimsaklariyla cesnili tereyagi  ve pesto yapmistim. Bu sene daha cok cig olarak tukettik, yapraklari salatalarda kullandim. Ozellikle patates salatasinda çok basariliydi. Corbasini yaptim bir kismini kuruttum. Kurutunca hicbir aramosai kalmadi. Pisincede o narin tadi azaliyor. Bahceye ektigim bir yumru tuttu kolonize olup heryeri saracagi zamani hevesle bekliyorum. Dibine dari ekmeden topladiklarimla yeni lezzetler denedim. Olcu su 10 bitkide bir tanesini almak. Bayagi coklardi yoksa dokunmazdim bile. Bazi bitkiler koruma altinda o listeye goz atip orman hasadina gidiyorum.
ayi sarimsaklari

Egelilerin deyisiyle radika genel adiyla kara hindiba sezonuda geldi, bolca toplayip saglik kuru yaptim. Corbasi, salatalarda haslayip sarimsakla bendenimizi temizledik.
radikalar

Ayi sarimsakli pesto. Bu sene sadece ceviz, parmesan ,zeytinyagi ve ayi sarimsagi yapraklariyla yaptim. Pestoyu daha sonra makarana sosu olarak, haslanmis bulgura karistirarak, somon fume konulmus ekmeklere surerek kullandik.

ayi sarimsakli minicik corekler


ayi sarimsakli buyukce çorekler

ayi sarimsakli krema ile verrine yapildi altinda somon parcaciklari ve patates salatasi var.



ayi sarimsagi ciceklerinden tursu
Birde guzel haber bu hafta sonu paskalya tatili için Istanbul' a gidiyoruz. Hatta ayarlayabilirsek Yesil Uzumlu mantar festivaline de gidecegiz. Bakalim hayatin bize bir surpriz yapmasina ihtiyacim var bunun için. Istanbul'da gorusmek uzere:)))

18 yorum:

Ozlemaki dedi ki...

Baştan sona çok özel bir post, bayıldım Beste.

Unknown dedi ki...

Yaa bir de ben bulsam su sarimsaklari :-( Annem newyork'da bulmustu, hatta sokup saksiya dikti, ben burada nasil bulucam bakalim!

Cok guzel gorunuyor hepsi :-)

pelinpembesi dedi ki...

iyi yolculuklar gözde, zamanın olsada bana da gelsen..

yaban dedi ki...

iyi yolculuklar, iyi eğlenceler...

Arzu dedi ki...

Merhaba,
Sayenizde ayi sarimsagi diye bir bitkinin oldugunu ögrendim ama biraz daha arastirinca öyle kolay sahip olunacak bir sey olmadigini da ögrendim. Hollanda'da yasiyorum buradaki adi daslook olan bu bitki Hollanda ve Belcika'da o kadar nadirmis ki koruma altina alinmis. Nerde bulabilecegim hakkinda bir bilginiz var mi? Mayis ayinda 2 gün Paris'te olacagim, agustos ayinda da Izmir'de olacagim. Eger bu birkiyi bulabilecegim bir adres biliyorsaniz yazmanizi rica edecegim. Bilgilendiren yazilariniz ve güzel fotograflarinizla cok keyifli bir blogunuz var.
Sevgi ve selamlarimla.

berrin dedi ki...

beste
ayı sarımsağını nereden bulabilirim diye düşünüyorum:))
eminim çok lezzetli olduklarından
ve
pişirdilerin görsel olarak muhteşem
ellerine sağlık

sare dedi ki...

Bestecim, yaptığım araştırmalar beni burada kaya sarımsağı diye de bilen kopardığınızda sarımsak kokusu veren ve etrafımda onlarcası olan bir bir bitkiye götürdü ama sitenizdeki fotolara bakınca biraz farklı gibi geldi. Olsun bu güzelim tatları denemek için o da bana yetecek gibi görünüyor.
Bekliyoruz sevgili arkadaşım, güle güle gelin ve mutlu zamanlar geçirin sevdiklerinizle...
Çok sevgiler.
C

Deniz dedi ki...

Merhaba Beste. Bu yazınızı okuduğumdan beri yolda yürürken bile otlara bakıyorum. Her ne kadar heryerde yetişmediğini öğrenmiş olsam da. Çok merak ediyorum ve denemek istiyorum. Umarım buralarda da ormanlık yerlerde bulabilirim ve deneme fırsatını yakalayabilirim.
Yaptıklarınız da çok lezzetli görünüyor.
Teşekkürler bu güzel yazınız için.

beste dedi ki...

Ozlemaki-Tesekkurler kuzumaki bekliyorum ben heyecanla yollayacagin otlari bakalim onlarla neler yapacagim:)

barisbasak-Taze sarimsak ta olur BB Amerika'da taze ot bulmak zor biliyorum.

Buket-Tesekkurler Buket'cim evet kesek Turkiye turu yapabilsem:)

Yaban-tesekkurler

Arzu-Isvicre, avusturya ve Almanya'da marketlerde satiliyor demek orada koruma altinda her ulkenin listesine bakmak lazim ne kadar iyi etmssiniz bakmakla! Fransa'da Paris'te supermarketlerde bulabilirsiniz bir ihtimal ama en iyisi taze sarimsakla deneyin hem bulmaniz garanti hemde nesli tukenmek olanlar listesinde degil:) Belki tohum bulup kendiniz yetistirmeyi deneyebilirsiniz! ben bu sene biraz tohum toplayacagim. çok tesekkurler, sevgiler

Ilahi tatlar-Taze sarimsakla ikame edebilirsin, bulman çok zor olur tahminim anca yerel pazarlarda belki! çok tesekkurler

Sare-Fotograf isterim sanirim o turu biliyorum beyaz sumbule benzeyen cicekleri var o mu acaba? Hic olmadi taze sarimsak var:) çok tesekkurler iyi dileklerin için.

Deniz-Bulursan emin olmadan yeme cunku baska tur zehirli bitkilerle yapraklari cok benzerlik gosteriyor sarimsak kokmasi, yapraklarin ince olmasi diger turlerden ayiriyor. Ama yine de dikkatli ol. çok tesekkurler, sevgiler

yemekbiraşk dedi ki...

bende sinitzelini yapmak istiyorum nicedir hep erteliyorum.. otları tanımıyorum tanısam bende toplamaya çıkıcam en azından ısırgan toplayabilirim sanırım:) hayırlı yolculuklar
sevgilerimle
seval

Tijen dedi ki...

Çok çok güzel geçsin geziniz. Sibel de ayı sarımsağıyla ilgili bilgi soruyordu geçenlerde, ona göndereyim linkini.

Blogger Bolat dedi ki...

off çok güzel görünüyor ilk defa duydum ayı sarımsağını desem gülmezsin umarım :)

zeys dedi ki...

blogunu yenı kesfettım, takıpteyım benımkıne de beklerım :) sevgıler...

http://zeysfashionroom.blogspot.com/

Fincan Teyze dedi ki...

bloğunuzu tesadüfen keşfettim. izlemeye aldım. görüşmek dileğiyle...

mert dedi ki...

haha kiminiz newyorkta kiminiz isviçrede kimimiz de karstayız arkadaşlar bugün pazarda hiç görmediğim bi ot gördüm tahmin edin neydi evet evet ayı sarımsağı bir kilo aldım bir lira,burada başka bi ismi var yanlız onu unuttum bi alman arkadaşımdan bu otun ne olduğunu sordum biraz araştırmdan sonra bugün itibariyle ayı sarımsağıyla tanışmış oldum istiyene göndere billirim :)

baykusvebalkabagi dedi ki...

Beste hanım, merhaba,
Ben her yıl, kendime ve aileme, ayı sarımsağı tentürü hazırlıyorum. Bu yıl acaba başka türlü nasıl kullanabilirim diye nete bir bakayım dedim ve sizin bloğunuzla karşılaştım. Paylaştığınız bu güzel bilgiler için çok teşekkürler... Beni inanamayacağınız kadar mutlu ettiniz.
Sevgiyle Fatma

Adsız dedi ki...

Herkese merhaba. Ayi sarimsagi ararken kendimi web sitenizde buldum. Ben yillardir bu bitkiyi ariyorum. Acaba biri bana bu bitkiyi nerede bulabilecegimi soyleyebilir mi?

Ocak sona dogru aramaya gitmek istiyorum, nerede bulabilirim bilen var mi?

Bilen biri bana yazabilir mi;

Yalova07@gmail.com

Tesekkur ederim.

Adsız dedi ki...

Fatma hanim merhaba,

Acaba bu bitkiyi nereden aliyorsunuz? Ben yillardir ariyorum ama hala bulamadim.

Nereden aldiginizi yazarsaniz cok minnettar kalirim;

Yalova07@gmail.com

Tesekkurler.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin