28.05.2008

Çikolatalı tart / Tarte au chocolat



Hamuru için;
250 gr un
125 gr tereyağı
1 kahve kaşığı tuz
2 kahve kaşığı toz şeker
125 gr su

Dolgusu için;
100 gr siyah çikolata
200 gr sütlü çikolata
300 gr krema

Tereyağını küçük küpler halinde kesip en az 1 sat oda ısısında yumuşatın. Ardından un, şeker ve tuzu ekleyerek bir çorba kaşığı yardımıyla karıştırın,suyu ekleyin ve karıştırın ancak fazla mıncıklamayın bu hamurun özelliği bu, hepsi karışınca hamuru top yapın ve en az 2 saat üzeri örtülü olarak bekletin. Bazı kitaplarda buzdolabında bekletiyorlarsa da benim François'in babasında öğrendiğim hali bu ve her seferinde hamur tutmuş oluyor.
Bu arada kremayı ateşe koyup kaynama noktasına getirin ancak kaynatmayın. Ateşten alın içine kırılmış çikolataları ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırın.Bir kenara koyun isterseniz içine portakal kabuğu rendeleyebilirsiniz.

Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısınmaya bırakın.
2 saatin sonunda hamuru bir merdane yardımıyla açın ve tart tepsisine koyup fazlalıkları elinizle düzeltin. Üzerini bir çatalla çeşitli yerlerinden delin ve pişirme kağıdı ile kaplayın. Üzerine ağırlık yapması için bilye yada fasulye döşeyip fırında 20 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp kağıdı kaldırın ılınınca erimiş ve soğumuş çikolatalı karışımı dökün. Servisten önce en az 3 saat buzdolabında bekletin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin