21.06.2010

Yaz, muzik bayrami, Isgin surubu, davet yemekleri ve frambuaz nasil yenir?







Yaz geldi, hava guzel keyfim yerinde. Bugun son ingilizce dersini gecen hafta son yemek kursunu verdim, artik resmen tatildeyim. Oglusun okulu 2 temmuzda tatil, annem 15'inde burda. Canim Sedam temmuz sonu gibi diyelim. Leonardo'ya trotinet aldik iki gundur onunla uyuyor, mutlaka dokunarak yemek yiyor geri kalan zamanlarda da ustunde kayiyor. Bahcede ilk yazimiz olacak, simdilik hersey yolunda ciceklerim azman oldular. Gelecek postta resimlerini koyacagim.



Yazin icecegi ilan ediyorum tabi limonatadan sonra. Isginli surup ile karistirilmis maden suyu ve buz. Kulaga hos geliyor degil mi?

Isgin surubu
1 kilo isgin yikanmis dogranmis.
500 gr seker
yarim limon
1-isgin, seker ve limonu beraberce 30 dk kaynatin.
2-Once ince delikli kevgirden iyice berrak olmasini istiyorsaniz ikinci defa bir tulbentten suzun. Bir siseye koyup buzdolabinda saklayin. Gerektigi zaman maden suyu yada arzunuza gore baska bir icecekle karistirip bol buzlu servis yapin.


Genellikle keyfime gore, dogaclama herhangi bir mutfaga ait olmayan ya da Turk, Fransiz, Italyan, Hint, Japon ve Tay yemekleri yapiyorum. Davet verecegim zaman hop sirf Turk yemekleri ...Son davette cevizli kirmizi biber ezmesi, kozde patlican salatasi, bol otlu patates salatasi, dereotlu yogurt soslu kabak muvcer, zar zor buldugum son paket yapraklarla zeytinyagli dolma, reyhanli domates salatasi, ahtapot carpaccio ve limonlu cheescake.  Gelenler zevkle yiyor, hatta fotografini cekiyor. Hergun Turk yemegi yapanlar hergun ziyafet vermis oluyor haberleri ola!


Frambuaz nasil yenirmis merak edenlere. Her parmaga birer tane takilir ve sonra birer birer yenir. Gecenin gunduze esitlendigi bu gun "muzik bayrami". Bugun sokaklarda muzik gruplari, sarkicilar kulaklarimizin pasini giderecekler. Sokaktayiz anlayacaginiz!

22 yorum:

Narince dedi ki...

Öyle ya, bizim her günümüz ziyafet. Kıymet biliyoruz. Yaz da geldi ki, mezeydi, salataydı. Ben de geçen gün piknik için acılı ezme, patlıcan salatası, közde pişmiş kırmızı biber salatası yaptım. Yalana yalan yedi herkes.

Bir annenin ise donme macerasi dedi ki...

En sahane ve yaratici franbuaz yeme yonteme:) Cok seker!

Nihan dedi ki...

franbuaz yeme yöntemi çok yaratıcı.
artı bu böyle olmayacak Fransa biletimi ayırtma zamanıdır diye düşünmekteyim.:))

Yesim dedi ki...

Frambuaz tamam da sen o parmaklari da ye bence, bayiliyorum senin oglana.

nevin dedi ki...

Beste'cigim,

valla icim acildi, o ne lezzet, o goruntu.. nefis seyler yapmissin canim. Bravo!! O cilekleri löplüyen ufakliga ne deme li, o zaten basli basina bir harika :))

zarpandit dedi ki...

gecen gün bize gelen miniklerden biride önce kulagına götürdü frambuazı hop derken şiiiştt dinliyorum dedi ilginç bu çocuklar ya :) sanırım frambuazı yiyecek olarak değil oyuncak olarak düşündü :)bu arada oradaki frambuazlar ne kadar kırmızı ve iri bayılırım frambuaza agzım sulandı :)

o davet sofrası banada kurulsaydı emin ol bende bayram yapardım gerçekten enfes :)

Zehra Gürgen dedi ki...

Işgın yok burada şekerim.
Sofra ise süper.Sarma bile var valla !!
Aslında dediğin gibi çok şanslı bir coğrafyada yaşıyoruz. Toprağa ne atsan büyüyor.Bahçede ekmediğimiz birsürü ot büymüş..

bilge dedi ki...

her şey çok güzel görünüyor frambuaz böyle iştah açıcı yenir işte okadar varmı başka izahı:)))

Anne ve Bebisi dedi ki...

Su isgin'a sayende kanim isindi :P Ilk firsatta alip, senin tarifleri kullanarak yapacagim :))

minimalist dedi ki...

harika.. gene insana pozitiflik veren bir post. Hele o masa ne kadar hoşşş bayıldım.

Mehmet Vuran dedi ki...

Şimdiden iyi tatiller...
Frambuaz yeme yöntemi süper. Patentini almak lazım :)

Berceste dedi ki...

Benim de hep boyle yemek gelir icimden ahududunu ama parmaklarim sigmaz ki :) Optum o yaratici adami ben.

didem dedi ki...

Beste senin davetlerinde bulunmak isterdim dogrusu...Inanilmaz beceriklisin. Bravo!Sana komik birsey soyliyim bizim belli bir misafir menumuz var. Evimize ilk kez yemege gelenlere hep ayni seyleri yapiyoruz:)
Oglunun frambuaz yiyisi super!
Didem

ela selin dedi ki...

Bu frambuaz yeme sekline bayildim dogrusu...
Isgin (Rhabarber) surubunu denyecegim ilk firsatta..

Adsız dedi ki...

Bende frambuazları bundan sonra böyle yiyeceğim:-) çok hoşuma gitti... Bol otlu patates salatasımı işte bittiğim an bu andır...:-)
İyi tatiller ne diyeyim, güzel ve sıcak bir yaz olsun. Umarım son yağmurlar sizin oraları çok etkilememiştir.
Bu arada Marsilya biz gittiğimizde bile sıcaktı. Hele eski limanda taşlardan gelen sıcaklık adamı bunaltıyordu. Arkadaşın iyi birşey yapmış. Ama yukarıda bir park var orası çok hoştu.
Bu arada sokaklardaki büyük ağaçların türünü merak ettim ne acaba...
Annenizde şimdiden hoş gelmiş olsun. Güneşli ve kahkahaların bol olduğu bir tatil dilerim.
arzu-acupofcaffein

hindiba dedi ki...

ben de bu isginin pastasindan baska neyi yapilir diye düsünüyordum. ama isgin mevsimini de gecirdim galiba. seneye deneyeyim bunu. bu arada doktorun bekleme odasinda bir dergide mürver cicegi surubu tarifi buldum. aslinda temel tarif. kokulu, aromali ve yenebilen tüm ciceklere (mesela hercai menekseye de) uygulanabiliyormus. ilgilenir misin? leo'nun parmaklari bizde olsa ahududuyu bir tarafa birakir onlari yerdik :-P

yaban dedi ki...

Beste,,
sayende mutfagima yeni bir sebze girdi,, buradaki fotolarini gorunce tanidik gelmisti bana.. gecen gun organik marketimde rastladim, adi da Rabarber,, dedim, kesinlikle bu olmali, bilmiyorum kulaklarin cinladi mi? Beste'nin naneleri askina aldim,, recel, surup ve tatli simdilik bir boy buyuk geldi bana,, ben zeytinyagli yemeginde karar kildim,, tijen inaltong'un bir ot masali kitabinda bahsi geciyordu,, biber, sarimsak, sogan kavurdum, domatesli zeytinyagli yemek oldu,, belki icine pirinc, bulgur da atilir,, epeksi bir sey, pirasayi andiriyor ama tadi cok guzeldi, yalanarak yuttum, tesekkur,, :)

not: sofra da frambuazli parmaklar da sahane gorunuyor..

Meyvelitepe dedi ki...

Hazır meyve suları katkı maddeleri dolayısıyla menülerden çıkarılınca bu eski usül şuruplara döneceğiz gibi görünüyor. Yaz günleri, bol buzla çok da iyi giderler doğrusu:)

Ben de Evren'e katılıyorum, ahududular yerine parmakları alalım:)
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Limonatalar, rasberry'ler... yemekler... ve Leo :) Bütün fotoğraflar çok güzel çok cezbedici... eline sağlık arkadaşım. Leo ve seni çok öpüyorum. Sevgilerimle..

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Bende bayildim bu sofraya tabiki frambuazin nasil zevkle yenmesine!

Cok severiz ama hic aklimiza gelmemisti dogrusu,tesekkürler size bu fikirler icin,elleriniz dert görmesin,keyfiniz hic bozulmasin...

Sevgiler Nürnberg'ten...

OiP dedi ki...

Frambuaz anca o parmaklara takılınca o kadar güzel yenir, tatlı olur:))

Damak Tadı dedi ki...

Sofraya ve o parmaklardaki frambuazlara bayıldım..Yine harikasınız Beste'ciğim..))

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin