18.04.2011

Laleler ve Leziz dergisinde yayinlanan ayva lokumu ve krep hakkindaki eski yazim

 Yillar once Amerika'da dugun cicegi tarlalarini ziyaret etmistim renk cumbusu cok carpiciydi. Okul'a giderken ana yolun kenarinda lale tarlasina rastladik. Kanser hastalarina yardim icin yilda 4 milyon lale satan bir organizasyon. Laleri gorunce niye bu kadar basarili olduklarini anliyorsunuz o kadar guzeller ki.


Yesilcam filmi tadinda oldu :)


Buda Hollanda'dan gelen lalem o acinca sanirim arkadasimin bebegide dogacak:)


 
Bunlar favorim baska bir yuzyildan gibiler...


Bu yazi kasim 2010 sayisinda yer almisti son sayi oldu dergi kapandi daha once bahsetmistim aslinda ancak yaziyi koymamistim. Buyrunuz yazim.

Bu tarif daha once blogumda yayinlanmisti burada tik tik:)

16 yorum:

LILY BRIK dedi ki...

bence bu gurur duyulacak bir an :) kutlanmali, kutlanmali, kutlanmali...

Papatya Papadopoulos dedi ki...

Bestecim tebrikler!
Turkiyedeki okurlarin artik seni dergiden de takip edebilirler :)
Nice basarilara....
sevgiler

beste dedi ki...

arkadaslar sanki herkes biliyormus gibi yazmadim bu dergi kasim 2010 sayisi sonrada dergi kapandi zaten:) bu hafta yogunum ondan bu tarifleri vereyim demistim gene de kutlamalar icin tesekkurler:)

Zeynep Gemalmaz Çelik dedi ki...

Bestecim, tebrik ederim. Keyifli yazilar yazman dilegiyle.

Meyvelitepe dedi ki...

Laleler çok güzelmiş, ama çiçekler arasındaki fotoğrafın da en az onlar kadar güzel.
Ispanak tarifi harika bir zamanlamayla geldi, ıspanakları hep aynı şekilde tüketmekten biraz bıkmaya başlamıştık.
Ayva lokumu da çok cazip görünüyor, zaman zaman görüştüğümüz sevgili çiftçi dostumuz Füsun hanım da bahçesindeki ayvaları değerlendirmek için benzer (hatta küçük farklarla aynı da olabilir) bir tatlı yapıyor, Şubat 2010 tarihli bir "Ayva Murabbası ya da Kydonopasto" başlıklı yazısında tarifi vermişti, ilgini çekebilir diye düşündüm.

beste dedi ki...

Meyvelitepe-Cok tesekkurler:) ispanakli krep rulolari cok guzel oluyor seviceginizi dusunuyorum. Burada taze ispanak o kadar pahali ki ispanak bollugunu hayal bile edemiyorum! Ayva murabbasi ilgimi cekiyor ama Fusun Hanim'i bilemedim link verebilirmisiniz?

beste dedi ki...

buldum buldum hakikaten cok ilginc ve dedigi gibi iki kulturun benzer urunu cok hos.
http://etnofertug.blogspot.com/2010_02_01_archive.html

b. dedi ki...

Dergi cok hos olmus, gec de olsa tebrikler! Ayva lokumu da ayva mevsiminde denenecek kesinlikle!

Nihan SARI dedi ki...

Bestecim,
tebrikler,derginin yeniden faliyete geçmesine sevindim.sevgiler.

Buket dedi ki...

HERZAMAN FARKLISIN ZATEN BESTE, YENİ DERGİLERİNDE KEŞFETMESİ LAZIM SENİ...

Barisbasak dedi ki...

Bestecim, tarifin olculerini okuyamadim, daha evvelki yazilarinda bulabilirmiyim?

Barisbasak dedi ki...

500 gr ayva, 1 cay b. su, 1.5 cay b. seker olabilirmi?

ben de lale bahcesindeki resmini cok begendim, laleler sana cok yakismis :-)

nalan dedi ki...

günde iki öğün ıspanak verseler gık demem.
hatta o kadar ki annem çarşamba günleri lokalde pişen nefis iskender dönerden yemeyeyim diye ıspanak yapardı çarşamba günleri. inanılmaz bir şekilde ben ıspanağı dönere tercih ederdim!
e bir de senin elinden olursa kimbilir nasıl olur.
yam yam :)

beste dedi ki...

barisbasak-ayvada oyle bir pektin var ki kivami cok kolay tutuyor dene bakalim nasil olacak diyecegim ama ayva mevsimi degil birde amerika'da zor bulunuyor diye biliyorum ben:)

beste dedi ki...

http://bestebonnard.blogspot.com/2009/09/bayram-sekeri-yerine-ayva-lokumu.html

Barisbasak dedi ki...

Harikasin. Buradaki ciftliklerde degil ama supermarketler getiriyor. Ben de cok severim ama tatlisini degil de kup kup dograyip az sekerle pisirip yandan recel seklinde yaparim:-) onu da hemen tuketmek gerekiyor, bu senin tarifi gorunce atladim hemen :-)

Cok tesekkur ederim. Ben senin siteyi de bayagi bir didiklemistim hic hatirlamiyorum gordugumu, bi daha didikliyim bakayim, neler cikacak :-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin