5.04.2011

yildonumleri, bahceden, bizden ozetler ve Normandiya otlariyla omlet

renoncule dugun cicegi
 Okul gayet guzel giderken gecen persembe ben, ardindan feci sekilde oglus hastalandi. Uc gun  boyunca atesi 40 derece birde karni agriyinca aklim basimdan gitti apandisit zannettim once baska bulgu da yoktu. Bir yandan da hep en kotusunu dusundugum icin kendime kizarak. Gece gunduz basinda bekledik. Tek gozu kapandi hain virus iyice teslim aldi oglumu antibiotik, agri kesiciler yan etkilerini dusunmemeye calisarak elimiz mahkum ilacladik neyse bugun daha iyi en azindan ates yok. Baba ve anne perisan, bu gece rahat uyuyabiliriz derken ben klavye basindayim bu da benim terapim ama bahceden sonra. Okul kaldi tabi artik haftaya giderim napalim herseyden once oglus ve sagligi gerisi bos. Tamda diyordum oh hastalanmadi ben okuldayken yoksa napardim diye son uc hafta piyango vurdu. Okul cocuklari 3 gunluk geziye goturecekti ,neden oldugunu bilmeden icim rahat degildi pek istemiyordum gitmesini daha cok minik diye. Toplum ve es baskisi kes su gobek bagini vir vir da vir vir hastalaninca gidemedi tabi. Anneyiz ya her halukarda kendimi suclayacak birsey buluyorum sanki gitmesini istemedim ondan hastalandi yani benim yuzumden gibi. Uykusuz ve uzuntulu annenin sinir bozukluguda olabilir artik affedin.
yan bahce ve top oynayan inekler!

duvarin kucaginda topragi nereden buldugu anlasilamayan mis kokulu sebboylar

Cezayir meneksesi topraksiz duvar kusu

bahceye ne zaman ektigimi hatirlamadigim soganli bitkilerden heyecanla bekliyorum nasil bir cicek acacak diye

Havalar guzel giderse 15 gune cilek yer miyiz?


Blogumun 3 yili bitti, evimize tasinali bir yili gecti bahcenin her mevsimi gordum, gozlemledim ama minik surprizlerine hala hakim degilim zaten oyle bir niyetimde yok keyfini cikariyorum. Bu sene yeni bir bolum daha ekledim cunku yer kalmadi. Blogum ve bahcem beni cok mutlu eden iki sey iyiki varlar. Takip edip not birakan arkadaslik eden herkese bir kere daha tesekkurler.
Bu arkadas aslinda Afrikali herseyi ekme huyumdan nasibini aldi ve filizlendi adi tarot

orman gulu asitli toprakta cok mutlu




beyaz bektasi uzumu cicekleri

saksi cicegi muamalesi yaptigim gercek yabani un unutma beni cicekleri



potpori denemesi

bakin bir surpriz cicek ismini bilmiyorum henuz!

Husnu yusuflar, maydanoz ve nane, labada, roka kisi kara ragmen saglam atlatti. Tarhun yeniden yapraklandi yillik olan calendula cicegi nedense olmedi simdi tekrar yapraklaniyor. Bu yillik bitki meselesi biraz karisik cunku iki taen yillik bitkiyi eve almistim bakalim ne olacak diye gayte saglikli kisi gecirdiler simdi disariya koydum biraz usuduler ama iki yillik olmaya dogru gidiyorlar. Biri coleus renkli yaprakli digeri boru cicegi datula. Diplerini samanla kapattigim sardunyalar oldu ama ilginc bir bicimde aslinda soguda daha dayaniksiz olan itirim yapraklarini dokmesine ragmen simdi filizlendi ayni sekilde limonotu'da! Duvar yani gercekten bitkileri soguktan koruyor sapasaglam bahara kadar geldiler.
bu bir beyaz leylak ve digerine gore daha gec cicekleniyor

kokulu yabani menekseler gecen sene likor yapmistim bu sene recel yapacagim

cezayir meneksesi bir suru faydasi var hakkinda yazi yazmaliyim

kiraz cicekleri nerdeyse acildi hamak mevsimi geldi demektir



o aslinda kis cicegi ama gec kalinca simdi ciceklendi

cuhalar



hercai menekseler


Tabiki tohumlarimi ektim. Ondeki fasulye Leonardo'nun her gun bakiyor ve tavani delip evi patlatacagina inaniyor cunku o sihirli fasulye. Gecen sene topladigim tohumlarim hic nazlanmadan filizlendiler cok mutluyum. Leylak cicekleri acip dokulmeye baslayinca domatesleri seraya gecirebiliriz boyle bir bitki takvimi var cok ilginc.
Minicikler ama rengini belli etti reyhanlar ve Genova'dan gelen iri feslegenler!

sihirli fasulye

dereotlari yoklugunda rezene ile idare ediyorum

domatesler

carliston biberleri

kekik cicekleri

adacayida kisi sapasaglam gecirdi

limon kekigi diktigim uc kati genisliginde

o bir yabani adi stellaria holostea

bunu ancak bilen bilir:)

oda bir yabani adi robert turnagagasi, geranium robertianum

husnuyusufuma kivrilmis dev tirtil hayir kiyamadim orada hala!

buda soganlilardan bakalim ne acacak

once alttakiler acacak sanirim umarim mavidir

katir tirnagi kokulu hasretle bekliyorum tama kapinin yaninda tum parfumu iceri giriyor

hala kokusu taklit edilemeyen sahane leylaklarim, cocukluk anilarim


sol altta gorulen litchi'dir evet cimlendi bakalim akibeti ne olacak.

marul ve bezelyelerim




Normandiya otlari dedigime bakip baska turlu otlar beklemeyin bal gibi ege otlari bunlar. Rezene, kara hindiba bahceden citir citir yumurta ile sahane bir omlete donustuler. Saglik kaynagi ogun icin buyrun.




23 yorum:

Adsız dedi ki...

Apartaman dairesinde sizin bahçenizi zevkle ve hayal kurarak uzun süredir izliyorum.Bir İzmirli olarak otları pazarda bolca bulsakta bahçeden toplamanın keyfide lezzetide çok farklı mutlaka.Bu yıl ilk kez kutulara saksılara tohum eken biri olarak çimlenen fidelerim çok mu sIk olmuş diye düşünürken sizinkileri görmek içimi rahatlattı :-)Leylak dallarına bakıyor olucam...Ağız tadı ve sağlıkla yemek kısmet olsun...Sevgilerimle...Aylin

Narince dedi ki...

Biz de küçük balkonumuzda uzun saksılara attık tohumlar. Seninklerle boy ölçüşemezler ama: fesleğen, nane, kişniş, biberiye, reyhan, kekik, acı biberler... Herkes her gün tepesinde, yol gözlüyoruz.

beste dedi ki...

Aylin, merhabalar, dediginiz gibi afiyet seker olsun balkonunuzdan bitki, cicek eksik olmasin:)

Necla-Dunyayi kadin bahcivanlar kurtaracak. Cok sevindim sifali bitkilerine ozellikle dokunsan bile kokusuyla sifa veriyor artik vazgecemeyeceksin guzel yemekler yaparsin tazecik otlarlar. sevgiler

Defne Soysal dedi ki...

Harika, harika, harika. Doğumlar, umutlar, sevince nasıl dönüşüyor. Baharı seviyorum. Çiçeklerin çok güzel Unutma beni çiçeği benim ama.

Adsız dedi ki...

:) ekilmis feslegenler,umarim bol bol feslegenin olur.
Burda feslegeni topragiyla birlikte satiyorlar. yani dalindan koparip gelmiyor,minik topragiyla geliyor marketlere.tazeligini daha uzun sure koruyor sanirsam.
Cok ama coook imreniyorum guzel evine ve bahcene.saglikla keyfini sur coook uzn yillar beste.Umarim bir gun benim de olur.
Sevgilerimle,deniz (genova)

hindiba dedi ki...

Bana o adini bilmedigin minik pempe de turnagagasigillerden gibi geliyor. Sardunyanin yabani kardeslerinden... Burada gördügümden eminim. Bir gün tanismak üzere yukariya havale ettiklerimden :) Sinirlinin de her hali güzel :)Bizim burada erkenci leylaklar bile senin tembel beyaz leylakla ayni hizda. Ineklerin durusundaki merak takdire sayan. Ilgilerini cekmek icin ne yaptin? :) Evin en kiymetlisine cok cok gecmis olsun.

nalan dedi ki...

gözümü gönlümü açtın bestecim. ellerine sağlık. ben de kapalı zavallı balkonuma rağmen hem domates çimlendirdim hem de salatalık ve biber fidesi aldım. umut işte.
çok sevgiler sana ve lütfen izin ver de yuh diyeyim oğlanın hastalığı üzerine düşündüklerine :))))

Tijen dedi ki...

Beste'ciğim,
Öncelikle oğluşa çok çok geçmiş olsun, tez zamanda şifa bulsun kuzucuk. Sonra demek isterim ki senin ellerinde sihir var galiba, bir yılda bahçeyi bu hale getirmen inanılmaz, ellerine sağlık. Ve sonra blogunun 3. yaşı kutlu mutlu olsun, sana daha nice güzel dost kazandırsın.

beste dedi ki...

Defne-Bahari bende seviyorum yasama sevinci veriyor insana. Unutma beni cicegi cok seviliyor bu senin oldu bile:)

Deniz-Burada da dedigin gibi bulunuyor evet aromasi daha uzun sure koruyor kesildikten sonra ucuyor yaglari. Umarim ne kisa zamanda seninde olur beklerken balkonda pencere onunde feslegen yetistirsen :)

Evren-Yapraklari loblu el gibi belkide! sinirli gozden kacamadi:) inekler muhtemelen hayatlarinda ilk yada ikinic gene benim tarafimdan fotograflari cekildigi icin makinanin sesine bakiyor olabilirler! bir tanesi moo gibi bir ses cikardi dar kactim:) yada her yer inek dolu bize boyle merakla niye bakiyor diye bakiyor olabilirler!

Nalan-Aslinda isin yazmadigim kismi var 2 hafta once oglan okulda karin ustu dusmus nefesi kesilmis , birde ben karin agrisi uzerine bobregin bir kismini kaybetmlistim vsvsv cocuk iste deyip gecemiyoruz kari koca bir cesit delilik hali! Muhtesem uclunden sera efekti bereketli meyveler alirsin umarim. Benim tohumlar evladiyelik senden geldi kaynak saglam:)

Tijen-cok tesekkurler. karin tokluguna calisiyor bu bahcivan sevgiyle hatta tutkuyla biraz goze gelmeye basladi bahce! cok tesekkurler sevgiyle kucakliyorum

pelinpembesi dedi ki...

sevgili beste, ne kadar güzel bahçen , bitkilerin. ben de bahçede biraz temizlik yapmak istiyordum ama durmadan yağmur yağıyor,heryer çamur.bazı çiçeklerim büyümeye başladılar.nisan ayı bitince iyice coşacaklar galiba,bekliyorum..

minimalist dedi ki...

çok geçmiş olsun öncelikle; bahçen ne kadar güzel hatta kıskandıracak kadar :))) otlu omlette süperdi ve ilham verdi :))

Nihan dedi ki...

burada otlar konusunda şanslıyız bestecim. Leo'yla aynı şeye inanıyoruz fasulyeler konusunda. çok geçmiş olsun. biz de bir süre önce yaşadık aynı rahatsızlığı.tüm dünyada etkiliymiş,öyle diyorlar.

Esin Bozdemir dedi ki...

Besteciğim, minik oğluna ve tabi ki ailecek hepinize bu arada çok geçmiş olsun. Her şeyin gri ve kara olduğu şu günlerde, ihtiyacımız olan ahengi bizlere bahar renkleriyle donattığın fotoğraflar ile içime neşe kattın inan!..her şeyin başı, sağlık, huzur, dinginlik...sevgilerimi gönderiyorum...

hindiba dedi ki...

Evet, farkettim yapraklari, beni de düsündürdü. O yüzden degil midir diyorsun?

kekvekahve dedi ki...

ellerin dert görmesin:)

BAYKUŞ GÖZÜYLE... dedi ki...

Herşey harika görünüyor...Hele o çiçeklerle yaşamak ne güzeldir kimbilir :)

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Kışın virüsten bakteriden nasibini almayan çocuk kalmıyor, geçmişler olsun. O şimdi çoktan oynamaya başlamıştır, bile! :)

Blogunun 3. yaşı kutlu olsun Besteciğim.
Baktıkça içim açılıyor; çiçeklerine, yazdıklarına, hayatla bağlarına...
Sevgiler sana.
:)

Meyvelitepe dedi ki...

Çok geçmiş olsun Beste, annelik işte insan düşüncelerinden bile korkar hale geliyor.
Bahçeye de, her bir bitkiye de, minik fidelere de, top oynayan komşulara da bayıldım, ama favorim sihirli fasulye:) MAŞALLAH diyelim, büyük harflerle hepsine. Bir faydası olup olmadığını bilmiyorum, ama eskiler nazara karşı diye içi boş yumurta kabuklarını bitkileri bağladıkları sopalara şapka gibi takarlardı, denemeli mi ne?

Bereketli, sağlıklı, neşeli sofralara taşınan, güzel bir sezon olur inşallah. Tüm tohum ekenler için ne heyecanlı ve tatlı bir dönem, değil mi?

Gulcin dedi ki...

Bayildim hele cuhalara daha da cok bayildim. Ne guzel bir bahce ne dinlendirici bir ugrastir bu bayiliyorum bahcenize de bunlari yapmak icin usenmeyen size de
Sevgiler

Leylak Dalı dedi ki...

Sevgili Beste,
Öncelikle geçmiş olsun, umarım oğluş artık ayağa kalkmıştır. Bahçene bayılıyorum (sana da:), herşey harika ama benim için en çok neyin harika olduğunu sen anlamışsındır:))
Açıldığında beyaz leylağı da fotoğraflayacağını umuyorum. Ben de sabırsızlıkla Ankara'da leylakların açmasını bekliyorum, bu yıl baharı ankara'da geçirmenin avantajı leylaklarla şenlenmek olacak.
Ayrıca duvarda biten bitkileri de çok sevdim.
Baharın sana tüm güzellikleri getirmesi dileğiyle sevgiler yolluyorum...

Müge dedi ki...

Besteciğim,

Ben de öncelikle Leonardo'ya ve sana geçmiş olsun diyorum. Umarım şimdi her ikiniz de iyileşmişsinizdir. Apandisit konusunda aklında olsun, geçirdiğim için biliyorum, ilk belirti bacakta çekilme hissi, üst bacak kasların yukarı doğru çekiliyormuş gibi hissediyorsun ve bu birkaç gün sürüyor, sonra aniden şiddetli karın ağrısı başlıyor.

1 yılda harika bir bahçe yaratmışsın, çiçeklerinin her biri ayrı güzel, bahçende kendi yatiştirdiğin otları çiçekleri kullanarak yemek yapmak, şarap yapmak ne kadar büyük bir zevk olmalı. Bu güzellikleri bizlerle paylaştığın için sana çok teşekkür ediyorum.

Selamlar, sevgiler,

beste dedi ki...

arkadaslar hepinize ayri ayri tesekkurler, iyiyiz yarin okula donuyor anne ve oglu hepinize kucak dolusu sevgiler

Adsız dedi ki...

Iyi bir baslangic

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin