10.04.2013

Gul'un sandviç ekmekleri ve mutlu son

Yazmadikça yazmadikça, keyfim yerine gelsin diye bekledikçe baktim uzuyor bugun denedigim Gul'un ekmegini paylasmaya karar verdim. Malum saglikli besleyelim diye hamburger, Mc Donald ve turevleri ile tanismamis cocuklar bizim cocuklarimiz. Ancak bu hamburgerden haberdar olamayacaklari anlamina gelmiyor cizgi filmlerdeki yiyeceklere dikkat ettiniz mi? Hamburgerler, pizzalar. Dun Homeopat doktor ne yemeyi seviyorsun deyince benim oglan hamburger dedi!! buyur buradan yak! saçimi basimi yoluyordum:) Ezik buzuk yok biz hic yemeyiz diye geveleyince doktor yemiyor olabilir ama yemek istedigi sey belliki deyince yapacak birsey yoktu ev yapimi hamburgerlere baslanacak anlasildi. Bu arada Gul sahane sandvic ekmegi tarifi vermisti benim icin biliyorum:) Bugun yapildi hemen. Harika oldular oglum mutlu ben mutlu. Ozlemaki rezeneden kofteler yapmis bahcedeki rezenelerin ilk yapraklarini gozunun yasina bakmadan kopardim. Az kabak, pirinc unu, yumurta az yagda mucvere donustu. Tavuk gogsunu dovup amarant ve pirinc unuyla pane yapmistim biraz marul, organik ketçap, bir dilim peynir, tursu krallara layik sandvicimiz hazir pardon hamburgerimiz hazir.

 Tarif icin tik tik


mutlu son :)

14 yorum:

Sahildeki Ev dedi ki...

Nasıl güzel görünüyor anlatamam..Kurabiye gibi bir şey bu :)) İnsan yemeye kıyamayacak..

Unknown dedi ki...

Amaniiiiin! Kocaman olmus oglan yahuuuuuuu! Sen az yaziyorsun da oglani da uzun zamandir gormuyormusuz!!!!! Seni de gormuyos! Hadi hamburgerleri yediniz, hava da aciyor, resmi gecit istiyorum beeeen!

xoxoxoxoxox

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Ekmeklere bayildim resmen,tablo gibi olmuslar,ne güzel sekil almislar,yanliz ingilizce tarif var sadece diye korktum bi an neyseki altta Türkcesi varmis,cok tuttum bu tarifi yapmaliyim hemen,oglunuza sevgiler selamlar efendim,afiyetler olsun ona...

pie kurabiye dedi ki...

Grupta ekmeklerin fotoğrafını gördüğümden beri yutkunuyorum.Şahane bir ekmek.Teşekkürler.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Bestecim,
Arkadaşın Gül'ün tarifini okur ve onun/senin ekmek fotolarına bakarken ağzım sulandı.
"Ağzım sulandı" sadece imrenip yemek istemek anlamında değil... Bu ekmekciklerden yapıp ikram ettiğimde yiyecek olanların tepkilerini hayal etmek de içimdeki ekmekcikız'ın ağzını sulandırdı. :))

Bu arada Leo kocaman adam olmuş yahu! :))

Gulcin dedi ki...

harika olmus Beste ellerine saglik!
3unuzun de ellerine saglik tabi :)
Senden haber almak cok guzel umarim hersey yolundadir sevgiler

Dudu dedi ki...

Yine muhteşem Beste ve muhteşem ekmekler. Hemen bakıyorum tarifine... Yapacağımdan değil ama olsun bir bakayım neymiş... Belki yaparım :)
Özledim seni Beste'cim.

bilge ve annesi dedi ki...

Bayıldım ben bu mutlu sona:)) Bizim kız sevmiyor, hamburger deyince yüzünü buruşturuyor, ama ben seviyorum arada kaçamak yapıyorum:))

Adsız dedi ki...

Harika gözüküyor.bir ekmek asigi olarak bayildim.
Kurabiye gibi gözüküyor.Not alindi denenecek.tesekkürler
Paylastigin icin Beste .Sule

Ozlemaki dedi ki...

oyyy Leo nasıl kapmış! yahu bizim çocuklara nasıl yemek beğendirecek sevgilileri merak ediyorum =)

Adsız dedi ki...

Mutl son mu?! Mutluluktan çıldırmış son :):) gözler ışıl ışıl :):) bu arada yemiyor ama yemek istediği şey olabilir kulağıma küpe oldu, teşekkürler.

Çiğdem

Unknown dedi ki...

KİMSE KUSURUMA BAKMASIN BEN YEMEYE KIYARIM. HATTA ÜSTÜNE BİRDE OH ÇEKERİM. ANADOLU İNSANI EKMEK GÖRÜNCE DAYANAMIYOR...

Unknown dedi ki...

Şeker Tatlar Anneler Gününe Özel Kurabiye Seti Hediye Ediyor..Çekilişe katılımlarınızı bekliyoruz.Ayrıntılar.www.sekertatlar.blogspot.com

Blogger Bolat dedi ki...

Beste ben bu çocuu yesem daha iyi yaw :)) Maşallah pek sevimli Teo'dan Leo'ya selamlar baba bu kim diyor tesadüf :))

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin