11.07.2008

Fiadone- Lor tatlısı


Korsika'lılar italyanlara ve tabiatıylan bize çok benziyor. Alıngan çabuk heyecanlanan kavgacı gürültücü ! Bayraklarında korsan olan, kız kardeşine baktı diye hır çıkaran bu sevimli insanların lor peynirinden yapılan harika bir tatlıları var ben bu tatlıyı tart olarak yapıyorum.

Lor peyniri yerine italyanlar ricotta, fransızlar brousse ve korsikalılar brocciu kullanıyor.

500 gr lor (Tazesini bulun yada üşenmeyin kendiniz yapın yoğurt yapmaktan daha kolay!)
5 yumurta Bio
150 gr şeker
1 limon kabuğu rendesii

Tüm malzemeyi karıştırın ancak çok çırpmayın çünkü bu karışımın kabarmaması lazım. Daha önceden hazırlanmış ve kabına yerleştirilmiş tart hamurunun üzerine dökün 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Orijinal tatlıda tüm karışım olduğu gibi fırınlanıyor tart hamuru kullanılmıyor.

Fotoğrafta sağ üstteki fiadone yorumudur. Altta camembert' li kiş var. Normandiya' da yaşadığım için bir sürü camembert'li denemem var, çok ağır olacağını düşündüğüm halde kişte kullandığım endive'le çok lezzetli ve hafif bir uyum yakaladım.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin