300 gr yuvarlakça pirinç
500 gr midye
500 gr karides
500 gr tarak-kum midyesi veya ne bulabilirseniz
500 gr kalamar
1 kilo beyaz etli balık
15 cm chorizo yada acı sucuk
400 gr domates
2 kırmızı biber
2 yeşil biber
4 diş sarımsak
2 soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı zerdeçal
2,3 safran
2 bardak balık suyu
tuz, karabiber
- Balığı ayıklayıp sadece kafasını ve kuyruğunu suda haşlayın. Suyunu süzüp kenara alın.
- Karidesleri yıkayıp 2 bardak kaynamış suya atarak birkaç dakika haşlayın . Soğuyunca kuyrukları kalacak şekilde ayıklayın, birkaç tanesini dekorasyon için bütün bırakın. Suyunu süzüp, bu suyu balık suyuna ekleyin.
- İyice yıkanmış midyeleri bir tencerede su koymadan pişirin. (Midyelerin önce bıyıklarını çıkartın eğer açılmış olanlar varsa acımadan atın çünkü bozulmuş demektir.) Pişince kabukları açılacaktır. Tencerede kalan su varsa karides/balık suyuna ekleyin.
- Bir tavada ince kıyılmış soğan, sarımsağı zeytinyağı ile kavurun. Pembeleşince kabukları soyularak küpküp doğranmış domatesleri içine atın. Safran, zerdeçalı ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Bir diğer tavaya zeytinyağı koyup doğranmış kalamar ve kum midyelerini soteleyin. Sucukları, karidesleri, midyeleri ekleyin ve bu karışımı domatesli sosa koyup suyunu çekene kadar pişirin.
- Büyükçe pilav tenceresinde biraz zeytinyağı ile pirinçleri çevirin. Üzerine Karides, kalamar, midye karışımını dökün. En üste çiğ ve parçalara ayrılmış balığı koyun. Üzerine ölçerek 750 su+ balık/karides suyu karışımını ekleyin yaklaşık 20 dk pişirin. Demlendirin.
- Balıkları dikkatlice alın yoksa dağılır. Pilavı güzelce karıştırıp üzerine balıkları ve tüm karidesleri pay ederek güzel bir beyaz şarapla servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder