Mevsimi geçmeden sıkça yaptığım bu zeytinyağlı mezeye bayılıyorum. Rakı içmesem de mezelerden oluşan sofralar benim gibi herşeyin tadına bakmak isteyenler için ideal...
6 adet taze sarımsak Yıkanmış ancak kabukları muhafaza edilmiş
1 büyük kırmızı biber
2 domates
2 çorba kaşığa zeytinyağı
tuz, karabiber
200 gr su
Bir tencerede küpler haline getirilmiş biber ve domatesi zeytinyağı ile1-2 dakika kavurun, sarımsakları bütün olarak ekleyin. 1-2 dakika daha kavurup suyu ekleyin. Kaynayınca altını kıın ve kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Soğuyunca servis edin.
6 adet taze sarımsak Yıkanmış ancak kabukları muhafaza edilmiş
1 büyük kırmızı biber
2 domates
2 çorba kaşığa zeytinyağı
tuz, karabiber
200 gr su
Bir tencerede küpler haline getirilmiş biber ve domatesi zeytinyağı ile1-2 dakika kavurun, sarımsakları bütün olarak ekleyin. 1-2 dakika daha kavurup suyu ekleyin. Kaynayınca altını kıın ve kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Soğuyunca servis edin.
3 yorum:
güzel..... ahh.... mhhhh....
Merhaba Beste
Cok sevdim blogunu, donup eski yazilarini okuyorum simdi,,
Bu tarif cok ilginc geldi, ilk yorumum da buraya olsun. Sarimsaklar yeniyor mu? Yoksa sarimsaklari birakip sadece sosunu mu yiyoruz, ne kadar ilginc bir yemek, goruntusu de cok hos.
guzel yazilar ve tarifler icin tesekkurler, :)
hic ara vermeden hep yaz insallah,
Merhaba Yaban; sarimsaklar taze oldugu icin kabuklariyla beraber yeniyor kesinlikle tavsiye ederim. Kis gunlerinde bir bas sarimsagi firinda pisirdigin et vs nin yanina koy. Cikinca hafif sikinca icinden cikan lezzetli sarimsak ezmesi diyelim:)
Yorum Gönder