13.02.2009

Hindistan cevizi sütlü balkabağı çorbası


Başlık sizi korkutmasın mükemmel bir uyum ve lezzet, deneyince vazgeçemeyeceksiniz. Çok yoğun bir haftaydı. Her gün erken kalkıp, bir koşu treni yakalayıp, 6 saat ders dinlemek, harala gürele geri dönmek, oğlana iyi geceler öpücüğü, bir çorba içecek hal ve tomba yatak. Haftada 5 gün bu programı kaldıramayacağımı görünce öğrenci işlerine gidip ders programımı değiştirdim artık haftada 3 gün gideceğim. Normalde böyle bir değişikliği öldür allah yapmıyorlar ama halimi görümce dayanamadılar! Bu tempoda yemek pişirmek mümkün değil, önceden pişirip dondurdularım sonunda bir amaca hizmet etti, normalde taze yemek yapmayı seviyorum. Öğlen ayrı akşam ayrı, değişik sebzeler, çeşitlilik her türlü vitamini almak için lazım. Hava soğuk, halim yok, canım sadece çorba içmek istiyor, neredeyse çorbaya aşeriyorum. Deneysel ve sonsuz bir alan, zevke, evdeki malzemelere göre değişen çorbalar. Çorbalarım genelde doğaçlama, aynı çorbanın 2 kere piştiği nadir.. Güzelim bal kabağını artık hem çorba hemde yemeklerde kullanıyorum bayıla bayıla. Burda sert kabuklu turuncumu turuncu minik kabaklar var adı "citrouille." Resimde sağ üstteki. Kabuğu ile pişirip dilerseniz kabuğunu da yiyebilirsiniz. Zaten çok sert olduğundan soyması imkansız gibi. Ben bu kabağı kullanıyorum tadı daha yoğun ve fındıkımsı. Normal koca bal kabağıyla da güzel oluyor. Normal çorba tarifini herkes biliyor kabak, patates, pırasayı pişir, mikserden geçir, hafif krema ekle "voila" bu tarifte krema yerine hindistan cevizi sütü kullandım ve tadına doyamadık. Krema ağır olmuyor üsteik yağa göre daha düşük kalorili çünkü içindeki yağ miktarı %30 ile 40 arası değişiyor içindeki kalsiyumda artısı lezzeti mükemmel. Bütün kutu yerine kase başı 1 çorba kaşığı kullanırsanız hem hafif hemde çok lezzetli olur.

700 gr balkabağı
2 patates
1 büyük soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
15 cl hindistan cevizi sütü
40 gr süt
Bir kutu krema
tuz, karabiber

1-Patates ve kabağı soyup küp küp kesin.
2-Bir tencerede kıyılmış soğanları zeytinyağı ile kavurun. Patates, kabak, süt, hindistancevizi sütü, tuz ve 70 cl su ekleyin. 30 dakikası kısık ateşte olmak üzere 45 dakika pişirin.
3-Blenderdan geçirin. Karabiber ekleyip servis yapın


2 yorum:

* YeLiZ * dedi ki...

yasasin ,harika bir tarife benziyor
bu ara pumpkinlerle kafayi boznmus durumdayim da :)
Bu corbayi hemen yapmali
Tesekkurler

beste dedi ki...

Cok guzel oluyor gercekten hemde tam zamani Amerikan haloween'leri cok guzel oluyor:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin