24.09.2009

Geri donusum malzemesi olarak kaka, cis hikayeleri ve cocuk kitaplari


Kostebek ve kafasindaki suc unsuru
No woman no cry Chris Ofili

Kaka lafini duyunca mideniz bulanan hassas insanlardansaniz bu yazi size gore degil. Kaka yeri geliyor insan hayatinin en onemli ogesi oluyor helede cocugunuz varsa!. Insan kakasi en ise yaramaz olani. Ineklerin kakasi gubre, yakacak yada ev yapiminda kullaniliyor. Dunyanin en pahali kahvesi Kopi Luwak bir tur yaban kedisi kakasinin icinden toplaniyor. Kendi cisini damlalikla elma suyuna koyup homéopathie niyetine icenler var ancak simdilik kakaya iliskin bir yenilik yok. NASA uzaya yolladigi astronotlarin kendi cisini icmelerini saglayan bir yontem gelistirdi susuzlugun onemli problem olacagi bir dunyada belki bir gun bizde kimbilir...Fil kakalarini toplayip resimler yapan 1998 Turner Prize odulunu kazanan Chris Ofili var ki onun icin cok onemli bir sanat malzemesi.
Kaka uzerinde konusulmayan tabu kelime. Haliyle bir cocuk kitabina konu olacagini dusunmesi zor. Bu yazi ogluma aldigim "kostebegin kafasina kim yapti" kitabindan esinlenerek yazilmistir. Her carsamba gittigimiz kitapci cocuklari toplayip hikayeler anlatiyor. 30-40 dakika suren bu etkinlige tum cocuklar zevkle eslik ediyor. Beklerken gozum bir kitaba ilisti. Kostebek uyanip topraktan kafasini cikariyor aa kafasina biri kaka yapiyor. Haliyle cok kizip cevresindeki hayvanlari dolasip bu isin sorumlusunu ariyor, guvercine soruyor cevap aa hayir benim kakam sutlu gibi ve yumusak ben degilim, tavsana soruyor aa hayir bak ben zeytin gibi yapiyorum diye gosteriyor. Ineke, domuza derken iki sinek goruyor onlar bu isin uzmani ya hmm bu kopek kakasi diyorlar. Kostebek gidip kasabin sisko kopegini buluyor kulubesinin ustune tirmanip intikam olarak kafasina yapiyor kucuk fistik kadar kahverengi kaka!! Kakalar gayet ayrintili tanimlanmis bu kitabi yazan iki almani tebrik etmek lazim gayet yaratici buluyorum bu fikri:)

13 yorum:

Narince dedi ki...

Evet o kahveyi nasıl içerler bilmiyorum, bir de dünya para ödemeleri cabası.

Hobilerle hayat dedi ki...

SELAM.Tutumluluk ve doğru tüketim bilinci oluşturmak için hazırladığım
http://www.tutumluhayat.blogspot.com/
adlı sayfama ziyaret ve desteklerinizi beklerim.Saygılarımla

beste dedi ki...

valla iskembe ve kokoreci cok seven biri olarak kahveyi de denerim gibi geliyor:)

Tijen dedi ki...

Kardeşim (baba) duymasın! Onun için Maya'yla ilgili en zor şey kaka temizliğiydi. Neyse şimdi büyüdü Maya'cığım, tuvalete gidiyor!

beste dedi ki...

françois( esim) icinde boguruyor bir yandan da temizliyor bende guluyorum:) Leonardo simdilik kulodunu tercih ediyor buda bizi zorluyor tabi!! Aferin Maya'ya:)

minimalist dedi ki...

"çocuklara hikayeler anlatan kitapçı"... ne güzel. Kitapçı olmak istedi canım.

Buarada bu kitabın Türkçesi olsa acaba burada anneler alırlar mıydı merak ettim :))

ve selam!

beste dedi ki...

Selam, kitapci ayri bir yazi konusu olmayi hakediyor.mukemmel bir bahcesi var minik sandalyeler ufakliklar dikkatle hikayeleri dinleyip seans sonunda portakal suyu iciyorlar anneleride cay. Inanilacak gibi degil aynen insanda kitapci olma istegi uyandiriyor:)

Selen dedi ki...

aa, tam bizim gundemimiz, bulayim ben o kitabi.

Kopi Luwak harika bir kahve bu arada. Hasindan gonderebilirim sana :)

beste dedi ki...

Bulamazsan ben sana yollarim bu ilginc kitabi:)Kopi bulurum ben Paris'te sanirim. Tesekkurler bu lezzetli teklife:)

Kedila ve Meşe dedi ki...

merhaba,
Kitabı ben sevemedim. Aslında resimler güzel, kakaları tanıtması oldukça iyiydi ama en sonundaki intikam meselesi hoşuma gitmedi. Senin kafana mıçanın sen de kafasına mıç öğretisi canımı sıkan.

Şu kakalar başka türlü anlatılamazmıydı? :(

Sevgiler

beste dedi ki...

Merhaba Kedila, ama kostebegin kakasi pirinc kadardi kocaman kopek hissetmedi bile:) Boyle dusunmemistim bana cok komik geldi. Neticede cocuk kitabi birsey ogretmek amac degilmi haklisin galiba...

Banu dedi ki...

Çok ilginç bir yazıymış. Paylaştığın için teşekkürler. Kakadan kahve fikri duyduğum en garip şeylerden biriydi! Ünlü bilimkurgu serisi "Dune"da da çöl halkı idrarlarını özel bir sistemle suya dönüştürürdü.

beste dedi ki...

begenmene sevindim Banu:)o gunlere kalmayalim diyorum malum su aralar kuraklik en onemli sorunlardan biri!sevgiler

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin