5.10.2009

Seramik atölyesi, likörlerim, grafiti ve Leonardo'nun trompeti

Hamur değil çamur açıyorum!Anca olgunlaşan çilek ve nane likörümYaşasın grafiti ki bugünün yağmuruyla silindi bile


    Yıllardır yapmak istediklerimi birer birer gerçekleştiriyorum. Seramikte bunlardan biri, herhalde 10 kadar önce kesme bıçaklarını bile almıştım. Seramik hamuru ki ana maddesi toprak çok tanıdık bir malzeme gibi hiç yabancılık çekmedim. Elimin altında kolayca şekillendi bende hoca'da şaşırdık. İlk yaptığım ördek oldu Leonardo'nun banyo ördeklerinden herhalde bilinçaltımda hazırdı! Sonra güzel kaplar yaptım bir hafta kuruduktan sonra pişecekler üstünü sırlayacağız bir daha pişecekler. Toprak bizi besliyor hem sebzelere hayat veriyor hemde topraktan yapılan kaplarla ymğimizi yiyoruz, toprak kutsal. Ben gidince Janet (ingiliz), Renata (italyan) da geldi kurs bir anda fransız azınlığa düştü. Çok eğlenceli ve dinlendirici şiddetle tavsiye edilir.

       Burada kocaman tebeşirler satılıyor sokakları, yada duvarları renklendirmeye yarıyor hesapta Leonardo için aldık ama biz daha çok eğleniyoruz. Ancak geçici, fani sanat fotoğraflamazsanız ömrü 2 günü geçmez. Ressam arkadaşımız Thierry çok zorlandı içtiği likörlerimin etkisiyle sonuç çok güzel oldu. Leonardo' mu o yeni aldığımız trompetle yatıp sabahın 7'sinde kargalarla beraber kalkıp güne devam ediyor, grafiti out:)

17 yorum:

nalan dedi ki...

seramikler çok güzel, ellerine sağlık.
ama bir de piştikten sonra görmek isterim.
küçüklüğümden beri şu ayakla dönen tezgahta elle şekil verilen çamurdan testiler yapmak isterim, rüyamda bile görürdüm bir ara. şimdi yol kenarında dizilen testilere bakıp iç çekmekle yetiniyorum :)

beste dedi ki...

pisirince fotograflari ekleyecegim. Birgun yolunuz duser belki bir tezgahta comlek yapmaya kimbilir:)

Özgül dedi ki...

Beste merhaba, Seramik en cok yapmayi istedigim ama bir türlü vakit bulamadigim el islerinden bir tanesi. Cok hosuma gitti, muhakkak tam bitmis olarakta görmek isterim. Likörlerden kacmak yok:) onlarin tarifleri nerede?... yoksa ben mi göremedim? Ben de yaptim hem nane hem cilek likörü bir cok cesit likör denemem var ama en cok merak ettigim nane likörün.
Sevgilerimle

beste dedi ki...

Merhaba Ozgul, Likorler cok guzel oldu simdi zencefil yapacagim mevsimi gecti ondan tarif koymadim.Sizin likorleri gormustum gibi geliyor bir daha bakacagim

minimalist dedi ki...

likör şişeleri ve renkler muhteşem. Seramik konusunda ise tebrikler istedigin bir şeyi hayata geçirebilmen ne güzel!!!

beste dedi ki...

Tesekkurler Unver, evet cok bekledim ama degdi:)

Asortik Krep dedi ki...

Likör tariflerini ben de merak ettim.. Paylaşırmısınız..?

beste dedi ki...

Ozgul ev asortik krep bundan sonraki yazim ikorlere ayrilacaktir bilginize:)

Asortik Krep dedi ki...

Bekliyoruz o zaman :)

sima dedi ki...

BESTECIM COK GUZELSIN ruhunda guzel olmali boyle guzel seyler yaratigin icin /Ben ressamim telavivde otoruyorum istanbula asigim bir ikisedir gormedim Canim devam et cok basarilisin sima

beste dedi ki...

Simacim, utandirdin beni yahu. Cok tesekkurler bende senin reismlerini gormek isterim mumkunse:)

sima dedi ki...

olur canim pek matah degilim senin guzelligin gibi degil sevgilersima bu hafta sana bir resim yollarim ilk once insan icine cikicak bir resim cektireyimoyle tekrar sevgiler sima

sima dedi ki...

benim oglana bir resim gonder dedim hepsini yollamis artik alirsan kusura bakma bembeli gunler Bestecim sima

beste dedi ki...

resim derken yaptigin resimleri kasdetmistim. Tesekkurler aldim cok guzeller hepsini ayri ayri yorumlayacagim eve donmeyi bekliyorum:)

figoltx dedi ki...

Beste 1 ortak nokta daha "seramik". 2000li yılların başında akşamları işten çıkıp Moda'daki seramik atölyesi Keramos'da alırdım soluğu :-). Çok keyifli ama Angola'da yaşarken çalışacağım bir atölye bulamadığım için yarım kaldı.

beste dedi ki...

diger ortak nokta seramik dersleri vermeyi birakti hoca benimki de yarim kaldi;)

AYSUN dedi ki...

Seramik işi, çalıştıkça daha da iyi olur. Seramiklerinize bakılırsa bunu başarmışınız zaten.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin