19.12.2011

UPKYIH' icin son gunler, ellerimle yaptiklarim,


Ellerimle yaptiklarim hareketi devam ediyor aralik ayi sonuna kadar hala bir seyler uretmek icin vaktiniz var. Bir okuyucum mandallari kirmiziya boyamis ne guzel fikir. Sizi bilmem ama ben ahsap mandallari mutfakta cok kullanirim. Birde oglusun odasinin duvarlarini iple cevirdik. Oglus resimlerini, gelen kartpostallari mandallarla o ipin uzerine yerlestiriyor. Bu ay resim sergisinin konusu suslenmis cam agaclari:) Soguklar basladi burnumuzun ucu donuyor burada kar yok dolu var kafa acitan!



Cuma 32 cumartesi 16 kisi icin yemek hazirladim. 32 kisilik yemek icin 250 adet sarma ile 3,5 kilo kiymadan 164 kofte hazirladim. Patlicanlar gercek ateste kozlendi. Eh ellerimi kullandim sayilir butun gun eller mesgul olunca zihnin ziyaret etmedigi yer kalmadi:) kedinin yilbasi hediyesi yastiginini da bitirdim ama arada! Aslinda yilbasina kadar her gun bir tarif yayinlamak istiyordum ancak yogunluk girdi araya bakalim ne kadarini yapabilecegim.






Kahve bahane dostluk onemli UPKYIH katilan dostlar; beraber kadeh kaldirma tarihimiz 30 aralik Turkiye saatiyle 21.00...


1-Leylak dali kahvelerin guzel hikayesini okumakta artiniz olacak:)- Antalya

2- Bir tek ask kahve tanelerini yildiz seklinde yerlestirmis cok guzel -Cenevre

3-Idil -Istanbul

4-Zeynepp- Istanbul Arkadaslarina da hediye etmek icin 3 tane yapmis, karakizlarini gormelisiniz.

5-Okur yazar nane sekeri -Icecekleri yapmak icin kitaplarindan birazcik ayri kalmis;)

6-Naz Pek'te suslemis guzelce portakallari,

7-Ekmekci kiz kahve likorune son dakika ekledigi portakal ve mandalinalarla pragmatizm saheseri hareketi ile aramizda:))))

8-Mine Ozgur'de aramizda yasasin, hemde bahcesinden topladigi yafa portakallariyla ve kendi kavurdugu kahve cekirdekleriyle:)

9-Oya'anim'da aramizda kendi yorumuyla tabi ki;)

10-My adveture book'da aramizda yakisikli yardimcisiyla yapmislar hikaye cok komik ve sevimli kacirmayiniz:)

11-Melange- Sicacik aralik yazisiyla,

12-Yazmak iyidir esinin kiymetli bacardisiyle yaptigi likoruyle aramizda:)

13-Evren'in okuyucusu Sevgili Pelin'de var aramiza katilan,

14-Baris basak'ta geldiiiii sonunda

15-Hep susluydum bogurtlen likoru ile katiliyor armiza:)

Ve beklenen oldu Selen'de geliyor:)).Unuttugum birileri varsa cok ozur dileyerek bildirin ekleyeyim lutfen.

19 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Ben şu kahve likörümün fotoğrafını çekeyim ve bloga yerleştireyim o arada bir tadayım bakayım, nasıl olmuş? :))

about my italia dedi ki...

Suslemeni cok begendim,ellerine saglik.Sanirim hepsi dogal malzemelerden,ne guzel. Bu arada agzim acik kaldi kac kisiye ne kadar pisirdigini okuyunca.Buyuk marifet ister o kadar kalabaliga yemek yapmak.Ben alismisim en fazla 6 kisilik yapmaya ,simdi olculeri kalk 30 kisiye uydur ,biberini tuzunu duzgun ayarla valla cok zor,tebrikler Beste!!!!

Yazmak iyidir... dedi ki...

Malzemeleri aldım, akşama yapacağım inşallah geç kalmamışımdır :)

cafenoHut dedi ki...

164 köfte haa, ben ona takıldım.. Onca kişiye yemek ve arada bir de kediye yılbaşı hediyesi..
Bravo ne diyeyim, ellerin dert görmesin:)

beste dedi ki...

Ekmekci kiz-bekliyoruz guzel likorunuzle birlikte:)

Guldeniz-Evet kozalaklar, kirmizi tohumlar sagdan soldan topladiklarimiz bende pek begeniyorum onu:) Ufak ufak sende adim atiyorsun bu islere ama ne oldu o yandaki kafeye Turk yemekleri yapma fikri? Miktarlar ayarlamayi anca anlayabildim en cok zorlandigim konu gramaj oldu, tuzu en kolay tarafi aslinda karides guvece ne kadar karides almali gibi? keyifli ama çok.

Yazmak iyidir-Bekliyorum artik son gunler yaptin yaptin yoksa kahve iceriz olmadi:)

Cafenohut-Kedinin yastigi en yogun gune yapildi :) o kadar telasin icinde dunya degistirmek gibi birsey oldu seviyorum zihnimi sasirtmayi:) cok tesekkurler, selamlar

about my italia dedi ki...

Aman yok be Beste,ordan da bir sey cikmadi cikmaz da. Ufak bir bufe zaten,iki asci isletiyor.Yani ihtiyacimiz olursa haberleselim vs dediler,yaptiklarimi begenmislerdi ama.Neyse,sen benim hayallerimi gerceklestiriyorsun,devam et.
Optum

hepsusluydum dedi ki...

Merhaba:) Ne yazık ki sizin tarifi uygulayamadım, çünkü yaklaşık on gündür ağır bir boğaz enfeksiyonu geçiriyorum ama etkinliğe kendi yaptığım böğürtlen likörüm katılacağım..30 Aralık saat 21 de şerefe..Aynı anda fotoğraflarımızı bloglarımıza mı koyacağız?Kocaman sevgilerimle Zehr@

crispy dedi ki...

ben de etkinliğe vişne likörüyle katılmak istiyorum olabilir mi?Geç kaldım yapmak için . Birer fotomuzu çekip koyalım mı kadeh kaldırırken ?

Yazmak iyidir... dedi ki...

yaptım beste yaptım yaptımm

burada

beste dedi ki...

hepsusluydum-cok gecmis olsun. Olur maksat birlik beraberlik bir fincan kahve ile bile olur. Fikir guzelmis tamam oyle yapalim ayni anda fotograflarimizi bloga koyalim:)

Crispy-Olur neden olmasin cok iyi fikir koyalim fotograflarimizi dostluga, birlik berbaberlige kadeh kaldirirken:)

Yazmak iyidir-hadi hayirli gurulu olsun ekledim yukariya:)

Işın dedi ki...

Çok sabırlı ve eli çabuk olmalısınız. Zira inanılmaz bu miktarlar. Oralarda olsam kesin bir süre yanınızda yamaklık yapmak isterdim. Kolay gelsin!

Unknown dedi ki...

Yarin geliyorum, soz! Oslem nerde?

Selen dedi ki...

yahu tam dun kahve cekirdeklerini ve portakali tamamladim, bir baktim votka bitmis. Bugun votkayi da alip yapiyorum insallah. Toraja kahvesiyle yapacagim, gene abukluk yapip kumkatlarla mi yapsam diye dusunuyorum.. bakalim ne cikacak :)

Melange dedi ki...

iki gün icinde 50 kisilik yemek hazirlarken, kediye de yastik dikebildin ya.. helal olsun diyebildim ancak :))
Süslemeler cok güzeller..

Adsız dedi ki...

enerjine hayranim valla kocaman BRAVO...30 aralikta bende bir fincan cay ile katilacagim yapmaya usendim....sevgiler....ikisatirdokturmelik..

Nihan dedi ki...

yılbaşı hediyesi hazırlamaktan hala girişimde bulunamadım Beste:)aslında hergün içtiğim 7 ilaç var ve bir arada zararı olurmuş dedi dr.:((merak etme iyiyim...sadece içecekten mahrum kaldığıma üzülüyorum:((ben o saatte yine de size katılsam olur dimi???

Unknown dedi ki...

Gorev tamam! 30 Aralik'ta serefe....

inci dedi ki...

Merhaba Beste Hanım,
Tarifinizi görür görmez çıktısını alıp birkaç gün mutfakta beklettikten ege'den gelmiş olan portakallarla hazırladım ve kilere kaldırdım. 30 Aralık saat 21:00'de başkentte de iki kadeh kalkacak hepinizin sağlığı ve mutluluğu için...
Şimdiden mutlu yıllar...
inci

beste dedi ki...

Nihan'cim neyin var canim? Sen iyi bir bitki cayiyla kaldir serefimize o zaman cok gecmis olsun.

Inci-Cok tesekkurler, umarim begenirsiniz, sevgiler

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin