15.12.2011

Yilbasi yemegi onerileri -I-

Cevizli patates puresi:
Unutulmayacak kadar guzel oluyor kesinlikle tavsiye edilir. Patatesler kabugu soyularak dorde bolunur.Ustunu az gececek kadar suyla kaplanir ve suyunu cekene kadar pisirilir. Bir catal yardimiyla iyice ezilir. kesinlikle blender kullanilmaz patates puresi yapiyoruz kremasi degil. Bir tavada az zeytinyagina iki dis sarimsak kabuguyla atilir ve kavrulur ama yanmasin. Sarimsaklar pisince ezilerek ici cikartilir,kabuklar atilir, kullandiginiz patates miktarina gore bir iki avuc ceviz kirigi atilir ve kavrulur, atesi kisin, yanmamasi lazim yoksa tadi acilasir. Bu karisim patates puresi ile karistirilir ve et, tavuk yemeklerinin yanina servis edilir.

12 yorum:

ikisatirdokturmelik.blogspot.com dedi ki...

guzel,kolay,havali tam benlik eline saglik...devam boyle tariflere...supersin...

Defne Soysal dedi ki...

ımmm:))))))

crispy dedi ki...

bencede havalı bir püre deneyeceğim

pelinpembesi dedi ki...

cevizli nasıl olur merak ettim..

Nihan dedi ki...

süper:))

önceki posta da bayıldım..30 kere yorum yazdım gönderilmedi:((bayıldım da bayıldım...

pembecikolata dedi ki...

Süper, süper, süper...Her zamanki gibi etkileyici:)

Köklerden Uzağa dedi ki...

Mmmmmm... Harika olacak eminim ki.

Bugday Tanesi dedi ki...

Yarın misafirim var ve bu püreyi servis edeceğim Bestesimin Nanesi :)

Nazpek dedi ki...

güzel bir tarif not alındı

Fatma dedi ki...

Hemen kaydettim, teşekkürler.

Mehmet Saraç dedi ki...

tarifi print ettik artık gerisi niyete kaldı.

elinize sağlık.

Unknown dedi ki...

En kısa zamanda denmeliyim bu tarifi..
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin