3.06.2008

Pırasalı Kiş /Quiche au Poireau


Bir tart hamuru
750 gr pırasa
1 kaşık tereyağı
250 gr kaşar
100 gr beyaz peynir
200 gr krema
3 yumurta
karabiber
Süslemek için 4-5 kokteyl domates

Daha önce tarifini verdiğim tart hamuru hazırlanır ve fırında içi boş olarak 15 dak pişirilir. Bu arada pırasalar halka halka kesilip 1 kaşık tereyağla kavrulur. Bu karışıma rendelenmiş peynirler, krema, karabiber ve yumurta katılıp iyice karıştırılır. Tart fırından çıkarılıp hazırlanan karışım içine dökülür, ikiye kesilmiş domatesler kesik kısımları yukarı bakacak şekilde tartın üstüne yerleştirilir ve 180 derecede 45 dakika pişirilir.

2 yorum:

Açalya dedi ki...

nerde o tart hamuru tarifi? link verir misin? usendim google`da tart hamuru aramaya simdi.

beste dedi ki...

o zamanlar link eklemekten cakmiyordum simdi koyuyorum hemen:) tarihi bir hatayi duzelttin!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin