Sezonu geldi tart zamani!!!
Hamuru icin
125 gr tereyagi
250 gr un
2-3 yemek kasigi su
2 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
Ustu icin
500 gr kayisi
25 cl krema
50 gr badem cok ince kiyilmis badem
100 gr seker
1 yumurta
1. Firin 180 dereceye isitin. Bugun cabuk tart hamuru hazirlayalim. Bir kabin icine tereyagini koyun ve firina atin iyice erisin hatta kaynayip hafifce renk degistirsin. Firindan alin. icine tuz,seker ve unu asamali olarak koyup hizlica karistirin hamur sicakliktan dolayi hafifce piser gibi olacak zaten istenende bu karistirmaya devam. Sonunda kulak memesi kivaminda bir hamur elde edeceksiniz top haline getirin.
2. Hamuru tart tepsisine iyice yayin kenarlarinida yukseltin. icine ikiye ayrilmis ve cekirdekleri cikartilmis kayisilari yerletirin.
3. Bir kapta krema, yumurta, seker, badem ezmesini karistirin ve tartin ustune boca edin.
4. Firina tip 45 dk pisirin.
1 yorum:
Leo bu resimde kaç yaşında böyle annesi???Saçlara bak,uzatın saçlarını az çok güzel lüleleri var çocuğun.
Yorum Gönder