21.01.2010

Baloncu François ve Pierre Hermé'den vanilyali karamelli ananas firinda



Bu balikci takasinin masmavi aglari beni Leonardo'nun dogdugu gunlere goturdu. Hastane de tum odayi mavi balonlarla kaplamistik, bilgisayardan hafif muzik sesi geliyordu, tum isiklar kisiliydi oglusun gozleri alissin diye hemsirelerin dedigine gore televizyon acik olmayan ve tiklim tiklim ziyaretci dolu olmayan tek oda bizimki imis:) Neyse cikis gunu geldi eve donduk ama balonlar kaldi, sonra telefon edip almamizi rica ettiler. O kadar balon nereye sigar? Fransua almis hepsini Nisantasi'ndan yuruye yuruye Gumussuyu'ndaki evimize geldi. Yolda arkasindan surekli "baloncu baloncu" diye bagirmislar, Nisantasi'nda balon satan bir Fransiz, cocuklar filan aglamis balon isteriz diye:) verseydin ya dedim cekinmis... Eve gelince tum mahalleye dagittik, koca koca adamlar bizim kapici, park gorevlileri sevine sevine aldilar, mahalleye renk geldi.













Oglusun gittigi dadinin evine bir de bebek geldi 8 aylik, Leonardo nasil kiskaniyor anlatamam. Bebek tabi tum gun pusette! Leo'da evde eski mavi banyo kuvetini aldi kendini bebek yapiyor. Yada kucagima gelip deve bebek olarak agubugu yapip kendisine bebek dedirtiyor! Kardesi olsa ne olacak bilmiyorum! Simdilik kuvet heryere tasiniyor yemek yerken masanin yanina getirip icine girmeye kalkti yok artik dedik:)








Rejim yapmaya calisip tatli acisi cekenler icin; en azindan yag yok meyveli tatli diye kendimizi kandiralim:)

Kendiside tombul olan Pierre Hermé'den ananas firinda
1,5 kiloluk ananas
5 vanilya cubugu
surubu icin
2 vanilya cubugu
125 gr seker
30 gr yaklasik 1/2 muz
6 adet seritler halince kesilmis zencefil
3 tane karabiber bulabilirseniz jamaika biberi (tkaranfil, muscat, karabiber ve tarcin aromali hafif aci bir cesit karabiber)
22 cl su
1 yemek kasigi rom

1-Firini 230 dereceye isitin.
2-Muzu pure haline getirin.
3-2 cubuk vanilyayi bicakla ikiye kesip icindeki minicik tohumlari bicagin tersiyle siyirin. Bir tencereye sekeri koyun,su eklemeden kisik ateste karemelize olsun yani rengi kahverengilessin, icine vanilya cucuk ve tohumlarini, zencefili, karabiberleri ekleyin karistirin ve suyu ekleyip karistirmaya devam edin. Muz puresi ve romu ekleyip karistirin kenara alin.
4-Ananasi butun olarak soyun, 5 cubuk vanilyayi ikiye ayirip her tarafina saplayin. Firinlayacaginiz tepsiye koyun, hazirladiginiz surubu suzup uzerine ki ben oldugu gibi dokuyorum vanilya tohumlarina kiyamadigimdan.
5-Firina koyun ve 1 saat pisirin siksik tepsideye akan suyu alip ananasi islatmayi unutmayin. Pisince sogutun, dilimleyip uzerine sosunu dokup servis yapin. Ben sofraya butun olarak getirip sofrada dilimliyorum cunku cok estetik gozukuyor o kadar vanilyayi bosuna mi koydum:)




18 yorum:

ruşyena dedi ki...

Ah şu çocuklar... ve çocuk ruhlarımız... dünyaya anlam katan...

Leo'yu kocaman öpüyorum...

Balıkçı takasının mavi ağlarından Leo'nun doğumu ve şimdiki hallerine gitmişken bir de kendi kızımın çocukluğuna doğru uzandım şöyle bir... ne günlermiş o günler! :)

Adsız dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor Beste :)) Ooooyy Oyyyy :)Tatlıya pasta böreğe hiç dayanamıyorum bu ne biçim iş arkadaş yaa
Sevgiler
A.B

Zeynep Gemalmaz Çelik dedi ki...

Dadının evine gelen bebekle bile recession yaşanabiliyor demek:)) İkinci bebeği düşünen bendenizi bu durum ürküttü. Büyüdüler sanmamak lazım demek ki bizimkileri. Sevgiler.

minimalist dedi ki...

balıkçının ağı ne güzeldi tabi balonlar da öyle. Leo'nun durumu ise inşallah kısa sürer :))

beste dedi ki...

Rusen-Cabuk buyuyor minikler degil mi? yasasin cocuk ruhlular:)

RRH-Fena bu tatli isi gerekten:))

Zeynep-O kadar cok usutune dusuyoruz ki dunyanin merkezi o, aslinda ikinci cocuk hem ona hem bize denge saglar da cesaret etmek zor. Kardesi olmali her cocugun kesinlikle birde Lara cok sicak bakar bu fikre gibi geliyor:)

Minimalist-Maviler varya cezbetti seni tabi:)bebek Leo komik, gecer kendiliginden bekliyoruz bakalim!

Yelish dedi ki...

ahh ben bu ananasi anneme yapmaliyim ( o cok sever ananas )
Sayfanda zaten yapacagim o kadar cok sey var ki :) daha dogrusu deneyecegim !

Leo bebek oldu demek
e onlar buyudukce bebekliklerini ozluyor ya insan , tadini cikarin iste :)

beste dedi ki...

Yeliz-Hafif ve sosundan dolayi cok guzel bir tatli seveceksiniz. Benim bebek haline donmesinden sikayetim yok bol bol opup mincikliyorum, birde komigime gidiyor bu hali:)

nevin dedi ki...

Mavi balonlar.. Bayildim.

Belki bir gun bu mavi balonlarla ilgili resim yaparim... Cok romantik.. Ben resim yaparken sadece kendi hikayelerimden degil, boyle seylerden de cok etkileniyorum.. Bu mavi balonlar, bu fotograflar o kadar guzel ki.. Guzelligi dogal olusundan.

Ananas tatlisi cilgin gorunuyor, kesin deniycem, hatta bu hafta sonu yemege arkadaslar gelicek, onlara yapabilirim, dilerim becerebilirim..

Yazma ve ifade edisin cok guzel Beste, cok icten..

Paylastigin her guzellik icin tesekkurler..

beste dedi ki...

nevin-ne guzel yorum birakiyorsun yuzumde salak bir mutluluk gulumsemesi olustu, cok begendigim bri ressam boyle guzel seyler yazinca kus olup ucuyorum:)sagol varol,, bugun tum gun eleni karaindrou dinledim en kisa zamanda weeping meadows'u seyredecegim etkilesim karsilikli:)

zarpandit dedi ki...

leo her zamanki şirinliğinde o yüzden batmadı gözüme küvet felan :) kıskançlığı olsunki gülüp eğlenin o hallerine ama değil mi ??? hemen büyümesin hem kocaman adam olmasın çocuk kalsın içi..sanırım ben bole daha cok seviyorum :)

Zehra Gürgen dedi ki...

Leo oldukça akıllı. Hem rahat hemde kendi keşfi olan bir koltukta oturuyor hemde anılarını yaşamış oluyor :)
Ananas tatlısı tam benlik.
Ellerine sağlık canım

leyya dedi ki...

benim 9 yaşındaki oğlumda hala bu tür eğilimler sözkonusu,üstelik ortada kıskanılacak malzeme de yok:)hoşlanıyormuş..
ah o uyduruk yemekleri bile pişiremez durumdayım an itibariyle:)gırtlağıma kadar final dönemindeyim.bitse de kurtulsam diyorum:)
çoook selam.ahh umuyorum bahçende yetiştirdigin hodanları afiyetle yer ve bizim için resimlersin bestecim.

ACIBADEM KURABiYESi dedi ki...

bestecim, bende 4 aylık sürekli emmek isteyen bir oğluş olduğu için bırak tatlıyı yemek yapsam şükrediyorum:) bazen yemek varsa onu yiyebildiysem sükrediyorum:) Mekik tatlısı oklavayla incecik açılan bir hamurla yapılıyor sanıyorum baklava hamuru benzeri bir hamur. Ben açamam da:) Türkiyede hazır baklava hamurları satılıyor onunla denemeyi düşünüyordum:) içine ceviz,tarçın ve toz şeker koyuluyor. bence hamurların arasını tereyağı ile yağlayıp, fırına atılırsa da olur. üzerine de şerbet.
Denersen haber veririsen sevinirim.
sevgiler dilek

a.y. dedi ki...

Fransa'daki dadılık sistemi gerçekten ilginç. Çocuk çok haklı yani aynı yaşta değil ne yapacak tabi ki geriye ket vurma yaşayacak. Aslında şu da var ki siz ikinciyi doğurduğunuz da o aşamayı geçmiş olacak. Belki bu yararı olur. Balonlu fransız iyiymiş:)) Ananas'ı da denemek lazım. Eline sağlık süper görünüyor.
Ben de ödülünüz var gerçi kesin size verilmiştir ama ben yine vereyim ne olacak ki :))

beste dedi ki...

zarpandit-bebek halleride buyuyup daha cok iletisim kurabildigin halleride guzel, cocuk guzel sey:)

Zehra-Evet kafasina gore takiliyor arkadas, tesekkurler :)

Leyya-Hodanlar icin nerden baksam nisan-mayisi beklemem gerek,9 yasindaki bebek arkadasa selamlar, biz daha iyi durumdayiz demek ki:)))Ha gayret az kalmis!

Dilek-Daha cok minikmis minik bebek 5-6 yadan sonra biraz daha rahatlayacaksin ek gidalara baslanacak, ilk meyvesini yiyecek suratini burusturacak:))

Anneyazar-Size polyanna diyebilirmiyim:) evet kardesi olunca kiskanmayacak boylece atlatmis olduk diyelim:) Odulmu dur hemen bakayim. tesekkurler

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Karamelli ananas oldukça değişik ananası severım denemek lazım :)

Oğlunuza sağlıklı ömürler diliyorum.Ne kadar büyüselerde bizim için hep bebek kalacaklar..ara sıra onlar bunu anımsatsalarda !

Yaşamın güzellıkleri hep sızınle olsun.

Sevgilerle...

Adsız dedi ki...

sanıyorum ben bu mahalleyi çok iyi biliyorum...
Her gün orada olmama rağmen nasıl kaçırmışım balonları...:-)
Bir film vardı. Sliding Door.
Blog da bana biraz o filmi hatırlatıyor nedense... Zira bloglar da kişilerle zaman zaman yollarımız o kadar karşılaşmış ki ama bir türlü karşı karşıya gelmemişiz...:-)
arzu-acupofcaffein

beste dedi ki...

Acupofcaffein-Cok severim o filmi. Filmin sonunda farkli yollar izlensede ayni insanlar bir araya geliyordu:) Dumen sok dumen ap:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin