31.01.2010

7 henuz bilinmeyen ozelligim!



Bahar karlari ve kucuk prens ve annesi once kendini sonra beni "mim"lemis diyemeyecegim yoksa Acalya beni paralar, ebelemis:) Bazi bloglarda hakkinizdaki 7 ilginc ozellik diye geciyor. Insanin kendini ovmesinden hoslanmadigim gibi ilginc olmak goreceli bir kavram ve kimi zaman negatif anlamda kullanilir. Catlak kari yerine ilginc bir kadin diye ehlilestirilir cumle. En iyisi baskalarina sormak lazim size gore Beste'nin ilginc ozellikleri nedir diye? Bana gore bazilari olumsuz bazilari hosuma giden 7 ozelligim;

1-Herkesi ne yaparsa yapsin affetmek ve kin tutamamak ki olumsuz oldugunu dusunuyorum, kardesim insan hic mi ders almaz bozuk plak gibi hep ayni sey tekrar tekrar. Neden yapmis olabilir diye dusunmeye baslayinca hak bile veririm nerdeyse, degistirilmesi gereken bir ozellik! Zannetmeyin ki melek gibiyim,  canimi yakan olursa agresif olabilirim ki yillarla torpuledim. (fiziksel guc yada kufur degil kelimelerin siddetinden bahsediyorum)

2-Aci dolu yerlere girince hastaneler, cenaze evleri yada televizyonda gordugum, radyoda duydugum felaketler vs hemen aglarim hatta en cok ben aglarim! Oradaki herkesin acisi icime coker dayanamam, sunger gibi cekerim, buda olumsuz bir ozellik tas gibi saglam olmak isterdim.

3-Hizli dusunur, hizli kavrar, hizli hareket ederim. Sinavlardan en once ben cikarim. Annem, esim, arkadaslarim cogu bana gore yavas hareket ederler. Zihnim hizlidir yavaslatmak icin bilimum reiki, yoga, meditasyon vs denemelerim olmustur. Zen felsefesine hayranlik duyarim bir turlu uygulayamam. Ikebana (japon cicek duzenleme sanati) kursuna gitmistim. 3 ana aksa yerlestiriliyor cicekler toprak, gokyuzu ve insani temlsil eden,  saatlerce dusunuyorlardi diger kursiyerler ki amac bu, benimki 2 dk bitiyordu sonra sikila sikila bekledigim icin vazgectim gitmekten, ilk sushisini ikram etmek icin 7 sene calisan japon ustaya hayranimdir . Tai chi kursu yavasliga dayanamadigim icin yarim kalan diger ornek, ne diyeyim daha yasim ve aklim gelmedi...Bunu da cok yorucu oldugu icin olumsuz ozellik kontenjanina koyuyorum.


4-Tutkuluyumdur, sanata ozellikle resim ve kitaplara, renklere duskunumdur. Annemin dedigine gore kucukken yerde gordugum gazete kupurlerini bile alir okurmusum. Yerde gordugum kirilmis bitki parcalarini da alir ekerim ve yetisir, anneanem elin yesil derdi. Tutkuda sakincali olabilir ama severim. Cocukken agaca cikar, tek patenle sokaklari dolasir digeri kardesimdeydi!, kavgalar eder sonra eve gider ansiklopedi yada elime gecen herseyi okurdum.

5-Dogayi, hayvanlari, yemegi (farkedildi herhalde), hayati  tutkuyla severim. Babam oyleydi, annemde oyleydir surekli sokaktan hayvan toplar iyilestiririz.  (sipa, karga, marti, kedi ve kopekler) Iste bu olumlu bir ozellik. Dalisi severim 63 metreye daldim, Babadag'dan uctum, bisiklet, trekking vs severim ama spor disiplinim yoktur, aklima esince...

6-Otorite, israr, baski sevmem. Her turlu muzigi sevsemde beni en iyi rock and roll ifade eder.

7-Cocukluk hayalim dunyayi gezmekti bir olcude gerceklestirebildim, ingilizce ve fransizca bilirim kolejli degilim, ogrenmek icin cok ugrastim. Yeni seylere acigimdir, kolay adapte olurum, kolay arkadas edinirim ( Cherbourg haric), enerjim yuksektir, insanlar genelde beni severler ve dertlerini paylasirlar ben baskalarina cozum bulanlardanim. Bu arada caliskanimdir, gorev insaniyimdir bana sorumluluk verin yerine getirene kadar calisir, sirf ona odaklanirim, asla gec kalamam hep erken giderim bu konularda robota donerim. Once is, calis, yap, gerceklessin. Boyle bir 10 sene gecirmisim sadece calisarak bulutlara bakmayi unutarak. Baskalari beni cok durust bulur, akabinde getirdigi patavatsizligi torpuledim yoksa kirici olmak disinda bir ise yaramiyor. Ortaokulda yazlari, lise 3'te ogleden sonralari olmak uzere hayatim boyunca calistim, ondan belki cok yorgunum. En ilginc isim tabiki avukatlik ve kurpiyelikti insanlarin gercek yuzlerinin goruldugu meslekler bunlar ki bundan sayfalarca yazi cikar...

Isteyen ustune alinsin ve 7 ozelligini yazsin derim, boylece yazmak isteyenlere firsat dogmus olur, hadi aktif olun, bekleme durumundan kurtulun...

EK-En onemli seyi unuttum ben bir savasciyim, sahip oldugum hersey icin buyuk ugraslar verdim.

18 yorum:

zarpandit dedi ki...

kendimi gördüm diyorum :))

Adsız dedi ki...

:) Beste'cim güelce anlatmışsın güzel yazı çıkmış yine ,Ellerine sağlık

Narince dedi ki...

Bana da geldi hiç ilginç değilim deyip geçiştirdiydim. Şimdi 7 maddede kendimi anlatmam gerekiyor. Yazacağız bakalım bir şeyler. Kopya var mı hocam?

beste dedi ki...

zarpanditcim:))

RRH-Tesekkurler yazdim kurtuldum:)

Narince-zor insanin kendini yazmasi ama sonrasi kolay geliyor daha bir suru sey yazacaktim zor durdum:)

yaban dedi ki...

bunlar son derece guzel ozellikler beste.. cocukken ben de resimli aile ansiklopedileri okuyordum,, senin de okudugunu gormek cok hosuma gitti, bir de calismaya ne kadar erken baslamissin, hayran olmusumdur boyle insanlara..

beste dedi ki...

Yaban-aa Yaban yorum birakmis, tesekkurler, ben pek sevmiyorum ya bazilarini neyse . Pek hayran olunacak birsey degil erken yoruyor adami, ben oglumu asla calistirmam. Hani vardir ya hayata alissin mantigi son derece gerizekali, cocuk cocuklugu, genc gencligini yasamali ve herseyin bir zamani var:))Gene de pisman degilim o yuzden "survival" yetenegim var her yerde her durumda cikisi bulurum:)

Selen dedi ki...

3. madde icin sana yemeklerden sonra birer dalis yazdim.
Bu seferki sobeyi de pas gectim!

Açalya dedi ki...

Ortak yanlar ciktigi zaman insan daha da yakin hissediyor kendini degil mi? ne ilginc birsey bu blog dunyasi...

Cilgin avukata bak seeen! tohumlar falan, gözümün önüne geldi polislerin hali :o)

Babadağ'dan ben de atladım, fotoğrafını çektin mi aşağılarının? Belcekız plajının 2000 metre yüksekten hali nasıl inanılmaz değil mi?!

Senin motorsikletli bir fotoğrafını hatırlıyorum ben.

İnsanları çabuk affetmenin zararlarını tahmin edebiliyorum. Her ne kadar ben öyle olmasam da :o)

Sulugözsün demek. Tutkulu vs. sen bir balıktın değil mi? anlamam bu işlerden ama aklımda öyle kalmış.

Akıllı bıdıklık hallerimiz de aynıymış :o)

Seni daha iyi tanıdığıma çok memnun oldum avukat hanımcığım.

atolyekaraburina dedi ki...

Harika birisin özetnen Beste...
Sana rasgelmiş ve seni tanımış olmaktan mutluluk duyuyorum

beste dedi ki...

selen-Evet dalis iyi geliyor hele o sessizlik ozledim zaten:)

acalya-yok ben kovayim baligin sulugozlulugunu almisim ama:)Ne fotografi odum patladi bir daha yapmam roller coaster'da oyle freefall duygusunu sevmiyorum ben. Motorsikletle Turkiye'nin tum ege; akdeniz kiyilari ve Yunana adalari gezilmistir, cok severim motorsikleti artik buyuyunce ogluma alirim. Niyeyse ben hep guzel degil de akilli olmak istemistim kucukken, simdi degisti galiba:))

beste dedi ki...

atolyekaraburina-hem hosuma gitti hemde utandim sagol varol:)

ayçobanı dedi ki...

Beste seni biraz daha yakindan tanimak hos oldu :)) Daha neler neler vardir sende, zengin kisiliksin vesselam!!

beste dedi ki...

aycobani-simaracagim arkadaslar sagolun yahu:))))

bilge dedi ki...

bana da gelmişti böyle bir mim insan kendini 7- 8 maddeye sığdıramazki sizi daha yakından tanımış oldum iyi dersler aynı zamanda kolay gelsin sevgi ve dostlukla...

Adsız dedi ki...

1-2-4-5-7 bende de var.Özellikle 2.özelliğimden pek hoşlanmıyorum. Bende salya sümük yerine dimdik olmak isterdim. Tanımadığım bir insanın cenazesinde bile hüngür hüngürüm.
1.özelliğimi değiştiremedim ki. Hiç unutmuyorum ama karşılığında da birşey yapmıyorum.
4. Renkerlin hayranıyım.
5. Doğada çok mutlu oluyorum. Benimde yapmadığım çılgın spor kalmadı.
3.Hızlı düşünüyormuyum bilmem ama sınavlardan en hızlı ben çıkardım.
7.Bende dünyayı gezmek istedim, istiyorum, isteyeceğim. Büyük bir ölçüde de gerçekleştirdim. Çok insan tanıdım. Çok dostum oldu. Çok mutlu oldum.
Bende çok çalışırım. Görev adamıyım.Sorumluluk sahibiyim.
Ama artık bunlardan yoruldum.
Biraz vurdum duymaz olmak istiyorum. Başkaları için üzülmemek istiyorum.
Hayatım boyunca bir kere hariç hiç istediğim işi yapamadım. O yüzden
bir cesaretle hayatımı 40 ından sonra değiştirme, istediğim şeyi yapmak istiyorum. Şehirden uzaklaşmak, ege de bir yerlerde yaşamak istiyorum. (aslında mümkünse italya olsun...:-))
Sabah sabah bu kadar uzun yazacağımı tahmin etmezdim. Ama işte ben buyum konuştukça konuşurum...:-)
arzu-acupofcaffein

beste dedi ki...

bilge-sagolasin. Yazmaya baslamak zor sonra yazdikca yazasi geliyor insanin:))

Arzu-Gel canim seni de buralara alalim, italya'ya yakin hem:) Keske ben Istanbul'dayken tanisabilseymisik:) O kadar paralel yerlerde bulunmusuz ki belki gozgoze bile gelmisizdir;)Ben gene de bloglarda rastlastigimiz icin cok mutluyum!

Dudu dedi ki...

Cooook guzelsin sen Beste yaa :)

beste dedi ki...

Dudu-Sen daha guzelsin:=)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin