Elma
marmeladi: 600 gr elma, 100 gr seker, bir cubuk tarcin. Elmlara yikanip
kabugu soyulur ortasi cikarilir. cubuk cubuk kesilip kup kup dogranir.
Icini ve kabuklarini atmayin daha sonra recel yapiminda pektini icin
kullanilacak bir posete koyup dondurabilirsiniz. Elmalari, sekeri ve
tarcini bir tencereye ve atese koyun;kapagini kapatin alti, kisik
elmalara yumusayacana kadar pisirin.Soguyunca buzdolabina koyun.
1 yumurta olabildigince taze, 25 gr seker, 125 gr mascarpone (bulamazsaniz labne), 1 yemek kasigi calva, 15 cl krema
1-Yumurtanin beyaz ve sarisini ayirin. sarisini sekerle birlikte beyazlasana kadar cirpin. Calva ve mascarponu ekleyip cirpmaya devam edin.
2-Kremayi cirpin cirptiginiz mikser saplarii, cirpacaginzi kabi ve krema kutusunu bir 15 dk buzlukta bekletin bu kremanin kabarmasina yardimci olacaktir. Krema kivam alinca bir oceki karisimla karistirn yavasca. Servis edeceginiz bardaklara (verrine) bir kat krema bir kat elma marmeladi olacak sekilde iki corba kasigi yardimiyla yerlestirin. Servis etmeden once en az 2 saat buzdolabinda sogutun. afiyet olsun. Tarif originali Alain Ducasse
1 yumurta olabildigince taze, 25 gr seker, 125 gr mascarpone (bulamazsaniz labne), 1 yemek kasigi calva, 15 cl krema
1-Yumurtanin beyaz ve sarisini ayirin. sarisini sekerle birlikte beyazlasana kadar cirpin. Calva ve mascarponu ekleyip cirpmaya devam edin.
2-Kremayi cirpin cirptiginiz mikser saplarii, cirpacaginzi kabi ve krema kutusunu bir 15 dk buzlukta bekletin bu kremanin kabarmasina yardimci olacaktir. Krema kivam alinca bir oceki karisimla karistirn yavasca. Servis edeceginiz bardaklara (verrine) bir kat krema bir kat elma marmeladi olacak sekilde iki corba kasigi yardimiyla yerlestirin. Servis etmeden once en az 2 saat buzdolabinda sogutun. afiyet olsun. Tarif originali Alain Ducasse
1 yorum:
mmmmmm, çok hoş Bestoş.
denenecektir!
Yorum Gönder