7.12.2013
kakuleli, uzumlu, tarcinli pilav Ask, Noel, Yilbasi, ziyafet tarifleri VII
Tavuk veya hindi vs yani eslikçi pilav
Tavugun iç organlari
4 kakule
Bir çubuk tarçin
yarim demet dereotu
yarim demet maydanoz
Iki yemek kasigi kus uzumu
Bir sogan
1 yemek kasigi zeytinyagi
1 yemek kasigi tereyagi
Kisi basi 60 gr hesabiyla iri taneli pirinç 5turkiye'dekiler baldo pesine dussun)
1-Sogani siçan disi dograyip zeytinyaginda hafif kavurun, minik dogranmis tavugun icorganlarini ekleyin biraz daha kavurun, kakule, tarcin, yikanmis kus uzumu, tereyagini ekleyip birkac kez kasikla cevirin yikanmis pirinci ve birbucuk kati su veya tavuk suyunu ekleyin, tuzu karabiberi unutmayin kaynamaya baslayinc alatini kisip kapagini kapatin. 10/15 dk suyunu cekecektir demlenmeye birakin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Şu tok halimle bile yerim ben bunu çok zengin bir içerik :)
Çok severim ,dere otu ve tarçın harika.Ellerine sağlık Beste'ciğim.
çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık. tarçınlı ve kakuleli hiç denememiştim ama görüntüsü dene beni mutlaka diyor...
Yorum Gönder