10.12.2013

Hindistancevizi sutlu, Gullu Panacota ANYZ tarifleri X



Ara tarfileri bugun yarin tamamlayacagim :) Evde degildim anca yetistirebiliyorum. Bugunku tarifimiz Panacota yazin yaptigim gul srubunu kullandim. Siz elinizde var olan baska surubu kullanabilirsiniz. Panacota bir italyan tatlisi bazini ogrendikten sonra sinirsiz dogaçlama yapilabilecek bir tatli. Hicbir surup yoksa hani mandalina sekerlemeleri yapmistik ya onun suyu ve yarim mandalina ile susleyebilirsiniz!

200 gr krema
200 gr hindistan cevizi sutu
2 yaprak jelatin
Bir yemek kasigi seker
1 cay kasigi matcha 5yesil cay tozu) istege bagli
Ustu icin
150 gr surup ve iki yaprak jelatin

1-4 tane yaprak jelatini soguk suya koyun kenarda yumusayana kadar beklesin.
2-Krema, seker ile hindistancevizi sutunu bir tencereye koyun ilk kaynama emaresi gorene kadar arada karistirin. Atesten alin iki jelatini içine koyup hizlica karistirin. Eger kullaniyorsaniz yesil cay tozunu ekleyip tekrar karistirin. Servis yapacaginiz bardaklara ikiser parmak dokun ve en az bir saat duracak sekilde buzdolabina kaldirin.
3-Gul veya hangi surubu kullaniyorsaniz kaynama noktasina kadar isitin. Ilk fokurdamalari duyunca atesten alin. Son kalan iki jelatini koyun ve hizlica karistirin.Kenarda biraz sogusun. Buzdolabindan cikardiginiz servsi bardaklarina ikinci kat olarak yavasca dokun ve en az 2 saat daha buzdolabinda kalsin. Ustunu arzuya gore susleyin ve servis yapin.





1 yorum:

GÜVEN SERİN dedi ki...


Güzel görünüyor;emeğe değmiş; görsel şöleni bir de tatmak istedim işte:))

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin