Peynir yanina eslikçi az sekerli sonbahar receli.
1 sise meyvemsi kirmizi sarap, 450 gr kuru incir, 2 armut, 2 elma, 1 ayva, 1 portakal, 1 defne yapragi, 1 çubuk tarçin, 100 gr seker
1- Portakal kabuklarini bir kenara rendeleyin. Incirlerin dorde kesin. Elma, ayva ve armutlari soyup kup kup kesin.
2-Tum malzemeyi bir tencereye koyup kaynayinca altini kisin bir saat yirmi dakika kisik ateste kaynasin. Yogun bir recel olacak bu. Tadina bakin seker miktarini az bulursaniz ekleyebilirsiniz. Tarcin ve defne yapragini cikarin. Peynir yanina sarapla, yogurt uzerine veya taze keci peyniri ile tatli niyetine ikram edebilirsiniz.
5 yorum:
Beste hangisini yapacağımı şaşırdım.
Bu da harika ! ama açıkçası o peynirlerin görüntüsü daha da iştah açıcı!
Beste bir şişe şarabın yerine kullanabileceğimiz bir alternatifi var mı?
Biraz cahilce olacak ama 1 şişe şarabı reçel yaparken kullanacağız değil mi? 1 şişe çok geldi, emin olamadım.
Teşekkürler,
Ebru
Bestecim, harika.
Yılbaşına yaklaşırken paylaştığınız menüler çok kışkırtıcı, hangisini yapacağız bilemem?
Domatesle başlayıp, portakal likörü ve reçeli benim çok sevdiği bu sene artık bitmek üzere olan turunç şarabı ve bu meyve bahçesini andıran reçel.
Şaraplı reçeli kesinlikle yapacağım. Bakalım sırada neler var?:))
Hem gözümüz hem de gönlümüz doyuyor, ellerine sağlık canım.
Afiyetler olsun.
Sarabi icindeki alkolden dolayi kullanmak istemiyorsaniz gerek yok cunku birsaat yirmi dk pisince alkolun zerresi kalmiyor icinde cok hafif bir buruk tat kaliyor cok dengede belki uzum suyu kullanilabilir sekerli ise seker miktarini azaltin derim. Evet bir sise sarap uzun zaman pisiyor sonunda cok kivamli az sulu bir recel oluyor :)
Yorum Gönder