13.03.2008

chien de france/Fransa' da köpek olmak!!!


Bonjour tout le monde
Herkese merhabalar
Bu ülkeye geldim geleli başım köpeklerle dertte. Ben hayvanları çok severim herkes bilir hatta hayvan hakları için birşeyler yapmaya da çalışmışımdır, sayısız kediyi hastalıktan ve sokaktan kurtardım amma velakin burda köpeklere tanınan özgürlükle başım dertte çünkü ben köpekten özellikle büyük olanlardan korkuyorum. Yaşadığım köye Grismenil ki aslında sadece bir sokaktan oluşuyor bir giriş ve bir çıkış yolu var. Giriş yolunun solundaki evin bahçesinde Valf beyaz iri labrador kırması, kırma çünkü suratı tekmelenmiş gibi, sağında koyuna benzeyen ve ağılı bekleyen koca köpek ve ileride araba tamircisinin kapısında 2 kurt köpeği ki bir tanesi çok yaşlı yerinden pek kıpırdamıyor o yüzden hadi tek kurt köpeği diyelim. Şimdi ben eve gitmek için bu 3 köpeği savuşturmak zorundayım hadi ilki bahçede çiti atlamadıkça tamam sadece havlayarak beni çitin sonuna kadar kovalıyor evinden uzaklaştığımda problem yok ki Valf(adı bu) mon cher gentil chien (sevgili nazik köpek) diyerek korkmuyor havası vermeye çalışıyorum pek yemiyor belki aksanımdan dolayı daha da kıl oluyordur :)
İkinci koyun bozması köpek bağlı sadece havlayarak atak yapıyor ki önünden geçmem 3 saniye.
Geldik en zoruna eğer kurt köpeği kapının önünde değilse arabada uyuyordur ve benim için mutlu bir gündür evime ıslık çala çala gidebiliyorum. Yok eğer bu canavar dışardaysa geri dönüp arka yoldan eve gidiyorum ki bu yol 45 dakika sürüyor.
Valf'in ordan eğer Leonardo ile geçmeye çalışırsam puset onu çıldırtıyor sahibine göre bu normal muhtemelen pusetin renginden dolayı puset kırmızı yani kadının çözümü puseti yada yolu değiştirmek. Parka gittiğimizde deli gibi havlayarak bizi parka sokmayan köpeğin sahibine göre ise Fransua'nın kasketinden, yani asla köpektir havlar yaklaşımı yok. Çocuk parkına çocuk giremiyor napalım önce köpeklerin psikolojisini düşünmek lazım değil mi? Size de afiyetle bir bardak su içmek(korkunca ananem bunu önerirdi) ve tıpış tıpış evin yolunu tutmak düşüyor. Kahveye alınmayan köpeğin sahibi olay çıkartıp Fransa'da nasıl böyle bir skandal olabilir diye kafa tutuyor ve dışardaki masaya yerleşmesine izin veriliyor, kursa giderseniz bazı sandalyelerin altında oturan kanişler görmeniz normal onların da eğitim hakkı var. Şimdilik 1-0 yeniğiz...En kısa zamanda şehre taşınacağız yoksa bu işin sonu kanlı bitecek !!!!

Sokaklar köpeklerin ve onları şımartan sahiplerinin Amerika'da hatta Türkiye'de olduğu gibi köpek kakasını temizlemek yok en mutena yerlerde köpek kakası ve tüm dikkatime rağmen boklu ayakkabılarım!!! Bitmedi fight has just started!!!

3 yorum:

francois bonnard dedi ki...

ce blog est de la propagande anti normande. Boycottons les jeux olympiques de Cherbourg !!!

Adsız dedi ki...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

beste dedi ki...

what is your name mate? Thank you anyway:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin