25.03.2008

Marine Edilmiş Çiğ Balık


Marine Balık

Yarım kilo somon
Yarım kilo levrek
Türlü çeşit faydalı ot (Maydanoz, dere,rezene, favorim kişniş vs)
2 bardak zeytinyağı
1 çay bardağı soya sosu
1 Limon suyu
2 tutam tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 halka halinde kesilmiş beyaz soğan
karabiber ve sumak

Balıkları uzun şeritler halinde kesip sumak, tuz, karabiber karışımına bulayıp marine edeceğiniz kaba yerleştirin. Üzerine bir avuçtan biraz fazla kıyılmış karışık otları serpin ve soğan halkalarını dizin. Zeytinyağı, soya, limon, şeker ve tuzu karıştırıp üzerine dökün. Balıkların üzerine tamamen zeytinyağı ile kaplanmalı eğer az gelirse biraz daha zeytinyağı ekleyin.En az 24 saat buzdolabında bekletip oda sıcaklığında servis yapın.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Beste ,
Sen ne kadar ince,ne kadar düşünceli bir blog dostusun yahu ?? Kimse uğramaz sen gelir bir yorumunla moral verir yazmamı sağlarsın.Ashley'de bende seni çok seviyoruz.Güzel yorumların için her daim yanımızda olduğun için çok teşekkürler. Leo'yu kucaklıyoruz annesi.
Sevgiler
A.B & Ashley

beste dedi ki...

Yaz hep yaz, bende sizi cok seviyorum boyle sahane bir anne kizi kim sevmez belki birgun hep beraber kaynatiriz:) sevgiler

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin