21.07.2008

Pancarlı başlangıçlar

İlk defa yaptığımda yukarıdaki gibiydiler.
Kabaklı, fesleğenli ve çam fıstıklısı

Havuçlu, naneli ve cevizlisi


Bazı rendelerde mevcut dilimleme kısmıyla yada keskin bir bıçakla kabuğu soyulmuş pancarlar incecik dilimlenir.
1) Rendelenmiş yarım havuç, 1 sap kıyılmış nane, iri tuz ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı karıştırılarak pancar dilimlerinin üzerine yerleştirilir. Yarım cevizlerle süslenir.
2) Rendelenmiş yarım kabak, 1 sap fesleğen, iri tuz ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı harmanlanır ve dilimlenmiş pancarların üzerine yerleştirilir. Çam fıstığı ile süslenir.
Önceden hazırlanabilecek bu iştah açıcılar buzdolabından servisten en az 1 saat önce çıkartmak suretiyle servis yapılır.

1 yorum:

Mimosa Café dedi ki...

beste cok komiksin bayilttin beni ekran karsisinda ;)
tarife tesekkur ediyom haketten agiz tadimiz uyumlu.
bu arada pazar gunu senin kuru domatesli peynirli kekten yaptim harika oldu. operim.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin