13.10.2009

Bali Meyveleri, blog kardesligi, rambutan ve kucuk mutluluklar


Taze Hindistan cevizi ve tabak dolusu mangusteen 



















Bali meyvelerinin fotografi yok diye hayiflaniyordum. Bugun fotograflar gelmeye basladi sevgili Selen tarafindan. Hemde o kadar meyve arasindan en sevdigim Rambutan'i tesadufen secmis ve bloguna koymus. Onu okumadan once Acelya'nin blogunda yayinladigi egzotik meyveler videolari gorunce rambutan videosu ismarlamistim ki Selen'in blogunda rambutan karsimdaydi. Hem heyecanlandim hem sevindim hemde cok ama cok mutlu oldum. Takipteyim yeni Bali meyvelerini heyecanla bekliyorum:)
Duzeltme: postcrossing.com icin kartpostalimi yollamak uzere postane yolunda birden farkettim ki mangusteen ile rambutan'i karistirdim. Benim en sevdigim meyve mangusteen idi. Karisiklik icin ozur ancak sevincim baki:)


11 yorum:

Meyvelitepe dedi ki...

Çok ilginç görünüyor bu meyveler, merak ettim şimdi. Yeni tatlar denemeye bayılıyorum, macera gibi bir şey:)

beste dedi ki...

Evet siz birde yetistirme denemesi yaparsiniz belki tutar mi? :)

Adsız dedi ki...

merhaba,

meyveli tepenin blogunda karbonat ve sirke ile temizlik yaptiginizi yazmissiniz..ben de sirkeyi (azijn) siyah veya koyu renk giysileri yikamak icin kullaniyorum..camasir makinesine baska detarjan koymadan..rengi atmis olanlar bile koyulasiyor..ama bu yemek sirkesi degil..anneme de soyledim ama turkiyede bu urun yok..ya da biz bilemedik..bir cesit temizlik sirkesi..cam temizligi icin de kullanildigini duydum..karbonati (hangi adla satiliyor) nasil kullaniyorsunuz temizlik icin? ben de temizlik detarjanlarindan sikayetciyim..ellerime filan alerji yapiyor..bahsederseniz sevirinirim..

beste dedi ki...

Merhaba adsiz:)
Karbonari anlatmistim kisaca sirkeyide ekleyecegim en kisa zamanda. Evet sirke beyaz sirke onuda arastiracagim Turkiye'de mukabili ne olabilir diye. Sevgiler
http://bestebonnard.blogspot.com/2009/09/karbonatin-kullanim-yerleri.html

Meyvelitepe dedi ki...

Yeniden merhaba, beyaz sirke konusu "basit bir yaşam" blogunun sahibesi tarafından araştırılmıştı. Sonunda Türkiye'de "sirke ruhu" adıyla eczanelerde satılan, besin olarak kullanılmayan bir tür sirke olduğu belirlenmişti.
Yazının linki: (http://basitbiryasam.blogspot.com/2008/07/beyaz-sirke.html)

Sevgiler...

Mimosa Café dedi ki...

Mangosteen ve rambutanla Tayland'da tanisip hayranligimi hic gizlememis, hemen en sevdigim meyvelere dahil etmistim kendilerini. Bir de dragon fruit diye bir meyve vardi ki o tam bir yaradilis harikasiydi. Lezzeti cok siradisi olmasa da gorselligi muhtesemdi. Sanirim bende biryerlerde fotografi olacak. Cikarip koyayim bari :)

A. dedi ki...

Böyle ülkelerin çok değişik kültürleri oluyor.Avrupayı vize sorunundan dolayı gezemiyorum bende biraz oraları göreyim dedim gitmiştim Bangkok 'a ve Pattaya adasın.Bu tür manzaralarla oralardada karşlaşmk mümkün.
Bu arada blog şirinmiş :) ;)
Sevgiler
Ashley

Mimosa Café dedi ki...

Beste haftaya Tayland'a gidiyorum. Mangosteen ve rambutanlarin icerisinde yuzme planlarim var :))

beste dedi ki...

of yapma mimosa en cok gitmek istedigim ulke Tayland bir kere mutfagina bayiliyorum rafine, aromatik ayrica ulkenin kendi cok guzel, meyveler icinde yuzmelik. Cok guzel keyfini cikar eve de bol malzemeyle donersin:) Iyi yolculuklar...

Adsız dedi ki...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.

Adsız dedi ki...

Yazar cok tesekkurler...

Selamlar Elen

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin