30.03.2010

Seramiklerim III, bahce ve hayvanattan ozetler:)

Ben gittim frenk uzumu(groseille) fidani aldim, biraz zaman gecince cit bitkisi zannetigim agaccik cicek acti ve ne cikti dersiniz?

Guzelim kamelyam ve renkli yaprakli adacayim.


Yabani kokulu meneksem

Allahin Paris'lisi Fransua toprak tasirken Beste kos yilan dedi! sadece gozleri ve kafasi ortadaydi. Muhtemelen kis uykusundaydi, toprakla beraber geldi. Kara kurbagasi cok sevindik tabi bahce icin onemli ayrica bilimum bocegi yedigi icin bir cesit bocek oldurucu ustelik ekolojik. leonardo eline almaya kalkti zor engelledik:) Bir National Geographic gununun sonunda daha geldik. Iyi haber fareden ses yok bu ultrasonik zimbirti ise yaradi. Simdi kileri dezenfekte etmek var!



Kizil gerdanim, canim, civanim!

Seramik atolyesine devam ediyorum buyrun calismalardan ozet!

Osmanli motifleri kondurdum:)





8.yil evlilik yildonumu hediyem

19 yorum:

Deniz dedi ki...

Sevgili Beste bahçene içim gidiyor. Ne güzel de ekmişsin.
Seramik kursu bu aralar benim de hayallerimi süslüyor. Çok eğlenceli ve dinlendirici olmalı.

Dalgaları Aşmak dedi ki...

çiçeklerin çok güzel ...Kurbişcikte pek şirin:)Alsaydı Leonardo eline :)Ben çocukken kurbağa toplardım hiç siğil falanda çıkmadı elimde:)
Bu arada seramiklerin harika...

Sevgiler

nalan dedi ki...

içimi açtın bestecim.
pek nemrut suratlı ama senin bu ekolojik böcek yiyici kurbik.
neyse kilerden gidenle kıyaslarsak prens kadar yakışıklı !

minimalist dedi ki...

Beste ne kadar doğal ne kadar güzel anlatıyorsun. Fare, Kurbağa aman Allahım benim için ne kadar uzak ne kadar imkansız şeyler bunlar. Süpersin. Çok hoşuma gidiyor doğa tutkun. İnşallah azıcık olsa da bulaşır :))

anneyazar dedi ki...

Ya bahçeli ev, ekip dikme işleri hep heves ettiğim şeyler lakin ben fareydi, böcekti, kurbağaydı yapamam ya:( Nasıl yenebilirim bu korkularımı bilmiyorum ki :( Seramik işine gelince bir gün ama mutlaka bir gün ben de bulaşacağım o toprağa :)

Açalya dedi ki...

bir Rhododendron eksik bahçende...
bkz wikipedia

bilge ve annesi dedi ki...

Merhaba bloğunuz ben de "hazine" etkisi yarttı.Ne güzel özendim gerçekten. Ben Ankara' ya geleli 1 yıl oldu insan yıllarca aynı iklim, aynı bitki örtüsünü görüp, bozkıra gelince benim gibi şoka giriyor. Ama umutsuz değilim balkonda ufak ufak başladım birşeyler yapmaya.İtiraf edeyim bozkır iklimine sinir oluyorum, ama tanıdıkça üstesinden geleceğim. Çok uzattım değil mi? Kendinize iyi bakın ben de arşivinize daya doya bakayım:)))

acupofcaffein dedi ki...

sermik çalışmaları çok hoşmuş.
bende takı kursuna (gümüş) başlamak istiyorum. Ama bir türlü enerji bulamıyorum...:-(
senden kıskandım şimdi haftasonu ilk iş polenezköye gidilecek ve oradan bir sürü çiçek alınıp saksılara dikilecek.
Bizim bahçemiz yok ama iki tane 7 m. balkonumuz var...:-)))) kehh..keh...
arzu

sima dedi ki...

COK BASARILI SERAMIKLER TEBRIK EDERIM BESTE

kekvekahve dedi ki...

seramiklerine bayıldım besteciğim, bir de kızıl gerdanlı o şahane kuş yok mu,
bu arada sumiş kartına bayıldı ve onu boyadı, aslında daha çok karaladı ama çok severek ve büyük iş başarır edasıyla karaladı. kim göndermiş diye sormayı da ihmal etmedi.
beste dedim, taa fransadan hem de.
sevgiler.

Dudu dedi ki...

Ya sen nasil bir insansin bunlarin hepsine nasil yetisiyorsun? Bir de seramik cikmis simdi :)) Bir de Fransa'nin neresindesin sen kuzum :)

Müge dedi ki...

Merhaba Beste,

Blogunuzu tesadüfen keşfettim ve iyi ki de keşfetmişim. Yazılarınız, fotoğraflarınız çok zevkli ve insana yaşama sevinci aşılıyor.

İstanbul'dan selamlar,

Müge

Crebro dedi ki...

Seramiklerin de bahçen de çok güzel.

beste dedi ki...

Deniz-Toprakla ugrasmak cok dinlendirici seramikte yapiliyor, bahcede:) En kisa zamanda hayallerini gerceklestirmen dilegiyle:)

Dalgalari asmak-Aynen bende kucukken kurbagalari alip beslemeye calisirdim, birkac tanesini telef ettim malesef. Arada unutmusum dogayi elletmedim tanimiyoruz ya! cok tesekkurler

Nalan-Cok guldurdun beni yahu; ben sevdim o nemrut surati ama opecek kadar degil, prensse bekleyecek biraz daha!

Minimalist-Fareyi bizde sevemedik, zaten sevilmedigi yerde fazla da kalmadi:))

Anneyazar-O tum bortu, bocegin doganin devami icin cok onemli islevleri var, bir puzzle'in parcalari gibi dusun boyle bakinca biraz daha sakinlesiyor insan;) en kisa zamanda bulasman dilegiyle:)

Acalya-Buranin dogal bitki ortusu cok kolay yetisiyor o ondan ustunde durmuyorum, butce paralelinde alinacaktir:)

Bilge ve annesi-Bende sevdim sizin blogunuzu ozlemlerimiz benzer:)Bende biraz daha gunes olsun isterdim ama her yerde cennet bahce yapabiliriz:)

Sima-nerelerdesin uzun zamandri yoksun; cok tesekkurler begendigine sevindim.

Serpil-Tesekkurler, kizil gerdan ve diger tum kuslar bagimlilik yapiyor:) Sumi'ye sevgiler, guzel cocukluk anilari arasinda yer alirsa kart pek sevinirim!

Dudu-Bayagidir yapiyorum seramiki Duygu pisirmesi filan derken zaman geciyor. Bos gezenin bos kalfasiyim ben bol zamanim var kendime:)

Muge-merhabalar, Bende Moda'nin sahene kuslari gordum biraz once blogunuzda, yasama sevincimiz hic eksik olmasin:)

Dudu-

beste dedi ki...

Crebro-bende senin seramik evlerine bayiliyorum:)cok tesekkurler

nevin dedi ki...

Sevgili Beste,

yine o icindeki guzellikleri dokturmussun . Seramik calismalarin sahane, bayildim. Hele o 8.yil hediyesi, ne kadar dogal ve duygu yuklu, sakla onu gercekten.. Unutma, buraya gelirken ondan bana da bi tane yapiyosun, elin bos gelme :) bu ulkeye oldum desen cicek, tohum, bocek, borek, kurabiye.. hic birini sokamiyoruz, karantine ulkesiymis! yani seramik uygundur :)

gia dedi ki...

güzelliklerinin hepsini sevdim

Berceste dedi ki...

Her yazinda nasil yetisiyor diyorum baska da birsey demiyorum. Masallah! Bahce bitince, yazin sefasi cooook guzel olacak. Leonardo bayilacak. Her mevsim icin ayri telase olacak. Benim icimdeki bahcivan da kipirdaniyor ama ekecek yer yok :( Soganli bitkiler saksilari sevmiyor, ben onlari seviyor... Bambucuklarima baka baka bir yaz daha gececek gibi :P

beste dedi ki...

nevin-beni en cok sanatcilar anliyor yani sen:) tamam soz sana bir calisma yapacagim, ne zaman kucaklasirsiniz bilmem:)

Gia-merhabalar, begenmene sevindim:) sevgiler

Berceste-Dilek bambularda cok sirin fena degilmis yani:) Bahcede mevsimleri gecirmek sahane olacak sabirsizlikla bekliyoruz:) Biraz daha isinsa hic girmeyecegiz iceri ya dur bakalim senin ingiltere isine donmesin:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin