20.04.2010

Fransizlarda pazar gelenegi,kokulu menekse (violette) likoru ve sushi

Pazara gitmek bir Fransiz gelenegi,  taze sebze meyve duskunu Fransizlar hala pazara gitme aliskanligini surduruyor, yolunuz Paris'e duserse kurulan pazarlar sizi sasirtmasin!  Supermarketlerin modernlik olarak pompalanmasi bir sure ise yaradi ancak vasat sebze, meyvelerin, dalindan koparilip mumkunse ayni gun satisa sunulanlarla yarisabilmeleri mumkun mu? Istanbul'da semt pazarlarini yavasca kaldirdilar yani Paris'liler kadar olamadik daha da modern olduk!!! Baska bir tempoda deliler gibi calisirken internetten sebze/meyve almak bir cosum gibi gorunmustu, ham ve tatsiz tutsuz sebzeleri bir sure yedik. Sonra organik sebze sepetleri imdadimiza yetisti, akabinde organik pazarlar acilmaya basladi, cumartesileri Ferikoy, pazar gunleri Safranbolu pazari hem tazecik sebzeleriyle hemde sahane ortamiyla bizi cezbetti, nefes aldirdi. Organik urunlerle ve tam undan yapilmis gozleme Istanbul icin ne luks yiyenler bilir. Ustelik uretici ile tuketicinin bulusmasi mumkun oldu, bu ise yillardir aracilik yapip semirdikce semirip zenginlesen sirketler uzuldu.  Bu gidise dur deme zamani geldi pazarlariniza sahip cikin.  

Fransizlar haftada 2-3 kere alisveris yaparlar, mumkunse pazardan. Ben zayiflama urunu alirken marketteki kadin bana kizmisti, "ben her gun yemek alisverisimi yuruyerek yapiyorum hicbir zaman kilo sorunum olmadi" diye. Pazarda meyve/sebzeleri siz secemezsiniz dokunmak yasaktir. Satici size sorar "ne zaman icin?" cevaba gore hemen yenilecek yada 2-3 gun sonra yenecek meyveleri secer hatta bazen koklar ve oyle satar. 3 armut, 4 elma, 1 muz almak gayet normaldir, kimse yiyecek stoklamaz. Itiraf edeyip bu duruma alismam zaman aldi ve pazarcilar tarafindan cok seviliyorum! ancak ne kadar cok urunun curudugunu ve attigimi gorunce aklin yolu bir.  Meyveler asla buzdolabinda saklanmaz, oda sicakliginda bekletilip iyice tadinin yerine gelmesi beklenir ayni sekilde bir meyve olan domatesde. Pazarda herseyi bulabilirsiniz, sifali otlar -her daim balkonda simdilerde bahcede yetistirsemde- baharda pazardaki yerini alir, sagdaki fotografta nane, defne, biberiye ve labadayi gorebilirsiniz.

Pazardan rahatlikla her urunu alabilirsiniz tazeligi garantidir.  Sanirim Turkiye'de pazarlardan soguma nedenlerinden biride buydu, besin zehirlenmeleri. Pazardan peynir  yada balik almak cesaret isterdi belki  duzelmistir. Pazarda deniz urunleri, simdilerde mevsimi gelen yengec, istakoz, istiridye canlidir.


Solda Richard Gere'e benzeyen 3 dil konusan organik ve ucuz sebze satan uretici pazarcimiz. Birde burda sevdigim sey turplar, havuclar, pancarlarin sap ve yapraklariyla sunumda.olmasi. Minik yari beyaz turplar temizlenip cicek gibi kesilip bir parca tereyagi ve tuzla yeniyor. Sagda  sadece mantar ve cicek satan kadin, film karelerine benzeseler de gercekler. Yazin sadece kirmizi orman meyveleri kabak ve biber satan cok tatli bir kadinim daha var. Biberleri kucuk oluyor ve dolmalik biber yerine kullanabiliyorum! Evet burda dolmalik biber yok bazen arap saticilarin tezgahinda oluyor ama sararmis albenisiz ve pahali. Neyse bu seker kadina dolma yapmayi anlattim ertesi hafta gittigimde baska bir musteriye nasil dolma pisirecegini anlatiyordu tesadufen denk dustum. Pisirmis, pek sevmisler evde, oda musterilere anlatiyordu. Cok hosuma gitmisti.


Sagdaki kadinda sadece cicek ve sifali otlardan satiyor. O kadar cok cicek vardi ki harikaydi pazar, hatta sebze/meyveden dahada coktu diyebilirim. Pazardan cicekler eve donmegede  Fransiz gelenegi diyebiliriz, her sepette bir kac dal cicek.

Soldaki bizim pazar cantamiz, sepetler beni kesmiyor bu koca arabayi aldim, hamalliga devam yani. Sagda tipik bir fransiz kadini, sepetiyle nede olsa 2-3 gunluk ve sayiyla alisverisini yacapak, cicegini alacak meydandaki kafede kahvesini icip eve donecek.

Bahcedeki kokulu menekselerden bahsetmistim, mevsimi gececek o muhtesem kokuyu duyamayacagim diye uzulurken aklima bir fikir geldi. Likor yaptim, kokusunu kaybetmedi ustelik renginide verdi comert menekseler. Biraz votka, seker ve menekseler simdi uykudalar bir ay sonra uyandirilacaklar.



Pazar gunu ev yine bos kalmadi, adambasi 12'serden 120 tane sushi/maki ve tempura (sebze ve karidesleri un, yumurta ve su karisimina batirip kizartmaca, cicek gibi aciliyorlar cok hos oluyor) yaptim. Leonardo cok seviyor sabah uyaninca maki istedi ve yedi, Japonlar gibi benim oglum:)




39 yorum:

dusunenbalik dedi ki...

hiiiiyy onlar ne güzel violeler ya nasıl süperler.

Unknown dedi ki...

Bir pazar sever olarak bende pazarlara sahip çıkılması gerektiğine inanıyorum ..ve marketten sebze meyve alışverişi yapmayı sevmiyorum..menekşelerde ne hoş öyle..

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Bu blog hala gelemeyen bahari yasatiyor bana...sevgiler

Saglıklımutfak dedi ki...

Bir suşi alayım lütfen. Pazara da bayıldım ki ne bayıldım:) sevgiler

yaban dedi ki...

pazarları çok severim ben de.. gittiğim yeni yerlerde pazar ararım, pazar görürsem yolumu değiştiririm, greenwich'i gezmeye gitmiştik, ben pazar ve boğaz aşkıma kapanış saatini kaçırdım, müzesini gezemedim ama pazarını gezmiştim. :)

Tijen dedi ki...

Hey allahım Capon bebesi olmalıymış senin yakışıklı! Tam bana arkadaş, çok iyi anlaşırız onunla! (Tabii annesiyle de...)
Şu pazar güzelliklerine özeniyorum Fransızların. Güzelliği biliyorlar gerçekten. Gerçi Nice'teki Cours Saleya'da Amerikalıların taparcasına aldığı feci zeytinlere, İspanya'dan gelen ve hiç bir özelliği olmadığı halde kapış kapış giden çileklere bakıp nerde bizim pazarlarımız da demişliğim var ama olsun. (Sahi biz neden doyamıyoruz hiç Beste? Biz evde iki kişiyiz, hatta yalnızken bile kilolarca şey alıyorum pazardan. Deli miyim neyim ben????)

Anne ve Bebisi dedi ki...

Menekselerin kokusu resmen burnuma geldi :))

Fotografli tempura yapimi konusunda istek yapmak istiyorum :P

Bi de, biz yanlis ulkedeyiz :P Ada olup da fish&chipsten oteye deniz urunu bilmeyen, yemek yapmayi, meyve ve sebzeyi bilmeyen, sevmeyen, yemeyen bir ulkede ne isimiz var bizim yaa :(

Müge dedi ki...

Besteciğim, moralimi yükselten ve iştahımı açan bu güzel yazı ve fotoğraflar için kalpten teşekkürler! :-) Menekşe likörünü ilk defa duyuyorum, yaratıcılığını kutlarım! Sushi'lerin de harika gözüküyor! :-) İstanbul bildiğin gibi arkadaşım, tatsız tuzsuz hormonlu sebze ve meyveler yemeye devam ediyoruz -hele ki akşamlara kadar çalışıp alışverişini maalesef daima süpermarketten yapmak zorunda kalan ben ...

Selamlar, sevgiler,

Müge

ElfAna dedi ki...

1 haftada cook yakinimizda 4 pazar kurludugu halde ben de yeni yeni 2-3gunluk alisverise adapte olmaya calisiyorum:) Aklin yolu bir dogru soyluyorsun. Her sefernide stok yapmis gibi gelen pazar arabalarini gordukce frenliyorum kendimi:) Beste, nasil oluyor da artik ozellikle yemek sonrasi senin yazilarini okudugum halde, yine de bastan cikartabiliyorsun beni? :P
Sevgiler

Pastel Renkler dedi ki...

fotoğraflar enfes görünüyor, hımm sushiler de öyle :)) harikasınız valla

nevin dedi ki...

yine dokturmussun sevgili Beste.. Dogal pazarlari cok ozluyorum. Bursa'da annemin evine cok yakin bir pazar vardi. Cok eski bir pazardir, koy pazari adini belki de hic bilmedim, ama ordaki cilekler, yamuk yumuk sebzeler, kirazlar, erikler, kok soganlar, kurutulmus organik patlicanlar.. yazarken bile agzim sulandi resmen, hele seftaliler, incirler. Turkiye'ye her gittigimde o pazardan cikmam :) ama malesef artik o guzelim pazarlar dedigin gibi abuk sabuk marketlere donusuyor :( Sizin ordaki pazar da ne keyifli bir yer oyle, bayildim. Beste'cim, ne guzel seyler yapmissin yine ellerine saglik.

kekvekahve dedi ki...

"fransız kadınları neden kilo almaz" kitabını okurken de yazdığın: "Ben zayiflama urunu alirken marketteki kadin bana kizmisti, "ben her gun yemek alisverisimi yuruyerek yapiyorum hicbir zaman kilo sorunum olmadi" diye. " bu türden cümleye sıklıkla rastlamıştım.
haklılar galiba. 5 kilo fazlamı hala atamıyorum çünkü ayda bir kez pazara gidiyorum geri kalan üçünde de annem benim için pazar alışverişi yapıyor ve o incecik, bir fransız kadını gibi.

Sibel dedi ki...

Demek ki ben de Fransızlara benziyormuşum:) 2-3 günde bir alışveriş yaparım, yapacağım yemeğe göre, taneyle alırım çoğu zaman meyvemi-sebzemi. Ve tabi haftada 1 gün organik pazarım var.. Feriköy'e yürüyerek gidebilecek mesafede oturuyorum, tadını çıkarıyorum bu keyfin. Ve elbette plastik poşete hayır! Yaşasın alışveriş arabaları, bez torbalar ve sepetler:)
Sevgilerimle...

Yelish dedi ki...

ohh sayende gene Fransa'ya gittim , geldim :)
bende organik pazar buldum burda ve cok mutluyum.Annem ve kardesim sasiriyordu benim uc kabak , iki avuc fasulye hatta yarim karpuz almama.Bizde yemek isitilmaz , gunluk yapilir ve haftada 3gun gida alisverisine gidilir .

Beste menekselerin goruntusu harika.
Resmen pozitij enerji ve mutluluk saciyorsun gene

kucuk Japona opucuklerr :)

Adsız dedi ki...

Bende severim gelenekel pazarları.İnsanların üst üste ve izdiham halinde birbirini ezerek alş-veriş yaptklarını değil ama.Böyle sakin sakin koluda sepetin gezerek koklayıp dokunarak seçmeyi.Herşeyin markete sokulduğu şu günlerde alış-verişinde tadı kaçtı.Halbuki eskiden pazarcımızı tanır "iyi tarafından koy" der peyniri yumurtayı yoğurdu köylüden organik yerdik.

Yesim dedi ki...

Sabah sabah benim de canim cekti o makileri :P Benim oglan da cok seviyor sushiyi, ama ben usenip hazir aliyorum, gerci burada haziri daha ucuza geliyor zaten. Ellerine saglik.
Menekselerin rengi muhtesem, cok guzel bir likor olacak belli.
Fransizlarin o pazar keyfini cok severim, herkesin elinde o guzelim sepetler...

elif dedi ki...

merhabalar..nasıl özlemişim fransız pazarlarını.tadı damağımda kalmıştı 2 sene önce:)o günlere döndürdünüz beni:)
muhteşem fotoğraflar ve güzel yorumlarınız için teşekkürler..

nalan dedi ki...

semt pazarları keşke sadece haftalık olmasa da öyle 2 ondan 3 bundan alınabilse. ama olanları bile kaldırmak için fırsat kolluyorlar.
yine de bu yaz saatinden en çok benim gibiler memnun her halde. işten çıkıp en azından pazarın kapanmasına yetişebiliyoruz.

minimalist dedi ki...

pazardan tane tane alma işi hoşuma gitti; burada ben yarım kilo deyince bile terse ters bakılır. Pazar çantana ise bayıldım Beste.

Efsun dedi ki...

Beste fotograflar süper! Benim annemlerde sasirmislardi pazarda iki biber, üc kabak almama:) Ama Türk'lük var bir kere genlerde buzdolabi dolu olmadikca rahat etmiyor icim galiba:) Sevgiler

Kırmızı Mutfak dedi ki...

Pazarın görüntülerine bayıldım :)) Paris'e gittiğimizde pazarlarını görmeyi çok istiyordum, ancak hava o kadar soğuktu ki, tesadüfen sokak arasında küçük bir pazara rastlamıştık mutluluktan uçmuştum. Likör fikri harika! Bir de tempuralarınızdan yayınlar mısınız, bu aralar ben de yapmak istiyorum...

Açalya dedi ki...

Bir "French Dream" yaşıyor olmalısın sen :o) rüya gibi...hep böyle şeylerden bahset sen, bizi de o rüyada yaşat Beste'ciğim.Sushi'leri sararken elleirn acıdı mı? yardım eden olmuştur gerçi yahu.

Açalya dedi ki...

gördüğüm en güzel pazar arabası...

Mimosa Café dedi ki...

bestecim bitirdin beni menekse likoru ve susiyle! tam bir susi canavari oldugumu soylememe gerek yok heralde. leocuk da agzinin tadini biliyor, ne demeli, annesinin oglu iste :) ayriyetten susiler estetik anlamda da cok etkileyici gorunuyor havyarlari dokturmussun uzerine. menekse likoru ne cilginca ve yaratici bir fikir! mor tutkusunu daimilestirmek adina hazirlanabilecek en guzel icecek bu olsa gerek. tadini acayip merak halindeyim. deneyince mutlaka yaz. fransizlarin pazara yaklasimlari da cok coolmus :) valla ben de pazar alisverislerinde tutumlu davranmak taraftari olsam da insanin karakterine bir kere islemisse bol bolculuk, bu aliskanligi birakmak zor oluyor. arkadasim yine bir mektup oldu bu :) mektubuma son verirken gozlerinden operim diye bitireyim bari :) cok sevgiyle.

ipex dedi ki...

Beste, ev hanımlığına terfi ettiğim günden beri her salı Yeni Levent'teki pazara gidiyorum hem de sabahın 8'inde. o tazecik, kimse tarafından ellenmemiş sebzeleri, meyveleri görünce deliriyorum! süpermarketten meyve-sebze alışverişi yapmayı bıraktım.

Brüksel'de oturduğumuz yere yakın bir pazar kurulurdu haftada 3 gün. Aynen dediğin gibi yiyecekten çok çiçekle doluydu pazar. çiçeğin eve dokunuşunu Brüksel'de keşfettim ben. Adamlar güzel yaşamayı biliyor...

Narince dedi ki...

Bizim pazar haftada iki gün kuruluyor: salı cumaertesi. İyi oluyor böyle. Birkaç günlük alıyorum, bakıyorum yine pazar kurulmuş yenisini alıyorum. Böylece eskisi gibi aceleye gerek kalmıyor. Zira haftada bir olunca bütün sebzelerden meyvelerden yükleniyorsun. Aman ilk gün ıspanak, pazı pişirmek şart oluyor, aman mantarlar kararmadan pişirmeli derken menüler sıkışıyor, dolapta artan yemekler bekleşiyor, bazen hooop çöpe.
Bir de bazen yazılarımız pazar üstüne kurulu oluyor ya o zaman küçüklüğümün Ayşegül serileri geliyor aklıma: Tijen Pazarda, Beste Pazarda, Necla Pazarda.
Hatta böyle bir kategori açmayı da düşündüm de üstünde durmadıydım. Bak gerçekleştirmeliyim bunu, hiç bitmeyen bir seri olurdu.

Meyvelitepe dedi ki...

Bizim pazarlarda da çok çeşit taze sebze, meyve var, ama ne yazık ki çiçek çok nadir. İstanbul'da pazardan dönerken köşedeki çiçekçi kıza uğrarım hep, o bilir zaten hazırlar benim buketi. İnsanların o güzel çiçeklerin yanından almadan geçmelerine çok şaşıyorum.
Pazarlarımızı koruyalım, ama ne olur köşe başlarını tutup hayatımızı yaz kış demeden renklendiren çiçekçilerimizi de unutmayalım.

ayçobanı dedi ki...

bu menekselerden bizim bahcede de bolca vardi, aman ben onlarin sadece göze hos olduklari düsüncesiyle sadece gözümle tattim. bu likörü daha önce de yaptin mi?? uyandirinca bir daha bahset lütfen, gelecek bahar ben de yapmak isterim :)) ama votka disinda baska bir alkol kullanmaliyim, votka icemedigim tek icki :))

cumartesi günleri ben de pazara gitmeye calisiyorum ancak bir akdeniz ülkesinin zenginligi yok tabi :( tek zenginlik tipki senin fotolarindaki gibi cicekler :) aaa ama bir peynircimiz var (daha dogrusu peynircilerimizden biri), sirf Fransiz peynirleri satiyor ;) en kötü kokulu ama en lezzetlilerinden ;)))

Ashley dedi ki...

I luv Bazaar Beste abla :D Marketin büzüşük ürünlerini protesto ediyorum herkes pazara gitsin diyorum :D

beste dedi ki...

dusunenbalik-merhabalar, begenmene sevindim.

Alp ve Ege'nin annesi-Sorma hayatimiz gunese bagli 1 saat cikiyor ogleden sonralari hepimiz disarlardayiz yoksa hep boyle gunluk guneslik degil ha:)

Sevgi-Marketler bogucu geliyor mis gibi pazar varken:)Yabani menekse inanilmaz degil mi?

Saglikli mutfak-Senin konsepte yakisir sushiler:)

Yaban-Bende gitmistim greenwich'e cok kalabalikti sirf kahve icecegimiz icin bizi restorana almamislardi "cutty shark " ordamiydi? Birde baloncu?

Tijen-Guney'deki pazarlar benide hayal kirikligina ugratmisti her yer cin mali urunle doluydu, ispanyol cilekleri istila ediyor burayi hormonlu,ilacli. (Bilmiyorum vallahi bende oyle dolap dolu olmayinca rahat edemiyorum)

Anne ve bebisi-Mans'in karsi komsusu vardir sizin oralarda da yabani menkese bu. Istek beni cok guldurdu en kisa zamanda:) Hakikaten ingiliz yemeklerinin sikiciligi ama fish&cips severim ben o koca patetesleri srikeyle yemeyi olsa da yesem:)

Elfana-Ask sekerim ask bu yemek aski bazilarini fena vuruyor:) sevgiler sizede!

Muge-Aslinda Kadikoy carsi renklidir ama tabi calisinca vakit yok gidip keyifle alisveris yapmaya, atla br cumartesi sabahi git Ferikoy'e beni anip mis gibi gozleme yersin tazecik urunlerden alirsin, bahar geldi senlenmsitir yesilliklerle:)

Pastelvepastel-Merhabalar, cok cok tesekkurler

Nevinim-Turkiye'deki pazarlari ucuzlugu cesitliligi bende ozluyorum hele incir deme aserebilirim ona:) Burda hersey daha sik, itis kakis yok o yuzden zevkle alisveris yapma imkani var ama ah o incirler, yesil erik, cagla yok mu?

Serpil-Yillar once okumustum o kitabi dur bir bulayim tekrar burda yasarken okumak guzel olur. Valla bizim meslek adamin aldi mi kolay birakmaz ayda bir kere gidebilmen bile harika:)Benimannemde incecik onlar sirri biliyor!

Yeliz-Bende bazen manyakmiyim diyorum sut, yumurta icin cirftlige, sebze meyve icin pazara deterjan, vs icin markete ordan oraya kosturup duruyorum. Ogluslar saglikli yesin ,saglikli olsunlar diye hersey:) Cok tesekkurler

Sibel-Ferikoy'e yakin olman harika benim icin de bir gozleme ye olur mu? Plastik torbalari tekrar tekrar kullaniyoru birde sebze meyve icin kesekagidi aliskanligi var o biraz kurtariyor genede kurtulamiyoruz plastiklerden inanilmaz!

Ruhgezgini-Merhabalar, herkesin birbirini tanidigi yerlerde pazardan alisveris guvenli ve keyifli ama Istanbul herseyi ezip gecti. Semt pazarlarida birer birer kayboluyor yazik gercekten...

Calanon-Aslinda yapmasi cok kolay sigara boreginden kolay geliyor bana artik, maki boyle birsey aliskanlik yapiyor:) Evet sepetler ve cicekler sahane

Elif-Cok tesekkurler anilarimiz hep bizimle:)

Nalan-Pazara yetisebilmene sevindim bilirim o duyguyu sonu olur ama olsun helede hava gunesliyse gelme keyfine:)

Minimalist-Ya bizde terslerler adami yarim kilo icin:) Tesekkurler pek minimalist degil ama cok renkli!!

Efsun-Aynen dolap bos olunca fena oluyorum!!!cok tesekkurler

Kirmizi mutfak-Tempura en kisa zamanda yapimi cok kolay zaten. Ksisn cok soguk oluyor gercekten kemiklerimize isliyr soguk. Sevindim minik de olsa bir pazar gormenize...

Acalya-Yok sushiler artik sigara boregi gibi bana tik tik sariyorum:) Tesekkurler guzel yorumun icin...

Mimosa-Menekse likorunden cok umutluyum bakalim tadi nasil olacak.Bu aralar yenilebilir cicekler gundemde duruma gore birseyler yapiyorum begenmene sevindim :) yeriz birgun sushiler belli mi olur:)

:)

beste dedi ki...

Ipek-Pazar bir kere kanimiza girince tutkuya donusuyor iste:) Ben bir Bruksel pazari yapayim en kisa zamanda!

Narince-Aynen yesilliklerin once tuketilmesi lazim aldigim gun bende yikayip kurutup dolaba kaldiriyorum. Valla fikir cok sevimli yapsana Neclacim:))

Meyvelitepe-Benim de gittigim pazarlarda mutlaka cicekci kadinlar olurdu hic ciceksiz donmedim eve, enerjileri guzel ciceklerin , renkleri, kokulari allah kimseyi ciceksiz birakmasin:))

Aycobani-Yok yeni tasindik bu eve, bahcede vardi daha oncede hic gormemistim, siir gibiler. Likorler meyveyi emince votka tadi kalmiyor ama likorluk alkol satiyorlar burda ama cok sert oluyor, votkayla daha yumusak. Bazilari rom kullaniyor dene istersen. Birde receli filan yapiliyor meneksenin ilgilenirsen tarif yollarim.

Ashley-Protesto hareketini gonulden destekliyorum fistigim:)

Mimosa Café dedi ki...

beste sushiye kattigin sari sey ne cok merak ettim ? avakado degil heralde baska sos gibi birsey mi? bir soyle bakalim biz de koyariz belki :)

beste dedi ki...

Ebrucum o japon usulu pisirilmis yumurta, tvaya biraz susam yagi koyup krep yaparmis gibi ince ince omlet yap sonra onlari kesip makiye somon yanina koyuyorum:))

Mimosa Café dedi ki...

haa tamam bildim ben onu benim caponcuk bir arkadas gostermisti bana sushi ogretirken. derhal sushi yapicam bu kdr muhabbetin uzerine :) optum seni.

zarpandit dedi ki...

sayfanda çiçekleri gördükçe nasıl mutlu oluyor bir bilsen :):)

pazar alışkanlıklarını bizlere bulaştırsınlar lütfen lütfen lütfen (kapımın önündeki pazara bakıyorum ve alakasızlıgını gorup uzuuluyorumda )
sushiyi denemeyi hep sona bıraktım halada bir mekanda ortamda denk geldiğimde en son diyorum sanki yemeğimin ortasında yesem iştahımının yönünü değiştirecekmiş gibi..birde üstüne tüm bunlara inat sendeki fotoğraflarda ne kadarda iştah açıcı gözüküyor ama :)
ben bu mor menekşelerin şekerlerini görmüştüm bir yabancı blogda renklerinden bişi kaybetmeişler aksine bol çikolatalı bir tatlı üzerinde servis edildiğinde beni ye diye bagırıyordu :) sanırım fransız kökenli bir şekerleme..yanlışmıyım ?

beste dedi ki...

Zarpnadit-Daha cok gencsin zamani gelince sende cikmazsin pazarlardan:)evet violette burda cok kullaniliyor, bende dusunuyorum yumurta beyazi ve sekere batirip kurutmayi bakalim menekseler bitmeden yetisebilirsem:) sana kucak dolusu cicekler yolluyorum

Meral Erdoğan dedi ki...

beste'cigim fotograflarini nasil begendigimi bir bilsen...

beste dedi ki...

cok cok mutlu oldum Meral cok tesekkurler:)

acupofcaffein dedi ki...

Şu elinde sepeti taşıyan fransız kadın gibi olmak isterdim...:-)
Ama imkansız... sebze ve meyvelere karşı aşırı bir sevgim var..:-) görünce hepsinden alıyorum, abartarak tabiki... helede pazara gitmişsem hiç şansı yok aliusun...iki defa arabaya torba taşıyoruz...:-)
Annemin çocukken beni pazara götürmesinden nefret ederdim. Şimdi ben annemi götürüyorum...:-) Bizim yakınlarda tabiki bir yeşilköy pazarı var.
Ama fransadaki, italyadaki pazarlarda bir değişik oluyor canım. Çiçek olayı beni bitiriyor. Bayılıyorum o çiçeklerin güzelliğine.
Birde çok rahat dolaşabiliyorsun ya oda ayrı bir keyfi...
Birde satıcılar bazen çok tontiş insanlar oluyorlar...:-)
çok uzun yazdım...:-)
ama menekşelere de iltifat edemeden duramayacağım...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin