3.05.2010

Ogul 4 yasinda...

Hazirliklar, evet oglus artik hamur acabiliyor!      Balonlari baba sisirdi,   Leo en cok balonu sisirip birakinca havada taklalar atmasina bayiliyor! 
Sonuc!!! Gecen sene itfaiye kamyonu yapmaya calisip cok zorlanmistik! bu sene basit tema sectim. Sunger Bob. Seramik yapmaya bayilmama ragmen bu pasta susleme isinden acaip sikiliyorum!


Eglence;
10 tane 3,5/4 yas arasi cocugu 2 saat nasil zaptedersiniz? Bahce iyi bir alternatif kosup, oynuyorlar biri salincaga binerken biri traktor kullaniyor, digeri kazi yapiyor, is iki cocuk ayni seyle oynamak isteyince zorlasiyor. Minicik eller itisip kakisiyor, cok sevimli gelse de bana bu durum aracilik yapmak sart! Neyse kimse aglamadan sirayla oynatabilmeyi basardik en populer alet matkapti!!! Buradaki usule gore anneler getirip cocuklarini 2 saatligine bize biraktilar, arada kendi cocugunuzmus gibi yaramazlik ederse cekinmeyin( popoya patak) diyenler oldugu gibi, aciyarak bakip bol sanslar dileyenlerde oldu:) Bu kadar cocugu nasil mi topladik Leonardo'nun sinifinda tum cocuklara davetiye verdik!! Leonardo'nun en sevdigi arkadasi/agbisi Eva'nin oglu Max (Turkiye dogumlu ve iki tane Turk ismi olan fransiz/irlanda melezi), Nelson cikolata renkli cok sirin bir cocuk ve Hugo ama 2 tane Hugo geldi hangisi en sevdigi anlayamadim...

Kiraz agacinin altinda dogumgunu siir gibi!

Ilk arkadas dogumgunu ah birde anneden ayrilik olmasa!

Hediyeler;
Buradaki usule gore her cocuk elinde bir hediye ile gelip dogumgunu cocuguna veriyor (istemeye istemeye), pasta sonrasi hediyeler hep beraber aciliyor, meraktan nerdeyse tum kafalar tokusmus halde! giderken cocuklardan biri begendigi bir hediyeyi goturmeye kalkisti:) cok sekerler yok sahaneler. Mumlari yakmak icin olaganustu caba gosterdim hepsi usustu birini yakiyorum hemen ufluyorlar, Leonardo anne ama benim dogum gunum diye bagiriyor ben gulmekten yakamiyorum. Neyse otoritemi kullanip 4 tane mumu yakmayi basardim, ufledi, sarkisi soylendi. Allahim Leonardo'nun gozler piril piril yuzunde kocaman bir gulumseme nasil mutlu oldu o ani hicbirseye degismem. Ogul iyi ki bu dunyaya geldin, beni anne olarak sectin, beni daha iyi bir insan yaptin, eksikmisim ben tamamlandim. Yavrum, oglum seni cok seviyorum.  Galiba biraz  sevgiden boguluyorsun kesinlikle denge icin bir kardes yapmak lazim. Sabah yanima gelince burnumu sana dayayip koklamaya doyamiyorum, dun bana "anne kafani cevir" diye cikistin. Opucuk isteyince "ben  tum gun opucuk mu verecegim" diye soylendin ama boyle iste doyamiyorum ki ben sana idare ediver anneni. Gerci ben rahat birakinca baba opucuk istiyor cok isin var bizle...


Bir kalici hatira da benden, minik ellerin guzelligine bakiniz...

43 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım oğluna nice yaşlar.Allah sizlere bağışlasın.Çok tatlı bir oğlancık.Sevgiler.Öpüyorum....

ayçobanı dedi ki...

iyi ki dogmussun Leo :)))

Burcu Çalışkan dedi ki...

oğluşunun nice güzel yaşları olmasını diliyorum beste :))

Deniz dedi ki...

çok güzel bir parti olmuş.
Leonardo'ya mutlu, sağlıklı ve sevdikleriyle beraber bir ömür diliyorum.

Meral Erdoğan dedi ki...

tebrikler! leo'nun mutfaktaki haline bittim :) sanirim karsilastigim en guzel anelerden birisi de sizsiniz :)

bilge ve annesi dedi ki...

Sevgili Beste, Leo'yla upuzun, sağlıklı ve keyifli bir hayat diliyorum size. Partinizi tahmin ediyorum siz yine şanslısınız bahçede kutlamışsınız biz önceki ay kreşte kutladık. Ama nerde olursa olsun o kadar çocukla başa çıkmak çok zor. Tekrar kutluyorum sevgilerle...

Narince dedi ki...

Evet evet kardeş şart! Daha değişiyor daha güzelleşiyorsun ikinciyle birlikte. Sevgilim daha bu sabah yakındı, doğuramıyorsun ki (dokuz ay kusuyor, serumlarla besleniyorum) şöyle, bir tane daha yapardık şimdi, severdik.
Leo'ya mutlu, uzuun yıllar dilerim, annesiyle, babasıyla, sevdikleriyle...

minimalist dedi ki...

Mutlu yıllar Leoooooooo....

ipex dedi ki...

anne-babasıyla birlikte uzun, sağlıklı, mutlu bir ömür diliyorum Leo'ya! Oğluna olan aşkını o kadar güzel anlatmışsın ki gözlerim doldu! bu anne blogger'lar yüzünden çocuk yapıcam sanırım!! :)

Yesim dedi ki...

Iyi ki dogurmussun Beste, biz de uzaktan da olsa boyle guzel bir cocukla tanisma firsatini bulduk. Her gunu boyle mutlu, dolu dolu gecsin, hep beraber.

yaban dedi ki...

onun kucuk pembe merdanesini yerim ben,..,.

leo da senin gibi bir annesi oldugu icin cok sansli beste,, mutlu, uzun bir omur diliyorum size ailecek, :)

gunun kalici anisi mavi eller fikri de cok supermis, hosuma gitti, ve dogum gunu partinize gelmis kadar oldum, cok hos anlatmissin,,

Adsız dedi ki...

joyeux anniversaire leo,
happy birthday leo,
iyiki doğdun leo,
nice güzel yaşlara,
annen ve babanla birlikte çok güzel ve uzun bir ömür geçirmeni dilerim...
arzu-acupofcaffein

Tijen dedi ki...

Mutlu yıllaaaaaarrrrr!
Her yeni yaşı bir öncekinden daha güzel geçsin oğulcuğun.

Açalya dedi ki...

tüm kafalar tokuşmuş halde hediyelere bakıyorlardı deyince kahkahayı patlattım. Çok hoş olmuş. Annelerin çocuklarını bırakıp gitme olayı da ilginçmiş.Annesinden ayrılamayan kıza içim cız etti. Annesi de işi biliyor, sarılır ve durumu uzatırsa olay daha da dramatik olacak.
Buradan da kutlayayım yakışıklı Leo'nun doğumgününü, iyi ki doğurdun Beste'ciğim, sağlıklı ve mutlu olsun tüm yaşamı boyunca.

ruşyena dedi ki...

sevdikleriyle birlikte, sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu, upuzun bir ömür diliyorum leo oğluşa...

ela selin dedi ki...

Nice mutlu yillara sevgili Leo!!
Ne kadar güzel bir dogum günü olmus o öyle..
Hep mutlu ol.

hindiba dedi ki...

İyi ki doğmuş Leo! Annelik günün kutlu olsun Beste :)

Mimosa Café dedi ki...

iyi ki dogmus leocuk!! :) sunger bobunuz cok deneysel olmus :)) ya ne guzel fkir verdin sen bana beste kisnis ekmek niye aklima gelmedi hemen tohum aramaya cikicam. bi de sanirim baska bir bloga yazmistin yorum olarak limonotu mu yetistiriyodun diye? nerden bulucam limonotunu? kisnis tohumu bildigimiz kuru kisnisle ayni mi bi de?

Dudu dedi ki...

Yakisikli Leo 4 yasina basmiiiiis! Iyi ki dogmus, guzel annesi iyi ki dogurmus o'nu:)
Ufak kizi gorunce bir anda gozlerim dolmasin mi? Su yasimdayim hala daha ayrilirken ben de o hallerdeyim (utanmasam ben de cokerim oyle yerlere, kapanirim ayaklara), yazik o bebek napsin? :)
Leo ve sen hic ayrilmayin, uzun uzun yillar birlikte mutlu, saglikli ve huzurlu yasayin insallah :)

Mehmet Vuran dedi ki...

Nice mutlu yıllara Leo. Çok güzel bir doğum günü olmuş. Daha nice güzel doğum günleri kutlaman dleğiyle, sevgiler, selamlar...
Bu arada,
devamlı sevilip, öpülüp durmak gibi bir dert de benim yeğenimin başında var. Bazen, "şikayetçi misin?" diyorum, "yok yok amca" diyor :)

Yelish dedi ki...

Hamur acmasina hic sasirmadim , bu kadar marifetli bir ananin oglundan beklenir bir durum !

Kardes sinyalleri vermissin ,mujdesinide bekleriz :)

Iyi ki dogmus , iyi ki senin olmus.Kitap kurdu , maceraci ve yakisikli Leo'ya nice mutlu seneler ...

Selen dedi ki...

Iyi ki dogmus Leo, iyi ki dogurmussun Beste. Nice mutlu ve saglikli yaslara.
Sevgiler.

Crebro dedi ki...

Nice sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum.

Unknown dedi ki...

adamın adı leo ama koç burcu, koç aslan karışımı birşey:) iyi ki doğmuş. öp bizim için çokça nice yaşlara ; sağlıkla ve huzurla.

Adsız dedi ki...

Nice mutlu yıllara Leo .Allah sağlıklı uzun ömürler versin.Tebrikler Beste.Ne büyük mutluluk değilmi ? Doğdu ve 4 oldu,bir bakacaksın 15 olacak .Yıllar çok çabuk geçiyor .

kekvekahve dedi ki...

iyi ki doğmuş leo,
el izleri çok güzel bir hatıra olacak.uzun ve mutlu seneler dilerim sizlere.

A. dedi ki...

Joyeux anniversaire Leo ;)

beste dedi ki...

Annemineli, aycobani, burcu, deniz iyi dilekleriniz icin cok tesekkurler:)

Meral-Ne hos bir iltifat cok tesekkurler:)

Bilge ve annesi-Aslinda o kadarda zor degildi sadece emanet cocuklar, bizim icinde bir ilkti biraz gerildik ikinciye daha tecrubeli olacagiz:))

Narince-Ay ne zorlanmissin benim hamileligim o kadar guzel gecti ki ama yas oldu narinim naber?cesaret edemiyorum!

Mimimalist-cok tesekkurler!

Ipek-Evet ama asktan daha degisik ve guclu bir duygu bu:) sakin zamanindasin hadi yap bir guzel hareket:)

Calanon-Cok tesekkurler:)

Yaban-Ne sevimli di mi merdane? Cok tesekkurler, bir dahakine atlayip gelsen mi acaba?

Arzu, Tijen -Cok cok tesekkurler

beste dedi ki...

Acalya-Franszi ve Truk annelerin farklari diye bir yazi yazsam destan olur:) Minik kiz tum dogumgunu boyunca elimi birakmadi ancak oyle annesinin gitmesine razi oldu. Pasta kesimi hengamesinde elini biraktim tam hediyeler acilirken hungur hungur aglamaya baslamasin mi ay hepimiz perisan olduk susturana kadar, telefon numarasini birkana tek anne oydu, aradik tabi hemen!Cok tesekkurler

Rusen,Ela Selin, Evren- guzel dilekleriniz icin cok tesekkurler

Mimosa-Bildigin kuru kisnisi alip ekiyorsun bir ayin sonunda taze kisnizini yemeklerine ekliyorsun:) Ayrica tohum almana gerek yok! Limonotu yani lemongrass yetistiriyorum. Istanbul'dayken antalya'da palmiye merkezinden getirtmistim, lazim oldukca koparip kullandim. Burda da buldum evde yetistiriyorum cunku havalar hala soguk!

Dudu-Yazik sana kiyamam kucuk kizla eleleydik tum dogumgunu boyunca! bilmem isine yarar mi ama seninde elini tutarim ben:))Cok tesekkurler

Mehmet-Yagmurun altinda siril siklam olan sizin yegeninizdi galiba cok sirin bir cocuk ve cok sansli onu bu kadar cok seven bir amcasi oldugu icin:)
Yeliz-Bak 40 kere soylersen 40 yasinda olmama ragmen olurmus gelir bakarsin artik:))cok tesekkurler

Selen-Crebro-Kirizi baslikli kiz-serpil-ashley- cok ama cok tesekkurler gercekten zaman hizla akip gidiyor her anlarinin degerini bilmek lazim:)
Kedi kafa-Sizde koc burcusunuz galiba:) Inadi meshurmus bizde ogreniyoruz:) cok tesekkurler

Zehra Gürgen dedi ki...

Ne güzel anlatmışsın Bestecim o günü..Nice güzl yaşlara Leo'cumm !!
sevgiyle öpüyorum :)

Berceste dedi ki...

Supersiniz, Allah nazarlardan korusun sizi!
Nice nice mutlu, saglikli seneler olsun oglusa, annesi, babasi, tum sevdikleri ile birlikte. Hep sevsin, sevilsin, gozbebegi olsun. Mutlulugunuz daim olsun.

Adsız dedi ki...

Leo, doğum günün kutlu olsun:-)

Annen , baban ve tüm sevdiklerinle beraber sağlıklı , mutlu , çok keyifli bir hayat geçirmeni dilerim.

Sevgiler
Emel

nevin dedi ki...

Sevgili Beste'ciğim,

benim güzel kızım hayatıma girdiğinde henüz 4 yaşına basmıstı..

4 benim için çok önemli bir yaştir. Minicik ellerini ben de aynen senin gibi maviye boyamış ve basmıştım, sonra birlikte bata çika ilk mavi resmimizi yapmıştık..

ilk dondurmamızı, şekerlerimizi.. 4 yaşında beraber yedik..

10 yaşından sonrası öyle hızlı geçiyor ki şaşakalırsın.

En güzel yaşları şimdi biricik Leo'nun.

Onu öp, kokla, birlikte uyu, koş, yüz .. çünkü büyüdükçe bu harika şeylerden malesef hasretle bahsediyor insan..

şimdi 15 oldu benim güzel kızım . Tam karşımda bana niye gülümsediğimi soruyor.

Yüzümde gülümseme olmuş bunları yazarken :)

Ben de arkadaşımızın oglu 4 yaşına girmiş , onu kutluyorum dedim.

AAAAA.. 4!! deyip bir kahkaha attı.

4 cok küçük geldi kendisine :)

4 gerçekten en güzel küçüktür :)

Sevgili küçük Leo, iyiki doğdun yavrum..

Anne ve Bebisi dedi ki...

Cok opuyor ve upuzun, saglikli, mutlu, huzurlu ve bereketli bir omur diliyorum :))

Cocuklarin hepsi birbirinden seker :D

Meyvelitepe dedi ki...

Sağlıklı, mutlu, anneli babalı uzun, güzel ve dolu dolu bir hayat diliyorum Leo'ya ve onu doğuran annenin de bu mutlu gününü kutluyorum.

Sevgiler...
Jale

Ozlemaki dedi ki...

Leo'ya nice mutlu yaslar, Leo'nun bir tanecik annesine de leziz sohbetlerle dolu bir anneler gunu dilerim.

http://video.google.com/videoplay?docid=6939721536442330741#docid=-499786400976520011

İlhami Uyar dedi ki...

Anneler gününüzü kutlar,evladınızla ve diğer aile fertleriyle beraber sağlıklı mutlu nice yıllar diler saygılar sunarım.

beste dedi ki...

Zehra-Cok tesekkurler hep beraber:)
Berceste-Cok tesekkurler minik ponpon hanimla beraber:)
Emel-Merhabalar, cok tesekkurler

Nevin-Zaman nasil geciyor herseyi ezip gecip olabildigince keyfini cikarmaya calisiyorum am buyuyor oglus! Mavi resim sahane fikir dur bizde yapalim bir tane!

Anne ve bebisi-Oglnalar cok tatliydi sorma demekki 10 cocuk bakabilirim bir cesit sendrom herhalde buda:) cok tesekkurler

Meyvelitepe-Cok tesekkurler Jale hanim

Ozlem-Cok tesekkurler Ozlemcimcimcim

Ilhami bey-Cok tesekkur ederiz!

beste dedi ki...

Ozlem-aglattin beni be, cok severim yansimalar'i ah ah!!!

Ozlemaki dedi ki...

Yarasin canim arkadasima:)
-sevinince de aglariz biz demi?
annem de dun butun gun agladi ablam Amerika dan orkide gonderdi diye :)

ElfAna dedi ki...

Ah ah! Geriden geliyorum ben. Nice mutlu yillara. Bin sonraki yazini once okudum, kafam hala bulanik:))

BBH ! ☮♥♫ dedi ki...

*cekinerek yakla$, kisik sesle konu$* $ey, cesaretimi toplayip yorum yapayim artik ve ilk söyleyecegim $ey de `Nice yillaraaaa! `olsun. Ailecek, belki de gittikce büyüyen ;-) bir ailecek mutlu, huzurlu, ne$eli, lezzetli :-p nice yillar gecirmeniz dilegiyle,
sevgiler,

Müge dedi ki...

Besteciğim, Leonardo'nun yeni yaşını kutlar, her günü birbirinden güzel ve mutlu bir hayat yaşamasını dilerim.

Sevgilerimle,

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin