1.07.2010

bahceye devam III

sari olan ranunculus, kirmizi ender bulunan latin cicegi, yaz sonu itibariyle isteyene tohum yollayabilirim, bilginize...




menekseler hala cicekte ondekiler reyhan, maydanoz vs ektigim tohumlar.



pois de senteur (kokulu bezelye) olsa da adi bezelyeye benzeyen cicekleri ve tohumlari oldugunda tum bahceyi saran sahane bir kokusu var. Turkce ismi konusunda yardim ?

sakiz sardunyasi ve cam guzeli


 su canavari pembe petunyalar


isimsiz idi artik bir adi var Gazanya ve zambak



oxalis yoncaya benzeyen bir cicek soganli.

17 yorum:

nevin dedi ki...

Sahane cicekler Beste'cigim. Sabahin erken saatlerinde kalkip o bahcede bir cay icmek kimbilir ne zevklidir..

bilge ve annesi dedi ki...

Sevgili Beste, yine bayıldım çiçeklere, özellikle zambağın yanındaki bildiğim kadarıyla çok yıllık gazanya ve tohumunu bulmak çok zor. O sebeten tohum teklifine balıklama atlayıp hatta abartıp sebze tohumların içinde geçerli mi bu teklif diye sorarım?

N.D.B. dedi ki...

Isimsizin adi gazania olabilir mi? Bakiniz google images. Bir zamanlar benim penceremde de vardi.

Damak Tadı dedi ki...

Çok şanslısın canım..Aman nazar değmesin sana ve o şahane bahçene..


Kocaman sevgilerimi gönderiyorum..

Berceste dedi ki...

41 kere Masallah. Hele de sicak gecen bir yazda. Su sever keratalar :) Bezelyenin Ingilizcesi Sweet Pea, Seslisozluk'ten bakinca itrisahi diye birsey yazmislar. S'de nokta var :) Ingiltere'de cok vardi onlardan ve bayilirdik biz de kokusuna.
Devam, daha cok cicek, daha cok sebze :)

Asortik Krep dedi ki...

Ben yazacaktım Gazanya diye ama yazmışlar :) Birde o eşsiz latin çiçeğinin tohumundan isterim :) mümkünse..

hindiba dedi ki...

oysa latin cicegi tohumu paketlerinin üzerinde o kirmizisinin da resmi olur mutlaka. pazarlama taktigi :) benimkilerden kirmizi acani hic olmadi mesela. bir merak yaz sonunda tohum rica edebilir miyim? fazla degil, bir iki tane yeter.

beste dedi ki...

nevin-ben kahveciydim am birden farkettim ne zamandir yesil cay iciyorum. Ilk yorum senden yine sevgili Nevin'im:)

Bilge ve annesi-Evet gazanya imis cok tesekkurler duzeltecegim. Tama tohum notu alndi, evet sebzeler icinde gecerli bu ilk senem tohum toplayacagim bolca.

NDB-Evet gazanya yollayayim sana tohumundan tekrar yetistir;)

Damak tadi-Haklisin cok sansliyim bahce icin cok sukrediyorum cok tesekkurler:)

Berceste-Tam senin kalemin oldu bu yazi :) bak boyle dersen hergun birsey yayinlarim bir suru biriktirdim:) Akdeniz bitkisiymis ama ben turkiye'de hic gormemistim!

Asortik krep-Tesekkurler, selluka ile ilgili yazindan yakinda yararlanacagim cok sevdigim bir arkadasim tohum yollayacak. Kirmizi latin cicegi tohumu not alinmistir:)

Evren-Seve seve yollarim.Tohum siparisleri alinmaya baslamistir:)

Anne ve Bebisi dedi ki...

Burdan Berceste'ye seslenmek istiyorum :P Simdi ben sweetpea diye arasam tohumu bulur muyum yani Ingiltere'de?

Mimosa Café dedi ki...

besteee naber!?? bahçe serpilmiş iyice, renkler muhteşem. güzel bir yaz geçirin bahçenizde.

Efsun dedi ki...

Sevgili Beste, 34 yasinda, isi gücü olan, almanca bilen, fransizcayida ögrenmeye hevesli olan beni evlat edinmek istersen hic durma, bende ömrümün kalanini senin bahcende gecireyim olmazmi:)) Annemlerin Türkiye'de seninki gibi bahcesi var, bizse burada apartman dairesinde boguluyoruz! Sevgiler

beste dedi ki...

anne ve besisi-ben sana yollayabilirim elimde var biraz tohum:)

Mimosa-Ebru iyiyim nerelerdesin, cok tesekkurler:)

Efsun-edindim gitti:) almanya'da minik bahceler kiralanabiliyor minik klubeciklerde var icinde orada belki birseyler yapabilirsin, leon can topraga dokunur biraz belki:)

Unknown dedi ki...

Bestecim, bahcede ugrasmak hem keyiflidir, hem de yorucudur bilirim. Guzel bir bahce olusturmussun. O bahcede gecirebilecegin keyifli bir yaz dilerim. Bir gun gelip cayini da icmeyi diliyorum pek tabiki :)

Berceste dedi ki...

Benim bahcecilik deneyimleri Ingiltere'de baslayip, Ingiltere'de bittigi icin oraya indeksli anlatabiliyorum Beste'cigim ne yapayim :) Turkiye'de de, cocuklugumdan beri bitkilerle ilgiliyim ve severim ama kaktusten gayri birsey yetistirmisligim yoktu. Ancak Ingiltere'de kismet oldu :)Sen yayimladikca ben mutlu oluyorum, hevesle bekliyorum yeni cicekleri :)

Cevap veriyorum Anne ve Bebisi, bulursun ama sweet pea diye arayacaksin :) Birlesik yazmadan :P Bakiniz benim eeeeen begendigim site http://www.crocus.co.uk/plants/_/bedding/pansy-sweet-pea/classid.2000012477/ Buradan mutlaka katalog iste!Baktikca mutlu oluyor insan. Sahi sen hic Chealsea Flower Show'a gittin mi? Ben coook isteyip gidememistim. Sen Londra'dasin ustelik, gitmen daha kolay.

Anne ve Bebisi dedi ki...

Tesekkurler bilgi icin arkadaslar :) Once burda bir bakayim, Berceste'nin linkinden, olmadi senden tohum isterim Bestecim :)

Berceste, gitmedim hic biliyor musun? Gerci bu yilki hic iyi degilmis, gidenlerin yalancisiyim :P Ama next time diyelim ;)

didem dedi ki...

Beste bahce hakikaten keyif yapma bahcesi...Sabah sabah kalk gazeteni al kahveni al oh ne guzel!
Keyfini cikar.Sevgiler, Didem

Adsız dedi ki...

beste hanım...elinizin estetiğine,emeğinize sağlık....

bazı bitki isimlerini tekrar tanımlamamız gerekecek izninizle...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin