10.01.2011

Blog dostlari, piyano, Caen Universitesi, Patxaran likoru ve pazar kesfi


2010 benim icin guzel bir yildi. Bir kere blog sayesinde muhtesem insanlarla tanistim. Oyle bir arkadaslik ki bu karsiliksiz, bazilari kardesimden yakin, karsilasmadigim sesini bilmedigim ama kendimi cok yakin hissettigim insanlar dort, besi erkek olsa da cogunlugu gumbur gumbur yurekli kadinlar, bronsitime cay yollayan, gecen seneki dileklerimi ezbere hatirlayan, ben uzulunce benimle uzulen sevinince sevinen, cocuklarini hatta annelerini tanidigim kendi cocugum gibi sevdigim,  keyifsiz bir gunumde posta kutuma dusurdukleri kartpostal veya cok ince dusunulmus hediyelerle hayatimi zenginlestiren, cok sey ogrendigim, yardima ihtiyacim oldugumda seferber olan, blogu yazmaya basladigima sukrettiren insanlar.

 





















Ne kadar iyi ve comert insanlar var yolladiklari hediyelere inanamazsiniz. Benim icin dusunulmus cok guzel kartpostallar yaninda micicik ve beni cok mutlu eden hediyeler. Gercek ve cok ozel  bir ressamdan kendi elleriyle cizdigi bir kartpostal, diger hassas kirilgan masal gibi cizimler yapan cizerden yine bir kartpostal. Ozellikle iki kitaptan bahsetmeliyim, ustelik ikiside ayni seriden Tubitak Doga serisi cok ozel kitaplar basit bir dille gundelik hayatimizda karsimiza cikan kuslari ve cicekleri tanimaya yonelik harika calismalar, ikisinide bir cirpida bitirene kadar buyuk bir keyifle okudum. Basucu kitaplarindan kendiniz icin, cocugunuz icin edinmelisiniz kanimca, bakis acinizi degistirmek, daha cok sevmek icin. Sayelerinde tanistigim kitaplar bunlar  biri guzel cevirilerini digeri resimlerini ciziyor. Cizeri yukaridaki kusu gorunce hemen tanimissinizdir Pino o:) Yurtdidinsa ornekleri cok olan Turkiye'de cok sinirli kitaplardan yayinlandiklarini bilmek bana buyuk mutluluk veriyor. Cok sevdigim samfistikli cikolatayi, dolmalik biber tohumlarini bile yollayan oldu. Ne kadar sansliyim sesimi duyan dostlarim var, hak etmek icin ne yaptim bilmiyorum ama cok sukrediyorum evrene. Cok ama cok tesekkurler siz olmasaniz ne yapardim. Bazi dostlarin isimlerini istekleri uzerine yayinliyorum bazilari bende sakli:)




2010 iyi bir yildi hayalimdeki bahceme kavustum bitkilerle yasadigim ask elle tutulur oldu, icine kuslar, bocekler, daha once farkina bile varmadigim bir suru canli, cansiz girdi kocaman bir aile olduk. Esim sekiz senedir istedigi piyanosuna sonunda kavustu 2011 ilk gunlerinde evimize geldi. Sekiz senedir evliyiz, Yesilkoy, Besiktas, Gumussuyu, Moda,Grimesnil, Cherbourg ve nihayetinde Le Prieuré sekiz kere ev degistirdik. Sonunda uzun bir sure kipirdamayi dusunmedigimiz evimizi bulduk ve piyanomuzu aldik. Sabahlari artik Bach'in fugu ile uyaniyorum. Ben muzik aleti calamam, nota bilmem babam calardi, besteler yapardi bir Beste'si benim, bir Gufte'si kardesim ama sonra sagdan sola savrulurken benim ogrenmem mumkun olamadi. Muzik aleti calanlara inanamam, notalarin birlesip bizi alip goturmesi bir mucize. Piyanoya dokunmaya bile cesaret edemem, bir turlu aklim almaz notalari nasil akilda tutup, tuslara basip hayallere dalmamamiza yol acan harika sesler cikartabilirler. Artik zamanim var belki biraz anlarim:)) Simdilik cikan notalarin keyfini suruyoruz. Ustelik Leonardo icin harika bir oyuncak.


Farkina vardiklarimdan bulutlar? Sizce de Kanis'e benzemiyor mu?:)


Bisiklete binen cocuk mutlu cokcuktur. Papatya'nin sahane bir yazisi vardi.

Bir 2011 iyi haberi daha Caen Universite'sinde yuksek Fransizca kursuna gidecegim 4 ay boyunca. Sonunda iki sinav var gecince avukatlik sinavina  girebilirim. Yada master vs yapabilirim. Muhendis olsaydim elimdeki B2 diplomasi yeterdi aslinda ama hukuk, edebiyat icin C1 gerekiyor. Bacaklarimdaki varis problemi yuzunden orada kalmam gerekiyor. Anlayisla davranip bana kampuste bir oda verdiler! normalde maksimum yas 35 eh biraz gectik ama. Haftada 3 gece,5 gun  kampuste kalacagim. Minik oglum, cesur oglum babasiyla kalacak pek sikayetci olmaz sanirim babasina bayiliyor. Mesela beraber uc katli kartondan sato yaptik bana misin demedi babasiyla minik bir el arabasi yaptilar gelip "anne bak babamla ne yaptik" gosterip gururlaniyordu. Baba zaten dogdugu gunden beri her turlu bakima dahil oldu. Ikiside otonomlar simdi, bu acidan sikintim yok ama ozlem, oglus, ozlememek mumkun mu, kikirdamalarini duymamak, baska bir odasa bile olsa surekli takip ettigim minik adimlarini duyamayacagim...Okul baslasin belki aradaki bir gunde gelirim eve. Okul 1,5 saat uzaklikta trenler belirli saatlerde o yuzden hergun 6,30 treniyle gidip aksam 8,30'da eve donuyordum bazen daha gec,  oglus uyumus oluyordu kimi zaman ama iste gorup koklayabiliyordum ya. Bu sefer artik daha buyuk 4,5 yasinda, tum gunu okulda geciyor, bakalim nasil karsilayacak. Esim sokagin karsi ucundaki Turkce Dil Kursuna gitmezdi bana 150 km uzaktaki kurs dustu, hayat sakaci ve acimasiz bazen. Yani sevgili arkadaslarim size ayiracagim zamanda iser istemez azalacak yorumlariniza gecikmeli yanitlar mumkun olabilecek, belki yazdiginiz postlari atlatabilecegim ama hepinizi sevgiyle gun icinde baska baska seyler yaparken anacagim ve cok ozleyecegim bilesiniz. Nasil gelisecek beraber gorecegiz.




Neyse pazar gunu yaptigimiz gezide bir gol kenari kesfettik, harika bir yer ustelik Leonardo bisiklete binebildi. Hava guzeldi suyun sakinlestirici etkisi ruya gibiydi. Fransa'da her koyde nerdeyse mahallede olan eskiden camasir yikamada kullanilan suyun kenarinda yer alan yari kapali mekanlar var cok guzel fotograflar cektim. Halen son derece bakimli duruyor yillar once kadinlarin toplanip camasir yikamasinda bir arada olmalarinin guzelligi var ise de zahmetini dusunemiyorum.
suyun gucu l

suyun gucu ll

sanirim yosunlar yuzunden hava kabarciklari cikiyordu icinde anca bu kadar yakalayabildim
Kim demis kis renksiz olur diye buyurun sebzelerle yaptigim tablom. Sanmayin hep pasta borek yiyoruz, surekli rengerank sebzelerin tadina bakiyoruz. Renkli havuclar, renkli turplar, kokusuna asik oldugum kereviz, yer elmasi mutlaka salata olarak yer alir bizim menude. Hic omadi halka halka keserim tavsan gibi kitirdatiriz. Tazeceik, sulu sulu rengarenk sifa verici.


rengarenk turplar

Rengerank havuclar hepsi atayadigari tohumlardan yeniden yetistirilmeye basladi.
Birde tarif verip bu cok uzun postu bitireyim.
Yabani erikler vardir bilmem hic gordunuz mu? Yiyemezsiniz son derece buruk bir tadi var, uzum buyuklugundeler, don yiyince tatlanir diyor kitaplar ama hadi  biraz yumusadi diyelim. Kuslar bile yemedi hala dalda duruyorlar. Cakal erigi diyorlarmis belki cakallar yiyordur! Doga guncem ve Evren'in bir yazisi vardi link vermeliyim. Iste onlardan cok eski caglardan beri mide guclendirici, hazmi saglayici bir iksir yapilir adi Patxaran . Bir avuctan fazla erik bir sise votkaya konulur ve 7/8 ay bekletilir. Suzulur arzuya gore seker konur. Biraz daha bekletilir yemeklerden sonra bir likor bardagi sifa niyetine icilir. Ben eylul basi uykuya yatirdim dun baktim rengi oyle guzel ki ancak mayis gibi hazir olacak bahari kutlayacagiz beraber.

eylul patika hasadi


votkayla uykuya yatarken

don yerken:)

simdiki hali uykuya devam

39 yorum:

Meyvelitepe dedi ki...

Kolay gelsin yeni öğrenim hayatı, bizde büyükler "sayılı gün çabuk geçer" der, umarım sana da öyle gelir.
Geçen yıl dileklerini yazmıştın, neredeyse hepsi gerçekleşti galiba, bu yıl göremedim dilek listesini, yazmanın bu işte bir payı var mıydı acaba diye düşünüyorum:)

Leo piyanoyu babasına bırakmayacak gibi görünüyor:) Ve o bulut gerçekten de fino:)

Isil Simsek dedi ki...

Beste, ne guzel dilekleriniz gercek olmus.2011de de diledigin her sey gerceklesir.Evinizi bulmaniza sevindim,biz de 7 yilda 8 ev degistirdik,o yuzden seni cok iyi anliyorum.Biz henuz bulamadik evimizi,ama artik yakindir gibi hissediyoruz :)Sebze tablolarin ne guzel,ekrana uzanip aliveresim geldi :)

babişe yemekler dedi ki...

çok sevindim yeniden "okullu" olmanıza. artık sizin için daha çok istanbul fotoğrafı çekmeliyim ki aklınız burada kalmasın:)

zihniniz açık olsun!

Damak Tadı dedi ki...

Dilerim 2011 yılı çok daha güzel geçer tatlı Beste'ciğim..

Blog sayesinde çok arkadaşlıklarımız,dostluklarımız oldu..Bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum..Birbirinin yüzünü,sesini bile duymadan sevmek,sevilmek çok güzel bir duygu..


Doğanın tüm güzellikleri seninle ve ailenle olsun sevgili Beste..Seni geç tanıdım ama çok sevdim bilesin..



Sevgilerle..

Mimosa Café dedi ki...

Besteee, demek okullu olucan hadi bakalim harika haber. Bahceye bayiliyorum. havuclarin ve turplarin beni benden aldi. Likoru heyecanla bekliyorum. Rastgelsin 2011 :)

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Besteciğim,
Kolay gelsin! Bunun da altından kalkacağını biliyorum. Sonra arkana dönüp bakıp, "vay bee!" diyeceksin.:))

Renkli turplardan burada da görmeye başladım. Geçen sene mahallemizin pazarında havucun mor renklisini görüp almıştım. Meğer, havucun asıl rengi bildiğimiz turuncu değilmiş, o insan eliyle sonradan oldurulmuşmuş!:)

nalan dedi ki...

zihin açıklığı bir tutam, iki çimdik de sabır sana :)
o kadar yoğun girdap gibi günler yaşıyorum ki, çok uzaklardan gelen bir kartpostal da beni uçurdu, hafifletti :)

beste dedi ki...

Meyvelitepe-Bende oyle diyorum buyuklerimiz gibi:)4 ay cabucak gecer insan hayatinda hatta evreni dusunursek kum tanesi bile degil mikron olur herhalde! Yapacagim bir liste inaniyorum ben bu ise, bu sene ayip olmasin diye yapmadim daha ne isteyeceksin be kadin dedim;) Saglik ve Turkiye'ye daha fazla yolculuk diliyorum, sevdigim insanlari gorebilmek icin:) Iki gunde basparmagini da kullanarak solfej yapmaya basladi ilgisini cekmesi sevindirici tabi...

Isil Simsek-sihirli sayi sekizinci ev ha bu arada ugurlu sayimdir:) kisacasi bir sonraki ev sizin icinde uzunca sure konaklayacaginiz bir ev olacak goruyorum kuremde:) Buyrun istediginiz kadar alin sebzelerimden afiyet olsun...

Babise yemekler- Aklim hep orada fotograflarinizla avunuyorum biraz ama 2011'de artik gelmem lazim. Sizin fotograflarda kesmiyor ozlemimi:)cok tesekkurler

Damaktadi-Gul'cum, cok tesekkurler cok haklisin dediginde, sevmek ve sevilmek cok ozel ve kendimizi iyi hissettiren bir duygu. Sevgimiz karsilikli allahtan, asktan farki bu:)

Mimosa Cafe-Ebrucum, Simdi okullu olduk siniflari doldurduk :) Benim gibi renk seven arkadasim benim. hayatindan renkler eksik olmasin. Likor icin mayis basina randevu:) sevgilerimle

beste dedi ki...

Ekmekcikiz-Cok tesekkurler yureklendirmen icin umarim dedigin gibi gozacip kapayincaya kdar gecer. Atayadigari sebzeler hayatimizi zenginlestriyor tadi ve renkleriyle ne guzel eski bir dostu bulmak gibi:)

Nalan-cadi ikisiri tarifi gibi olmus ama cok ihtiyacim var cok tesekkurler:) Ilk blog dostlarimdansin birde bahar ruzgari yollayabilsem mis olurdu:)

Burcu Çalışkan dedi ki...

ne kadar güzel blog sayesinde hayata aynı pencereden baktıgın insanlarla karşılamışın, paylaşımlarınızın hiç azalmaması dilegiyle :))

B5 dedi ki...

piyanonuza kavusmaniza seviniyorum :) Ne demek oldugunu cok iyi bilirim..
Sevgiler,
B5

Adsız dedi ki...

Hahay ne güzel haberler bunlar Beste'cim. 2011 umarım daha çok hayalinin gerçekleşeceği bir yıl olur.Seni tebrik ediyoruz kolay gelsin.
ps:Bizim kartpostal ulaşmadı mı ama yaa :(Ashley çok üzelecek eğer gelmediyse hala .

Adsız dedi ki...

Piyano almanızı dilemiştim. Demek ki söylediklerim ve sizin için dilediklerim birbir gerçekleşiyor...:-) yehuu...:-)
Kartımda birkaç önemli dilekte daha bulunmuştum bakalım gerçek olacak mı?
Leo'nun benim için ufak bir beste yapası farz oldu artık.:-)
sevgiler
arzu

A Kadir Bekçi dedi ki...

Tubitak'ın 'Yabani Çiçekler' adlı bir kitap yayınladığını bilmiyordum.Bende İş Bankası tarafından yayınlanmış bu konu ile ilgili bir kitap arıyordum.
2011 yılınında en az 2010 yıl kadar güzel geçmesini dilerim.

Süt Dilimi dedi ki...

İyice kanaat getirdim ki sizin şeffaf bir yüreğiniz var Beste!... Ne kadar yalın ve açıksınız ve ne kadar güzelsiniz! Her şey yolunda su gibi aksın! Sevgiler.

minimalist dedi ki...

insanın uzun zamandır istediği bir şeye sahip olması ne güzel bir duygu ...güle güle kullanın sabah piyano sesiyle uyanmak da süper bir şey yaniii kıskandım :))

Turpların görüntüsü de harikaydı...minnoşunun mutluluğuna da diyecek yok :)))

Nihan dedi ki...

bence harika bir haber. üstelik yeniden kendi mesleğini yapabilme şansın olacak. gerçekten de şu blog dünyasında ne dostlar edindik.gün içinde aklıma geliyorlar. yazdıklarını çok sevdim. bana çok iyi geldi.başarılar, Leonardo ya sevgiler ve sabah Bach ile uyanmak....

Narince dedi ki...

Biz buradayız, yetişemesen de olur. Oğlandan uzak olmak çok zor göründü bana. Ama onlar baba oğul yürütürler bence, üzülme.
Çamaşırhane, bizim köyün de bir çamaşırhanesi var. Dernek kuruldu, tamir ettirildi. Çamaşır yıkayan yok ama halı yıkanıyor çoğunlukla. Hatta halı yıkamacıların çıkardığı işi beğenmediğimden bu yaz ben de götürüp orada yıkayacağım halılarımı eski usül:))

nevin dedi ki...

Biricik Beste'cigim,

yine cok guzel, ozel bir paylasim.. Yeni yil kartlarin guzelmis :)) senin de begenmene cok sevindim. Mutlu yillar Beste'cigim. Tekrar Okullu olman sahane bir haber, sen herseyin ustesinden gelirsin. Fotograflar, yazdiklarin.. butun paylastiklarin birbirinden ozel ve guzel. cok tesekkurler biricik Beste'cigimiz.

Adsız dedi ki...

Öğrenim hayatında başarılar Beste abla :)
ps:Annem yazmış gerçi ama umarım ulaşmıştır kartpostalım size.

beste dedi ki...

Burcu-Cok dogru cok tesekkurler guzel isimli blog sahibi :) hayatinin rekleri hic eksik olmasin.

B5-Merhabalar, eksikliginin mi kavusmanin mi? umarim sizde kavusanlardansinizdir:) sevgiler

RRH-Cok tesekkurler, henuz gelmedi ama hemen umudu kesmeyelim noel, yilbasi filan gec kalmistir.

Arzu-Beste yapacagi gunler gelecek mi acaba? gelirse soz sana bir beste o zaman:) cok tesekkurler Arzu'cum. Arada ben fal icin sana basvursam diyorum ne dersin?

Kadir Bey-Kitap tam bizlik cok begeneceksiniz ve isinize yarayacak:)cok tesekkurler bilmukabele.

Sut dilimi-Ne guzel seyler soylemissiniz. Su gibi aksin lafi ozellikle cok hosuma gitti. Su yardimcimiz olsun:) Iyi seneler.

Minimalist haklisin inanamiyor insan once gercek mi diye:) sevgiler

Nihan-Cok tesekkurler sende o dostlardan birisin zaten hissediyorsunudr ama bir kere daha soyleyeyim dedim:) sevgiler

Narince-Sizin koy harika bir yer artik bir fototgraflasan da bizde gorsek:) Burada artik birsey yikatmazlar sevdim ben hali yikama isini kuccukken komsularla yapardik cocuklara bir numarali eglence. Annelerin beli mahvolsada:) kolay gelsin.

Nevinim-Guzel ve ozel kadin cok tesekkurler. Seni cok seviyorum isigin bana ta buralara ulasiyor:)

hindiba dedi ki...

o nasil bir renk öyle votkaya biraktigi? ve o evet o bir kanis :) ama sen kanis demeseydin ne görürdüm merak etmedim degil :)

yaban dedi ki...

Beste'cim,,
tekrar ogrencilik gunleri demek,, goz acip kapayana dek gecer, azmin ve calismalarinin mukafatini alirsin baharda insallah,, ben de sana zihin acikligi ve basarilar ve de sabir dilerim,,

blog dostlari icin soyledigin seye cok katiliyorum, ben de yuzyuze tanimasam bile kimi blog dostlarimi cogu dostuma yeg tutuyorum,

iyi ki varsin bestecim,, leo'ya ve francois'ya da ayrica sevindim piyanoyla guzel vakit gecirdikleri icin,, 2011 de 2010 gibi guzel davransin sana,,
ay yine her cumlene cevap yazmak istiyorum neredeyse, demek kardesinin adi da gufte,, cok guzelmis, :)

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

güzel haberler güzel haberler bunlar! şimdi okullu olduk:) ne mutlu size pek çok kişi ile tanışmışsınız ne mutlu! bu arada o bulut hakikaten koşan kanişe benziyor:)Ayrıca havuçlardan yeme fırsatı buldum, geçen sene bodrum pazarında buldum 3 renkten salata yaptım! ne değişikler ve ne lezizler! rast gider umarım 2011 de hersey! sevgilerimle!

Unknown dedi ki...

Oglunuzdan ayri kalacaginiz icin cok zor olmakla birlikte cok guzel bir gelisme bu bence. Oglunuz buyudugunde calismak isterseniz bir engel olmaz onunuzde. Basarilar, sevgiler.

Müge dedi ki...

Besteciğim,

Bir meslekdaşın olarak Caen Universitesi Yüksek Fransızca kursuna gitmeye ve ardından avukatlık sınavına girmeye karar vermene çok sevindim! Fransa'da da baroya kaydolman mükemmel olur! Babam hep "mesleğin altın bileziğindir, kolundan hiç çıkarmayacaksın" derdi. O yüzden seni tüm kalbimle destekliyorum!

Selamlar, sevgiler,

fer dedi ki...

Great photos! love the berry bottle

Esin Bozdemir dedi ki...

Sevgili beste,
Evet gerçekten bloglar hayatımızda önemli yer tuttular. Çünkü burası, kendinin oluşturduğu bir çevre oluyor. her insan kendi dünyasını yansıtıyor bloglar aracılığı ile..ve herkes kendine yakın gördükleri ile temas ediyor...ortak paylaşımlar var bu ortamlarda çıkarımsız, her şeyin doğal olduğu...güzel tarafı da burada...ve uzakta dahi olsa bu sıcaklığı hissediyor olunca insan, bir anlamda yalnız olmadığını anlıyor...uzakta ama yakınında olabiliyor içten hissettiklerin ...

2010 un güzelliği devam ederek 2011'de de sürsün hayatında...ve ne güzel ki okullu oluyorsun yine...

4 ay yoğunlaştırılmış (ilerici derece dil eğitimi) bir kursta kendi mesleğine yeniden yol açacak oluşu nedeni ile gözardı edilemeyecek kadar önemli!

Fransadaki yaşamından kesitleri bizlerle paylaştığın fotoğrafların, yazıların, hobilerin ve yaşamına dair ayrıntılarınla... "bestenin naneleri" ni ben sevdim ve çok yakın buldum kendime...:)

2011 sağlık, huzur ve istemlerinin gerçekleştiği bir yıl olsun. Ayrıca başarılı bir eğitim süreci dilerim..Sevgilerimle...

Açalya dedi ki...

Buradan da tebrik edeyim!
Leo piyano başında harika görünüyor.

Şimdi, kulağıma hep Fransızca gibi geldiği için "şansölye" olmadan bırakma işin peşini diyecektim ama bir baktım bu şansölye Alman ve Avusturya zımbırtısıymış, demedim.

Kolay gelsin.

Tijen dedi ki...

Beste'ciğim,
Çakal eriği don yiyince tatlanıyor. Gisela'cığım da don yiyemediği durumlarda onu dondurup sonra kullanıyor. Çıralı'da don ne gezer zaten. Sonra o güzelim eriklerle marmelat yapardık.
(Ne mutlu sana, bunca güzel insan armağanlarıyla sana ulaşıyorsa demek ki sen de onların yüreğine ulaşıyorsun...)

beste dedi ki...

Evren-Gelirsin belki tadina bakmaya mayista hazir:)

Yaban-Cok tesekkurler hamile kusum:) Evet adi gufte ve hayati boyunca kofte diye dalga gecildi!

SSK-Uc renk salata gorsel olarak harika zaten:) cok tesekkurler. Sevgilerimle

Vejeteryankedi-Evet zor olacak ayrilik bakalim bundanda birseyler ogreniriz elbet! Ben zaten bir yandan da ufak ufak calisiyorum fulltime donermiyim hic bilmiyorum!

Muge-Benim babamda bana kolunda bir eslegin olsun sonra ozgursun hayat senin derdi:) babalar ve kizlari! cok tesekkurler destegin icin sevgilerimle

Fer-Thanks dear:) would you like to taste it?

Esmir-Cok tesekkurler yakinligin ve destegi icin. Yorumlarini heyecanla okuyorum cok ozeller benim icin. Tekrar cok tesekkurler guzel sozlerin ve dileklerin icin.

Acalya-Cok guldurdun beni yine ya:) haklisin vallahi sansolye fransizca gibi! cok tesekkurler...

Tijen-Bana pek tatlaniyor gibi gelmedi belki Gisela'nin yontemini denemeli:) Cok tesekkurler.

kekvekahve dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Bir annenin ise donme macerasi dedi ki...

Beste'cim 2011 cok guzel baslamis umarim geriside sahane gelir. Okul isine cok ama cok sevinim umarim sinvalarida kolaycacik verip avukatliga geri donersin. Oglustan kalma kismi zor olacaktir eminim ama en azindan emin ellerde oldugunu biliyorsun.

Papatya dedi ki...

Blogların insana çok güzel deneyimler yaşattığı, harika insanlarla tanışma şansı tanıdığı kesin. Benim için sen de bunlardan birisin :)
Yüksek Fransızca eğitimi için başarılar diliyorum. Herşeye rağmen bizi güzel lezzetlerden ve nefis fotoğraflardan mahrum bırakmayacağndan da eminim ;)
Aslında konuşacak çok şeyler birikti..
en kısa sürede konuşmak dileğiyle...
öpüyorum

Ozlemaki dedi ki...

Votkayi ve okul haberlerini sabirsizlikla bekliyorum Beste, rengine vuruldum :)

Piyano Kursu İzmir dedi ki...

Ne kadar güzel bir blog!! Keyifle okudum. Gelecek haberleri ve bir sonraki yazıları keyifle okuyacağım. Bu arada resimler ise bir harika!!

Piyano Kursu İstanbul dedi ki...

Okurken eğlendim. Paylaşım için teşekkürler.

Piyano Kursu İstanbul dedi ki...

Okurken eğlendim. Paylaşım için teşekkürler.

Unknown dedi ki...

Yazınız Çok Hoş Elinize sağlık Rapsodi Sanat

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin