27.06.2011

Mont Michel Adasi II detaylar ve Koy cevresi vahsi hayvan raporu

Postane
Ben hala her gorusumde aaa inek diyorum mumkunse mutlaka durup bakisiyorum. Onlarda cok uzun zamandir onlara bakan insan gormediginden sanirim bana bakiyorlar! Hala hayret ediyorum buralilar deli Turk diyorlardir herhalde! Burada yasayali 3 sene oldu hala alismadigim ve gorebildigim icin mutluyum. Umarim birgun dekorun bir parcasi olarak gormezden gelmeye baslamam. Her sabah oglumu okula gotururken yolda bir suru hayvana rastliyorum. Bazen atiyla gezen birilerine bazen bir traktore yol veriyorum. Gunlerden pazar ise bisiklete binen cocuklarla karsilasmak mumkun. Dun az kaldi bir baykusa carpiyordum yakaladigi fareyle ters acidan ucunca beni gormedi, ani fren ise yaradi.  Gecen gun kirpi gordum alip getirmemek icin kendimle mucadele ettim ben kirpilere bayiliyorum. Yesilkoy"de oturuken her aksam ustu bir kirpi ailesine rastlardim mutlaka sanirim bu yuzden rastladigim kirpiyi alamadim. Ya ailesi varsa ben onu alip goturecegim ortamindan , evinden dusunmesi bile kotu yapiyor insani. Diger gordugum hayvanlar malesef olmus oluyorlar. Ana yoldan karsidan karsiya gecmekte nye bu kadar israr ediyorlar acaba her sabah bir iki tilki, yarasa goruyorum ezilmis. Belki araba isiklari cazip geliyordur ya da sadece kotu bir tesaduf. Gecen gun ayi yavrusuna benzeyen birsey gordum donuste yakindan baktim. Yazik ya kocaman bir kokarca bu kadar buyuk olabilecegini ve burda yasadigini tahmin edemezdim zaten artik yasamiyor§

Konumuza gelirsek SMS bir onceki postta tanittim. Simdi gozume takilan detaylara gecelim. Ortacag'da okuma yazma soylulara ait ve halktan uzak bir faaliyet oldugundan dukkan tabelalari yazili degil resimliymis. Macaristan'da benzer tabelalar gormustum burada muhafaza edilmis, bir kismida sonradan eklenmis. Resim fikir hosuma giti benim.
Hediyelik esya dukkani






SMS tirmanip en yuksekteki kiliseye gidince dinlenmek icin yere oturdugumdan mi yoksa kalabaliktan sikildigimda mi bilinmze gozule yerdeki semboller takildi. Ne oldugunu arastirmama ragmen bulamadim fikri olan?





Son haber ise siz bu satirlari okurken ben Istanbul'da keyif catiyor olacagim:))) Cok heyecanliyim ask gibi kalbim kipir kipir...

7 yorum:

Gulcin dedi ki...

Beste, sabah sabah yeni bir sey daha ogrenmis oldum cok sagol. resimli tabelalar cok guzelmis.

sana Istanbulda iyi eglenceler diliyorum. Guzel havanin, bogaza karsi icilen demleme caylarin, guzel sohbetlerin tadini cikarirsin umarim. Aklina gelirse o caylardan bir yudum da benim icin ic soyle bogaza karsi :)

Iyi eglenceler!

hindiba dedi ki...

Kilisede halktan uzak birileri yasiyormus, orasi kesin :)

Zeynep Gemalmaz Çelik dedi ki...

Beste'cim, yerdeki semboller cok gizemli. Bayilirim boyle seylere. Cocukken Buyukadada kaldigimiz evin her yerini arayip tarardim. Tarihi bir sey bulacagim diye. Rumca yazdigini dusundugum bir tugla bulmustum. Nasilda gizemli gelmisti... Neyse konumuza donelim. Iyi tatiller ve guzel bir yaz gecirirsiniz umarim. Sevgiler.

bilge ve annesi dedi ki...

Besteciğim, yeni birşeyler daha öğrendim sayende, keyifli zamanlar diliyorum İstanbulda

Adsız dedi ki...

very interesting, thanks

Tijen dedi ki...

Beste'ciğim,
Dilerim günlerin çooook mutlu ve güzel geçiyordur, aklım sende.

Gulcin dedi ki...

easter icin buraya gitsek mi diye dusunuyoruz ben de donup donup bu postu okuyorum :) Yol uzun ama varilacak yer cok guzel bilemedik bilemiyoruz :) kaldi 15 gun hala plan yok ortada bakalim nereye varacak sonumuz :))

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin