8.08.2011

Ferikoy Organik Pazari

 Leonardo ilk besinlerini Ferikoy Organik pazarindan yedi, cumartesi sabahi erkenden kalkip guvendigimiz, direk ureticiden gelen urunleri gonul rahatligiyla alir, kahvaltimizi orada mis gozlemeler ve cay ile yapardik. Bakalim Leonardo 1,5 yasina kadar duzenli geldigi bu pazari hatirlayacak mi? Gitmek icin acele ediyor ama!
Bu yeni moda feslegenleri el arabasinda satiyor pekte iyi ediyorlar hosuma gitti cok.



 Urun ve cesit bollugu karsisinda sasiriyorum ilk kuruldugu zamanlarda o kadar az urun gelirdi ki. Hatta cipi ve soforuyle nerdeyse tezganin yanina kadar giren hanimlar gelen cileklerden alabilmek icin herkesi ite ite one gecmeye calisirdi. Otoparki isabetli bir bicimde arkaya almislar ve artik urun bol medeni sekilde ve pazarin ruhuna uygun alisveris yapabiliriz. Artik maltepe, Kartal, Bakirkoy'de de organik pazar kuruluyormus.


Karadeniz'den gelen kadinlarin sattigi mancar otu. Aci olur once yikayin yaziyordu Necla'nin blogunda, tadina baktim hicte aci degildi hemen omlet yaptik afiyetle yedik.




Dutlardan hemen alindi gozlemeli kahvalti sonrasinda oracikta tuketildi. Bursa'dan gelen bal tatlisi dutlari bulmusum...


Oglus poz verirken!

Yesik erik kendini anlatmiyor mu ?

Pazarin duvarinda bir ayrinti ha ne niye? cok guzel olmus mantiki bir baglanti kurulamasa da:)

semiz, pataeslerin ustunde yer alan otu tanidiniz mi? Ben binbirdelik otu dedim satici sari kantaron ikisde ayni sey!  faydali bir ilac yapmak icin tik tik

Saplariyla bulunabiliyor ne guzel Tijen'in mor mezesinden yapabilirsiniz.

Sakin plastik torbayla gelmeyin bakin ne guzel sepetler yada fileler var. Bugday dernegine de uye olabilirsiniz. Pazarin kurulmasini onlara borcluyuz.


 Keciboynuzlarini gorunce, daha yeni donmustum Fransa'dan aliskanlikla bir avuc istedim. Kac para deyince bizden olsun dedi comert uretici. Unuttugum comertlik karsisinda duygulandim,  aciklasam aliskanlik iste diye buyusu bozulacak cok tesekkur ederek keci boynuzu unu ve pekmezinden aldim. Ne kadar guzel oldugunu anlatamam bulursaniz kacirmayin. Seker katilmamasina ragmen cok rafine bir tadi var.



En guzel derme catma cay evi


tazecik sikilan meyve sulari

Dunyanin en sicak ve tatli cay servisi yapan guzel kizi

Kucuk kiza yuz vermeyen Leonardo!

Yazdigina gore her derde deva nohut pilav


Bir daha kimbilir ne zaman gorusuruz Bomonti Bira fabrikasi biz vedalasalim da! Belli mi olur belki yillardir ortalikta dolasan kultur merkezi olacagin soylentisi gerceklesir...

13 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Beylikdüzünde de organik pazar var diye biliyorum..
Özlemişim İstanbulu,bunu senin resimlerinde daha net anladım :))

Asortik Krep dedi ki...

Birde organik pazarlara Fethiyeden ürün gidiyor, gerçek,belgeli ve güzel ürünler :)

beste dedi ki...

Asortikcim-Bende seni ozlemisim:) cok sicak zamanda Istanbul'daydim cok yorucu geldi minik koyumden sonra onu uzaktan sevmek asklarin en guzeli galiba! Fethiye cennet bir e organik tarimda var asortik'te var tam yasanacak yer...

Bugday Tanesi dedi ki...

O kadar fotoğraf var ki, hangisini incelesem bilemedim.Üstelik pazar kolik biri olarak bayıldım meyve ve sebzelere :)

burcu dedi ki...

Fotograflar super, ve nohutlu pilava icim gitti! Yapayim aksama bari, ozlemisim :) Ben hep mayis-haziran gibi gidiyorum, sicaktan bunalmadan gezmeye :)

BAYKUŞ GÖZÜYLE... dedi ki...

Biz de gidiyorduk ama ürünleri çok kötü çıkmaya başlamıştı , bende inandırıcılığını kaybetti bu yüzden.
Ama şimdilerde belki düzelmiştir.
Yalnız gözlemesi harika gerçekten de , hele ki patlıcanlısı:))

GÜVEN SERİN dedi ki...

Her şey çok güzel; bana tanıdık ürünlerdi:)) Kırk yıl önce çevremizde; tüm köyler,kasabalar organik üretim yapardı. Gelişiyoruz, değişiyoruz derken; harika piyonların bol kimyasallarına kapıları ardına kadar açtık... Ne hazin bir durum; şimdi yitirdiklerimizi tekrar çok öte dünyalardan topluyormuşuz gibi geliyor bana...

Selamlar

pelinpembesi dedi ki...

fotoğrafları bile güzel :))

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Ne güzel gezmişsiniz Bestecim, harika! :)
Biliyor musun, bunca senedir, bir kısmet olup da gidememişimdir bu pazara. Bakalım, sonbaharda becerir miyim?

nevin dedi ki...

Biricik Beste'cigim, senin fotograflarin ve bakisinla ve de yorumlarinla her sey cok daha guzel.. ne guzel isler cikarmissin yine..

Adsız dedi ki...

Didim Mavişehir ve Yenihisar'da ki organik pazarda çok muhteşem. Geldiğimizden beri oradan alışveriş yapıyoruz,hem fiyat hem kalite harika.Leo çok büyümüş ,pazar arabasını alır alışverişe çıkarmış :)) Seneye belki güneye yolunuz düşerse bekleriz Beste.Davet gayet ciddidir bilesin.

Unknown dedi ki...

Besteeee, o dutlarla beni oldurdunnnnn! Hadi semizotunu her sene bir sap bulup sifa niyetine yiyorum ama dut yok!!!! bu lanet yerde!

Leonardoyla eriklerin onunde cekilmis resmi duvar panosu yapmalisin, cok guzel bir resim, bayildim! Ikinizin de guzelliginden olsa gerek hehehehehe

Sibel dedi ki...

Besteciğim keşke haberim olsaydı da karşılaşabilseydik! Ben de hemen her Cumartesi pazara giderim, o gün de gitmişimdir de ya sizden önce ya sonra herhalde... Fotoğrafları güzel yakalamışsın, gözleme ve çay keyfi hakikaten güzeldir alışveriş sonrası.
Sevgiler canım.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin