2.01.2012

ozetler, hediyeler, geleneksel kurabiye gunu

 Duvar suslerimiz geldiiii!!!! Leo biraz pirilti eksigi olduguna karar verip uzerlerini susledi sonra evimize astik. Nasil yapildigini basit bir yasam'da bulabilirsiniz. Dogumgunlerinde cocuklara yaptirilacak sahane bir el isi. çok tesekkurler
 Aralik ayi 150 kisi icin yemek pisirmisim, bir sure yemek yemek hatta gormek istemiyorum! Kollarim yogurmak ve sekil vermekten titredi bir sure. Ekolojik olsun diye herseyi ellerimle yapiyorum ama kol dayanmiyor buna, bir dahaki sefere robot kullanacagim! Bu kosusturmaca icinde ayrintili bahsedemedim. Bu ise baslamadan once yemekleri neyin icinde gonderecegim bayagi bir dert oldu. Malesef plastik veya aliminyum disinda secenek bulamadim. Beni çok sasirtan ve mutlu edecek sekilde gelisti sonrasi; yemekleri satin alanlar neredeyse istinasiz, kaplari yikayip geri getirdiler!!! Normandiya'lilara bunun icin bir bravo. Simdi 4'ten fazla siparisleri yillardir alip birikitirdigim buyuk seramik kaplarda yolluyorum, daha sonra yikanip kaplar bana geri donuyor dunyaya izimiz azaldi, bundan guzel donusum olamaz di mi? Iki yonuyle mutluyum aslinda bir turlu kullanamadigim kabile beslemek icin aldigim kaplarim ise yariyor, ikincisi cop cikarmiyoruz.

Bu minik kuzu hayatinin ilk sigara boreklerini ustun bir basari ile tamamladi ve kendi sardiklarini kendi yedi!


balkabakli karidesli verrine'ler boyle birsey iste tarifi burada

mince pie'siz olmazdi Seda'cigimi ana ana yedim. Bu sene mince meat'i de kendim yaptim baska bir posta artik detaylari

hediyelere boguldum çok sansliyim umarim sevdiklerime onlari ne kadar sevdigimi hissettirebiliyorumdur yeterince:))) sizi seviyorum

Bu gercek bir ressamdan bana ozel yapilmis ne kadar degerli oldugunu anlatamam:)))



 Gelenksel kurabiye gunumuzun ucuncusunu ayni kadro ile duzenledik. Leo kizlarin dudagindan opmeyi daha ilginc bulsa da yine de yapip suslediler kurabiyelerini:))

kayisi, sam fistigi ve uzumleri de kullandik suslemelerde


kurabiye tadinda bir hayat fena olmaz degil mi?

14 yorum:

nevin dedi ki...

Sevgili Beste'cigim,

Leo'cumun o kibar parmaklariyla sarip bir guzel yedigi sigara boreklerinde gozum kaldi :)) nefis bir ortamda buyuyor bu guzelim cocuk, dilerim hayati boyunca anneciginin mis kokulu mutfagi, o guzelim renkli yemekler, ne zaman zorda kolsa ona guzellikleri hatirlatmakta yardimci olur. sevgi ile sarilan dolmalarla buyuyen cocuklarin annelerine bir kez daha selam olsun :)

gelelim senin su kiymet bilen ince ruhuna :)) sana az bile Beste'cigim. Mavi iplikle sarilan dostluklar kopmaz, bak dene de gor, kopmuyor valla :)) Ay ya dur deneme, kesilmesin elin!

nefis bir paylasim her zaman ki gibi. cok cooook sevgiler sana coook uzaklardan ve de her sey icin cok tesekkurler Beste'cigim. 2012 de hayatimizda ol. guzellikler katmaya devam et.

beste dedi ki...

aglattin beni yine Nevin'im ama hem mutluluk hem ozlem bir suru duygu karisimi bu ya senin ince ruhuna ne demeli:))) mavili bir post yapacagim senin icin coktan cektim fotograflarini bu sene yapacagim artik ilham perim benim:)) muck muck

hindiba dedi ki...

Akliyla bin yasasin Leo'cuk :) Düz kafali teyzesinin eksigini ne güzel tamamlamis. Aslinda bir sey itiraf edeyim mi, ben bu süsleri leo'nun dogum günü icin göndermeyi koymustum kafama. Sonra o ara araya bir seyler girdi, yapamadim. Dogumgünleri icin cok iyi fikir kesinlikle. Yeni yilda güzelliklerle, bolluk bereketle dolup tassin eviniz. Burcun sana bir sey diyor, dur onu da gönderecegim az sonra :))

Fatma dedi ki...

Ne güzel bir post ne güzel fotoğraflar, içim açıldı. Yeni yılda sağlık, mutluluk ve zevkli işler, bol kazançlar diliyorum:)
Not:Ne güzel bir kart o öyle:)

Sevgiler.

nalan dedi ki...

ah kabilene katılmak lazım Bestecim!!!!

cafenoHut dedi ki...

Ne güzel bir yoğunluk ama... Okudukça, fotoğraflara baktıkça mest oldum. Kurabiye tadında bir hayat tam da böyle olur herhalde:)

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

herşey kurabiye tadında olmus.

Seda dedi ki...

Bu sene mince pie yiyemedim, yesem de zaten sensiz tadı olmazdı.

SEDA

pelinpembesi dedi ki...

yoğun, yorucu ama sımsıcak geçen güzel bir gün.daha ne istenir ki..ama ençok leo'nun kurabiyelerine bayıldım. annesinin yanında küçük çırak olmuş. bu yıl yine anaokulunda mı leo??

okuryazar naneşekeri dedi ki...

ben karar verdim bu blog bana zararlı :) burada gördüğüm herşeyi yapmak istiyorum.biri de kötü olsun yaaa :)
ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

Leo'lu postlara yorum yapmak çok neşeli :))) I love you Leo mutlu yıllar ;)

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Yemek yapma becerisini okudum ama bana da yorgunluk verdi,ne kadar zordur bende bilirim,bi ara bende kisa yaptim,kolayliklar dilerim,ama bence kendini fazla yorma derim nacizane...

kurabiye tadinda olsun hersey 2012 de insallah,Leo'ya ve sana sevgiler...

Sinem Kura dedi ki...

Selam Beste...

Blogunu yeni gordum ve okumaya doyamadim.
Ben de uc yildir Paris de yasiyorum. Merakim su....
Bu lezzetli yemekler istersek Paris ede ulasabiliyor mu? Yoksa sadece Normandiya lilar icin mi?

beste dedi ki...

sinem merhabalar, simdilik normandiya ile sinirli! saka bir yana bekleriz efem yerinde tadim icin:)))çok tesekkurler

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin