Bunlar geçen senenin domatesleri:) Evet kanitim var, geçen sene yaz vardi burada. Bugun 17 derece, gunesi coktan unuttuk fotograflarda goruyoruz artik! Belcika'da bir hava durumu sitesinde bu yaz "boktan" olacak dedigi için yuzlerce kisi rezervasyonlarini iptal etmis ! Tam Belcika'lik is! bir hava durumu sitesinin soylemesi gerekmiyor, kafayi kaldirip gokyuzune bakin yeter! Skandal buyuk! iptaller olunca turistik tesisler dava açmaya hazirlaniyormus! Yaz tatili yok bari boyle eglenelim dediler herhalde...
Bu bir Turk kis'idir:) S'nin altinda cengel var lutfen...
Simit, beyaz peynir domates ve patlican yaz'dir degil mi? Ne "simit" ne "yaz" var ! Benim uydurdugum bir kis'tir çok seveceksiniz. Gurbet kuslarina armagan ediyorum:)
Hamuru için;
250 gr un,
125 gr tereyağı,
1 kahve kaşığı tuz,
1 kahve kaşığı toz şeker,
1 yemek kasigi susam tercihen hafif kavrulmus
125 gr su (bir çay bardagi kadar) hepsini birden koymayin hamurun durumuna gore daha azda kullanabilirsiniz.
1-Tereyağını küçük küpler halinde kesip en az 1 saat oda ısısında yumuşatın. Ardından un, şeker ve tuzu ekleyerek bir çorba kaşığı yardımıyla karıştırın,suyu ekleyin ve karıştırın ancak fazla mıncıklamayın bu hamurun özelliği bu, hepsi karışınca hamuru top yapın ve en az 2 saat üzeri örtülü olarak bekletin. Firini 180 dereceye isitin.
2-Arada patlicanlari kozleyin dort bostan patlicani yeter. Kabuklarini soyun, suyunu sikin, yanmis kabuklardan icine kacabilir tadini verecek hic mahsuru yok. Bir çatalla ezin.
3- Hamuru açin. Bir tart kalibina yerlestirin. Bir çatalla minik delikler acin. Ozetle catali alip hafif hafif sagina soluna saplayin:) Ustunu firin kagidiyla kaplayin. Benim minik cakiltaslarim var onlari dosuyorum ama evdeki eski tarihli fasulye, nohut vsde olur. Amaç hamurun kabarmasini engellemek.
Bu sekilde firinda 20/25 dk arasi pisirin. Yanindaki bir kaba minik domatesleri yerlestirin uzerine zeytinyagi ve kekik gezdirin onlarda kis hamurunun yaninda pissinler.
4-Kis'i firindan cikarin biraz sogusun, icinden firin kagini da alin. Ezilmis patlicani doseyin. uzerine beyaz peynirleri didkleyin. Domatesler yeterince pismisse en sona ekleyin. Pismemisse domatesleri de koyup 15 dk daha pisirin. Bogaza karsi nefis bir gunesin altinda dostlarinizda koca bir sofrada yediginizi dusunun. Afiyet olsun:)
Not: Rejimciler pardon ama hava çok kotu yoksa rejime devamdi...
Not: Rejimciler pardon ama hava çok kotu yoksa rejime devamdi...
13 yorum:
löpür löpür yerim =) patlıcana zaafım var zaten!
Öyle biryere geldim ki (Samsun) yazda mıyım bahar mı geldi hala anlamadım bazen öyle bir fırtına kopuyor ki biz de kopuyoruz. Görüntüler enfes, iştah açıcı ve daha fazlasını istiyor insan hemen masanda olsun yesin istiyor. Havalar bundan sonra güzel geçer umarım, sevgiler:)
Not: Acaba tembelliği bırakıp bir yapsam mı bu tarifi:)
Kiş üzeindeki sarı-kırmızı domates salkımlarına bayıldım.
Yarına ne yapayım diye düşünüyordum, bir patlıcansever olan eşim bayılacaktır.
Bestecim, kiş hamurunun unu beyaz mı yoksa kepekli mi...
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
tam yaz yemeği, hem de hamurişi. süper :)
http://www.lookbookunlimited.com/
Beste'cim henüz Viyana sasirtici bir sekilde yaz yapiyor(32-35 C) ama yakindir, cook yakinda kis gelir..derhal kendimi bogaza karsi oturur gibi hissederek uygulucagim kis hamurunu, cok lezzetli duruyor, mmm hem de patlicanli :)
Sare'cim normal un kullandim!
Dun Viken'e kis nedir onu anlatiyordum yarin yapayim gorsun bari! hehehe
Bestecim ellerine sağlık..nefis bir yaz tartı olmuş..tartın üzerindeki salkım sarı domateslere bayıldım..nasılda yakışmış,tablo gibi olmuş..sevgiler..
Beste'cim dunku "ne yapsam " soruma care oldu bu tarfi malum. Ama ben tembellik yaptim, kisi ayrica onden pisirmedim - napiyim cok ac hissettim kendimi.- patlicani domatesi ayri bir tavada cevirip soguttuktan sonra direk hamurun ustune yaydim, dogru firina.
Firindan cikinca da parmaklarla birlikte yedik.
Dilara
Ne rejimi Beste ben kendimden geçtim allasen :))) böyle yemek böyle fotoğraf mı olur :))kim çekiyor fotoğrafları?
çok tesekkurler :)))
Dilara afiyet olsun.
Bolat, asçi, fotografçibasi eskiden daha çok yazardim ya yazar, bostanci bendeniz olup yamak Leonardo:)
Gurbet kuslari konusuyor: Pek lezzetli gorunuyor, ellerinize saglik..
Bizim bahçede de salatalık, domates, biber, maydanoz, karalahana (gerçi epey karta kaçmış), patlıcan, bamya var. Bir de ne olduğunu bilmediğimiz bir şeyler (Zübeyde'ye tohumlar vermiştim de)...
Yorum Gönder