Sinek mantari |
Funda |
Soganli ve sarimsakli Bhajis
200 gr nohut unu
2 dis sarimsak
1 sogan
1 tatli kasigi tane kimyon
1 tatli kasigi kisnis
1 tatli kasigi karbonat
2 yemek kasigi zeytinyagi
1 çay kasigi tuz
250 ml su
1-Bir tatli kasigi zeytinyaginda kiyilmis sogan,sarimsak ile kimyonlari kavurun. Kisnisi ekleyin bir kenarda sogusun.
2-Bu sirada nohut unu, su, tuz ve karbonati karistirin bir kenarda 10 dk dinlensin.
3-Tum malzemeyi karistirin.
4-Bir tavada bor tatli kasigi kizdirin. Birer kasik karisimi içine yerlestirin ayni pancake yaparmis gibi. Her iki tarafini 2/3 dk arasi pisirin. Ayni pancake'de oldugu gibi ilk pisen tarafin uzerinde gozenekler olusacak o zaman diger tarafini çevirebilirsiniz. sicak servis yapiniz.
Dilerseniz yukaridaki tarife 100 gr kavrulmus ispanak ve acibiber keleyip ispanaklisini da deneyebilirsiniz.
3 yorum:
Merhabalar, ne kadar farklı ve güzel bir tarif Ellerinize sağlık.
Saygılar.
Oldum olası mantarlardan tırsmışımdır bu da benim cahilliğimden kaynaklanıyor olsa gerek, halbuki çok değerli bir besin kaynağı ve probiyotik ihtiva ediyormuş
O mantar çok renkli insan tabiata karşı çok hassas davranmalı her yanımız mucize yahu :)
Yorum Gönder