7.02.2011

Kis cicekleri, ogrencilik ve patates graten

Zambaklarim actiiiiiii
 Evet test edildi onaylandi iki gece uc gunden fazla oglustan ayri kalinamiyor. Ozlemis beni oglum, hem de ozledigini oyle guzel gosterdi ki opucukler, sarilmalar bir sefkat bir sefkat. Geldigimden beri yapisik yasadik. Gerci yine okuldayim bugun ama aksama muhtemelen eve donecegim. Boyle idare edecegiz anlasildi. Kampus ve okul cok keyifli. Odam minicik ama pratik dosenmis, degis tonton aninda uyum saglandi. Okulda unutulmamisim tum gorevliler ve hocalar beni hatirliyor hosuma gitti bu durum. Internet cok ama cok yavas  tane yorumu yayinlamak 2 saat surdu. 3 G baglantim calisana kadar durum budur, gecikmeler mumkun ama yorumlariniz benim icin mutluluk kaynagi eksik etmeyiniz:)
 


 Onceden kis soguklarinda hicbir bitki yasamaz zannederdim halbuki cayirlarin yesili hic eksik degil. Doga surekli kendini yeniliyor ve asla ciceksiz kalmiyor.
deli ruzgarlar bir dakika bos birakmiyor ruzgar gulunu


a bana oyuncak alinmis ne ince bir dusunce !
   Bahceye bir suru soganli bitki ektim ve unuttum simdi , actikca ne olduklarini hatirlayacagim.


 Evdeki sumbuller soldu bile sira bahcedekilerde. Gecen sene buzdolabinda bekleterek, zorlayarak actirdiklarim bu sene dogal olarak cicek acmadi ama yumrular vererek cogaldi seneye sumbul senligi olacak demektir.
cicek gibi olduklarina bakmayin ankoli yapraklari onlar.

helleborus, noel gulu
bir cigdem cesidi

fotografini cekerken dokununca pit diye acildi bu crocus



meneksesiz olur mu?



bunlar zaten vardi ben ekmedim ,muhtesem kardelenler erken bahar cicekleri guzel gunleri mujdeliyor
Kardelenlerle ilgili arintili bilgi icin dogakesifi ziyaret edebilirsiniz.



yabani menekseler

bahar geliyor sari cicekleri hazir bile

Patates graten

1 kilo patates
1 bardak sut
60 gr tereyagi
rende cevzi bevza
bir bardak rende sert peynir(kasar, gruyer, parmesan yada emmental olabilir)
bir cimdik yuz ve karabiber
1-Firini 200 dereceye isitin.
2-Patatesleri rendenin yan tarafi yada robot yardimiyla incecik dilimleyin ve firin kabina dizin. Ustune bir bardak sutu dokun. Kucuk hindistan cevizini rendeleyip serpistirin. Findik buyuklugunde tereyaglarini yerlestirin firina verin 30 dakika pissin. Ustune peyniri serpeleyip bir 15 dk daha pisirin. Sicak servis yapin. Bu tarif temeldir ustune biraz taze sogan yada icine pazi saplari, yapraklari da yada elinizin altinda bulunan sebzelerle degisik varyasyonlar yapabilirsiniz.

Bundan sonra yazdiklarim koyu bir mutsuzluk icerir.
Eve donunce Turk Gazeteleri'ni taradim. Genc ve unlu, minicik bir yavrusu olan bir kadin talihsiz bir bicimde olmustu, cok ama cok uzucu ancak daha uzucu olan birsey var. Turkiye'de basinin kalitesizligi ve bunu koruklemesi, insanlarin birbirinden nefreti, her kesimden katiksiz bir kadin dusmanligi. Ozellikle,  yari yasindan daha kucuk kizlarla beraber olan, genc kizlar uzerine sehvetli yazilar yazan, insanliktan nasibini almamis, kendini gazeteci sana bir sahsin kullandigi dilin agirligi, seviyesizligi, igrencligi uzerine soyleyecek soz bulamiyorum. Turkiye bu yuklerinden, asalaklarindan kurtulmalidir. Vicdansizlara haykiriyorum sanane, sizene...

29 yorum:

neval dedi ki...

şu anda gökte parlayan güneş bile sizin fotoğraflarınızdaki bahar umudunu vermemişti,sağolun içim açıldı.
o bahsedilen şahıs hakkında iyi düşünen kaç kişi vardır merak ediyorum.onun ölümü bakalım hangi rezillikte olacak ?

Açalya dedi ki...

zambağı çok severim! şu an masada koca koca pembe pembe zamnaklarım var, güzel tesadüf oldu.

hindiba dedi ki...

ooo, sizin oradaki soganlilarla, yaz müjdecisi acmis bile. Bizim burada onlarda hareket yok daha. Demek daha soguktayiz.

bilge ve annesi dedi ki...

Sevgili Beste, sabah bloğunu açtım inan bana gönlüm renk renk oldu. Ellerine, gönlüne sağlık. Bende menekşe tohumlarımı atayım diyordum, geçmi kaldım bilmem. Son parağrafta yazdıkları o kadar doğruki, malesef insan suretinde dolaşıyor böyleleri. Kendine çok iyi bak, sevgilerle...

Mimosa Café dedi ki...

bestecim sondan baslayayim, mevzu ile ilgili goruslerine aynen katiliyorum. bianet uzerinden paylastigin yaziyi da okudum gercekten ancak bu kadar iyi ifade edilir durum.

patates yemegi harika görünüyor. mor patateslerine bayıldım. pismisini görmek istedim ama koymamisin sanırsam.

bahce supe rolmusi bahari cok coskulı karsilayacaksiniz zannederim. okulda basarilar. leoya opucukler.

mine dedi ki...

fotolar her zamanki gibi çok hoş ve dinlendiriyor bakarken harika bir bahçeniz var darısı başıma inşallah balkonlardan bahçelere taşayım yavaş yavaş : )

Mehmet Vuran dedi ki...

Okul işinin bir şekilde düzene girmesine sevindim. Biraz böyle idare edeceksin artık :)
Daha geçenlerde kar, buz altında olan bahçe yine çiçeklenmeye, renklenmeye başlamış, çok da güzel olmuş...

Ozlemaki dedi ki...

ah bayılırım dağ menekşelerine!

Defne Soysal dedi ki...

Blog yazının başını ve son kısmını okuduğumda bir annenin cocuğu ve bir cocuğun annesi için ifade ettiklerini düşünüp içim cız etti.Acımasızlık diz boyu.Herkes kendi menfaatini düşünüyor.Ne etik kaldı, ne ilkeler, ne insanlık...

Müge dedi ki...

Besteciğim, zambakların muhteşem açmış, kardelenler bir mucize, patates graten ise enfes leziz görünüyor, vallahi canım istedi! :))

Defne Joy Foster olayına gelince; zaten hiç sevmediğim seviyesiz bir yazar olan Hıncal Uluç o çirkin makalesi ile kendisi hakkında verdiğim hükmün yanlış olmadığını kanıtladı. Fakat, ben bu ölüm olayını büyüttüğü için Doğan Grubu gazetelerini de kınıyorum açıkçası. Olayın tüm detaylarını defalarca manşetlere taşımak ne derece doğruydu? Türkiye gibi bir ülkede bunun Defne Joy aleyhine kullanılacağını, müteveffanın maneviyatının çirkin itham ve saldırılara maruz kalacağını düşünmeleri gerekirdi. Bunu yapmadılar, Defne Joy'un hepimizi çok üzen vefatını ülkenin en önemli hadisesiymiş gibi en ince ayrıntısına kadar "flaş haber" yaptılar ve hem dincilerin hem de Hıncal Uluç gibi kötü insanların saldırılarına zemin hazırladılar; şimdi de bu saldırıların keyfini -evet keyfini!- çıkarıyorlar çünkü olay konuşulmaya devam ettikçe kendilerine de yazacak malzeme çıkıyor.

Selamlar, sevgiler,

minimalist dedi ki...

hoşgeldin Bestecim :))) inan aklımdan geçiyordun sesi solugu çıkmıyor ne yapıyor acaba bizim öğrenci diye!!! Çiçeklerin harika ben de zambak, lilyum, casablanka vb. türü çiçekleri çok seviyorum.. son paragraftaki düşüncelerine ise tabiki katılıyorum...

yuzey dedi ki...

bestecim senin guzelligin ciceklerine yansimis, sevgi dolu guzel kadin, blogunu seviyorum. insan kareleri de istiyorum :) sivuple

Esin Bozdemir dedi ki...

Sevgili beste, ne güzel fotoğraflar bunlar...:)
Doğanın içindeki güzellikler; binbir renkli sümbülü, kardeleni, menekşesi ile...bir köşeden bizlere bakan sevimli kedicik ile...nasıl huzur veriyor!oysa bu güzelliklerden nasibini alamamış, iç dünyası ile kavgalı insanlara diyecek bir şey bulamıyoruz artık!Genç bir kadının kaybı ve ardından basındaki o içler acısı söylenenler...sizinde okuduklarınız gibi!çok iğrenç !düşüncelerinize aynen katılıyorum...insanlığın geldiği durum ne yazık ki böylesine dramatik!ne varsa doğada var!...bu güzellikleri bizimle paylaşıyor olmanız bu yüzden çok önemli...okul hayatına adaptasyonunuzun hemen oluvermesi, ortamınızın güzel oluşu, sevindirici...hal böyle olunca, esmirden de size iyi çalışmalar, başarılar ve sevgi dolu günler dilemek kalıyor:)yaşamınızdaki her şeyin güzel olmasını diliyorum...:)sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

çiçeklerin hepsi güzel ama kardelenler ve yabani menekşeye hayran oldum ben..

yemek eminim lezzetlidir ama Türk tarzı değil. Fransızlar için iyi bir seçim olabilir.. ben jülyen kesim derken bile içim buruluyor sanki Fransızlar olmasa diğerleri böyle kesim yapamayacak. graten gibi tabirler de aynı.

pelinpembesi dedi ki...

ftğrflarında bizim için mutluluk kaynağı...
gazeteler hakkındaki tüm düşüncelerine katılıyorum.zaten okumayı 7 aydır bıraktım..

Özgül dedi ki...

ohhhhhh.... icim acildi inan ki Beste:)

Tijen dedi ki...

Bahçedekiler muhteşem Beste'ciğim. Hepsi birbirinden olağanüstü. Son satırlarda yazdıkların ise gerçekten insanın kanını donduran bir mesele. O adamların hepsi benim de midemi bulandırıyor ya neyse... Ve öğrenciliğin. Çooook başarılı geçmesi dileğiyle.

A Kadir Bekçi dedi ki...

Kedi ile rüzgar gülü arasında kurduğunuz ilişki çok hoş,tabi çiçekleriniz de.Selamlar.

Isil Simsek dedi ki...

ne guzel cicekler bunlar boyle,mis gibi kokularini duyar gibi oldum :)sagol Beste.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Postlarini okumuyorum sanma,hemen her an yazma pozisyonunda olmasamda yzilarini keyifle okuyorum,dinlendiriyorsun beni,fotograflarin benimde icimi ferahlatti,her ne kadar cicek ekimi ve bakimindan filan anlamasamda heyecanlandim bende,annemin yerine belki,oda görse bunlari hemen" aa bu aa bu bu" derdi kesin! Bir benim topraga birsey ekemeyen sanki:)

Ögrencilik günlerinin iyi gitmesine sevindim de oglundan ayri kalman birazcik üzücü,olsun bu günlerde gecer,yeterki ikinizde saglikli olun hep,bu hepsinden de önemli cünkü,sevgiler...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Merhaba; çok güzel paylaşım, gönülden teşekkürlerrrr...öptüm...

Süt Dilimi dedi ki...

Beste fotoğraflar o kadar canlı ki elimi uzatsam tutuverecekmişim gibi! Erken gelen baharı duyumsattın bize;ne güzel!

Meral Erdoğan dedi ki...

bestecigim, butun karelere dönup dönup baktim hepsi birbirinden guzel. bir de o kedinin bakisi yok mu...

Adsız dedi ki...

Merhaba Beste,
Okulunun keyifli olmasi cok iyi.Bende haftada 3 gun okula gidiyorum.Dikis,moda ve aksesuar konusunda.Kizlarim 11 ve 7,5 yaslarinda.Belcika'da yasamaya alismak ve sevmek senelerimi alsada,artik alistim.

Birkac senedir tatillerimizi Fransa'da geciriyoruz.Yaklasik 8 yil once senin yasadigin yerlere de ugramistik.

Sana kolay gelsin ve cok keyifli gecsin ogrenciligin.

Sevgilerimle,
Nuray

ela selin dedi ki...

Gözünüz aydı... ciğdemleriniz, kardelenleriniz merhaba demişler... bizimkiler daha görünürlerde yok ama an meselesidir. bekliyoruz.

Asortik Krep dedi ki...

Çicekler nefis ve kuzugöbeği mantar festivali tarihi belli oldu : 2-3-4 nisan 2011. Bu sene bekliyorum seni :)

fer dedi ki...

Beautiful flowers! and loved the "reguilete" reminds me of my country, thanks!

Ozlemaki dedi ki...

Caniminici iyi ki dogdun!
Koooskocaman bi kucak opucuklerimizi gonderiyoruz Yunusaki'yle.
http://www.youtube.com/watch?v=FJcwi7ZErPM&feature=related

Narince dedi ki...

Sesin soluğun çıkmıyor, yoğunsun belli. Doğumgününü buradan da kutlayayım. Kolay gele...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin