31.03.2011

Japonlara yardim ve origami

Japonya'da nukleer felaketin boyutlari her gecen gun artiyor ve ne zaman bitecek sinirlari ne olacak kimse ongoremiyor ama coktan gundemden dusmus durumda en azindan Turkiye'de!


Felaketin boyutlari anlasildikca yardim kampanyalari hiz kazaniyor.Sizde bir ucundan tutmak isterseniz su linkteki adreslerden yararlanabilirsiniz.  Dun okulda japon kizlar yardim topluyordu. Verdiginiz uc kurus karsiliginda minik bir origami kusu hediye ediyorlar. Bir kere daha ulusun kalitesine, zerafetine hayran oldum. Ustelik yardimi gonul rahatligiyla verebiliyorsunuz kimse  o parayi cebine atmayacak gerekli yerlere ulasacak az sey mi bu guven?

3 yorum:

Meyvelitepe dedi ki...

Ne güzel söylemişsin Beste "az şey mi bu güven" derken. Biliyor musun, çok özledik biz bu tür "güveni" memleketimizde.
Bu arada Japon Büyükelçiliği sitesinde bulduğum bir bilgiyi de paylaşayım:
Türkiye'deki Japonya Büyükelçiliği, depremde mağdur olanlara yardım amacıyla Türk Lirası banka hesabını oluşturmuştur.
Bağış yaparken lütfen adınızı soyadınızı dekonta yazdırınız.
Hesap Adı: Japonya Büyükelçiliği (Japonya Depremi Hesabı)
Hesap No.: 107-6296755
IBAN: TR75 0006 2000 1070 0006 2967 55
...Banka Adı: Garanti Bankası
Şube Adı: Tunalıhilmi Şubesi (No. 107)

bilge ve annesi dedi ki...

Sevgili Beste o kadar haklısın ki, dün nette son durum ne diye bakayım dedim malum tv, basın kapattı gitti üstünü ama malesef sağlıklı bir bilgi edinemedim.

Esin Bozdemir dedi ki...

Sevgili beste, düşüncelerine aynen katılıyorum. Ben tek bir aydınlık kanalın haberlerini ve programlarını ve bir iki kanalı altarnetif olarak izliyorum. Onun dışında diğer kanalların neye hizmet ettiğini biliyorum!amaç toplumu bu şekle sokmak zaten!..
düşünemeyen,sorgulamayan..bilinçsizbir toplum oluşturmak!..

Ortalık yangın yeri, her tür usulsüzlük, yolsuzluk diz boyu!tepki gösterip, meydanlara dökülenleri; dr.lardan, hukukçulara, sanatçılardan eğitimcilere, işçilere en son olarak da (ortaöğretim)öğrencilerine kadar...ve daha pek çok... bunları tv kanalları vermiyor!yayınlamıyor!..

Ülke tam bir kırılma noktasının eşiğinde; ya tam batacak, yada kurtulacak!!!

Japanyo'nın yaşadığı felaketi ve bu felaketten çıkarılacak dersleri insanlık almalı!..Ülkemizi yönetenlerin aldığı akılalmaz nükleer santralleri konusundaki yanlışların da önüne geçmek için daha büyük tepkilerin olması şart!

Hes projelerine, nükleer santrallerine karşı çıkan ve yürüyüş gerçekleştirenler, eylem yapanlar var!ama daha çok olmalı!yeterlideğil!..birde medya desteği olmadığı için, bilinçli olarak tv .larda yayınlanmıyor!..

bu anlamda her ferdin yapacağı bir şey mutlaka vardır!her insan birey olarak kendisini sorumlu hissetmeli...

Bu tıpkı senin yapmış olduğun gibi bloğunda yazarak yer vermek dahi olsa farkındalık yaratıp, insanları düşündürebilmeli!duyarlı paylaşımın için teşekkür ederim...

Sevgilerimle...

******

NOT: ilgilenenlerin dikkatine; Bu arada ben, Türkiye'de D-Smart ,Teledünya ve Türksat 3A'dan yayın yapan;

NHK World TVyi www.nhk.or.jp/nhkworld/

izliyorum.(an ve an haberleri ve onca felakete rağmen soğukkanlı duruşları ve müğcadeleci yönleriyle örnek davarnışlar sergiliyorlar).

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin